Greseli gramaticale...cine si de ce le face?
Raspunsuri - Pagina 4
ralucami spune:
quote:La cererea telespectatorilor, departe de mine gandul de a fi acida, sau corectoarea mesajelor sau mai stiu eu ce. Deci sa nu intzelegi gresit gestul meu, te rog!
Originally posted by sora2001
Atunci sa fim corectati de cineva .....nu m-a deranjeaza,chiar
Ema si Richard-Sora
quote:De fapt se scrie mi-e. "Mi"-pronume si "e"-verb.
Originally posted by sora2001
Si eu l-a fel ///Doamne ce rusine m-ie
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
Adela99 spune:
symaco, sunt curioasa unde bati cu intrebarea cine, ca de ce se stie: unii din graba, altii din neatentie iar altii din ignoranta. Cand cineva spune ca face greseli din graba sau neatentie se exclude deja din tagma ignorantilor. Concluzia: avem ignoranti printre noi. Si?
Pentru ca intrebai ce scuze avem cand facem greseli gramaticale, intreb si eu e ignoranta o scuza? Acceptabila?
Din punctul meu de vedere ignoranta e cea mai acceptabila scuza, pentru ca cel ignorant chiar daca si-ar reciti mesajele de n-spe ori (din respect pentru cititori)tot nu s-ar putea corecta. Iar a invata ceva ce nu ai invatat la timpul potrivit din anumite motive sau ai uitat din altele (cu toate ca unii nu accepta ca se poate uita asa ceva, ci pur si simplu n-ai stiut niciodata)cere ceva timp si vointa si motivatie ... si intre timp lumea (chiar si cea ignoranta si de unii ignorata - vezi "inchid subiectele cu greseli de ortografie sau gramaticale")vrea sa comunice, sa ajute sa fie ajutata, sa...sa...
symaco spune:
adela,ce te face sa crezi ca am´´batut´´inspre cineva?
tinand cont ca eu am pus subiectul inseamna ca nu am stiu de ce se fac,sau pur si simplu nu mi-a picat´´fisa´´in momentul acela!!
´´cine``?
adela,eu nu am dat nume,nu am dat citate din alte subiecte...´cine´´inseamna:in momentul in care ai raspuns la subiect iti apare numele de utilizator,deci si´´cine´´esti!!
dc mai sunt care se simt deranjati sau jenati de acest subiect..rog moderatorii sa inchida acest subiect!
ionela-roxana spune:
Eu marturisesc ca de cele mai multe ori Rares este la mine in brate cand scriu ,asa ca va puteti da seama cu ce viteza scriu sa nu cumva sa ajunga la tastatura!
De multe ori stau in picioare cu tastatura in mana si scriu!
Asta e singura mea scuza ca de multe ori mananc litere sau adaug in plus!
Scuzele mele!
PS: mi-a venit o idee in loc de semnatura sa scriu :Scuze pt. greseli dar scriu cu bb in brate!
Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela
mamicaluitheo spune:
quote:
Originally posted by ralucami
Fetelor dragi eu zic ca in final si la urma urmei nu conteaza atat de mult corectitudinea gramaticala a unui text de pe forum , cat conteaza valoarea lui informatzionala. Sa dau un exemplu : vad ca cineva posteaza un mesaj disperat pe unul din forumuri si vrea un raspuns, o parere , un sfat, cat mai repede posibil. Atunci incerc sa ajut persoana in cauza cum pot mai repede si mai bine,dar datorita grabei greselile se strecoara. Apoi incep sa scriu un raspuns la un mesaj dar imi pierd firul ideii sau imi gasesc altceva de facut si cand incep sa o iau de la capat, cateodata de lene- nu imi mai recitesc mesajul. Tinatache spune bine ce spune: intr-adevar ca se recunosc greselile facute in graba si greshelile din nestiintza. Cand vezi intr-o fraza vreo 2-3 de "im-i" si "va-ti" si "i-ti" itzi dai seama ca nu e graba ci e clar nestiintza. Vad in titlu : "greseli gramaticale...cine si de ce le face?" Cine le face? Pai nu cred ca e vre-un membru activ pe forumul asta care sa nu fi scris macar odata vre-un mesaj cu greseli gramaticale
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
SUBSCRIU
andreea mami lui theo si florin
http://community.webshots.com/user/mamicaluitheo
mamamariana spune:
Fetelor, eu tare m-as mai bucura sa ma corecteze cineva de aici de pe forum, cu atat mai mult ca sunt plecat de 7 ani si ceva din Romania si mai imi invat si copiii gresit (in cazul greselilor). Cine altcineva sa ma ajute aici? ca tailandezii nu stiu romana . Eu personal as fi foarte fericita pentru ca VREAU sa scriu corect - ca de vorbit....
Ce e de facut totusi??? Trebuie sa fie vreo solutie.
Mamamariana