Greseli gramaticale...cine si de ce le face?
Raspunsuri - Pagina 3
Eliuta spune:
Sa fim seriosi! Cati dintre noi apreciaza un mesaj doldora de greseli de tot felul! Ca sari o litera din neatentie e una dar sa srii *"a-ti" venit* cred ca e lipsa de instruire. Va rog sa nu fiti suparate daca sunt cam... acida dar eu nu suport greselile de ortografie asa ca am grija sa verific intotdeauna ce scriu.
conchita spune:
hihihi, nu stiu daca ati observat, dar toate mesajele celor care cer corectitudine gramaticala in postarile altora contin cel putin o greseala, typo sau nu.
Authority Zero
tinatache spune:
hihi, korekt! :))
stai c-am mai copt ceva: eu nu cer corectitudine, am spus doar ce fac atunci cand ma doare mintea ca nu mai inteleg ce scrie. Din partea mea poa' sa scrie care cum vrea.
Cristina
cl spune:
Adela99, !
Si eu fac, de multe ori, greseli gramaticale, uneori din graba, alteori din neatentie. Mai sar cate o virgula sau mi-e lene s-o pun. Cand imi recitesc postarile, observ (uneori) greselile si-mi spun "m-am tampit! las', ca incepe fi-miu scoala si-mi aduc aminte!" si ori mi-e lene sa le corectez ori n-o fac pentru ca nu mai e de actualitate subiectul (modificandu-l, trece in fata si n-am nici un chef).
Claudia
Andrada spune:
09. Comentariile la adresa gramaticii nu isi au rostul
Comentariile privind gramatica folosita de ceilalti participanti nu isi au locul pe forum; le puteti face daca doriti - folosind mesageria privata. Nu uitati ca multi dintre membrii comunitatii sunt plecati din Romania iar evolutiile lor lor gramaticale nu fac obiectul acestui site.
O discutie de principiu poate fi admisa pe site. Referirea directa e impotriva regulamentului.
moderator
Elenalove27 spune:
quote:
Originally posted by Gabbriela
Eu cred ca sunt prima la greseli pe forum, si gramaticale si de ortografie.
Din graba si neatentie scriu uneori lucruri care nici eu nu le inteleg.
Si cel mai tare ma enerveaza la mine si asi vrea sa scap de el este scrisu cu (sharpe=sarpe;shi= si; tzine=tine). Imi este foarte greu sa renunt la tz si sh (nu stiu de unde mi se trage si de ce o fac).
Asa ca daca va deranjeaza tare sh si tz mele anuntati-ma sa imi dau mai mult silinta sa le inlatur.
Mai am o alta problemea, asta din cauza ca nu mi-a placut gramadica si nu am incercat niciodata sa o intzeleg, unde si cum, se pun liniutele... (probabil ca daca aveam un sigur prof de graamtica timp de 4 ani si ma straduiam mai tare nu eram asha incultape motive gramaticale)
Gabbriela & Julian web
Subscriu ! Nu mi-a placut GRAMATICA si stiu ca niciodata nu este prea tirziu sa invat , sper aici pe forum sa mai bag si eu ceva la cap !
Elena www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19603" target="_blank">Povestea lui Alvaro-Daniel
(web1)(www.picturetrail.com/Elenalove27" target="_blank">web2)
Poze la 6 luni WOW
Adela spune:
quote:
Originally posted by tinatache
Urasc sa-mi corectez mesajele si de multe ori nu o fac. Dar in ultima vreme totusi incerc sa corectez pt ca scriu repede si sar litere.
DAR! ma deranjeaza extarordinar de mult sa citesc: "i-mi dati", "i-l vad" s.a.m.d. De multe ori nici nu termin de citit, ma enerveaza si inchid.
De ce le facem? imi place sa cred ca eu gresesc din graba, nu din nestiinta. Dar unde vad aceeasi greseala de n ori e clar ca e nestiinta.
Cristina
Mey parca-i fi sor`mea.
- nici eu nu-mi corectez mesajele... scriu pe fuga de cele mai multe ori
- dar nici nu citesc mesajele "alea" pana l-a capat c-a m-a `nerveaza.
Na! v-a placut?
~~Adela &Julia -2 ani-
ralucami spune:
Fetelor dragi eu zic ca in final si la urma urmei nu conteaza atat de mult corectitudinea gramaticala a unui text de pe forum , cat conteaza valoarea lui informatzionala. Sa dau un exemplu : vad ca cineva posteaza un mesaj disperat pe unul din forumuri si vrea un raspuns, o parere , un sfat, cat mai repede posibil. Atunci incerc sa ajut persoana in cauza cum pot mai repede si mai bine,dar datorita grabei greselile se strecoara. Apoi incep sa scriu un raspuns la un mesaj dar imi pierd firul ideii sau imi gasesc altceva de facut si cand incep sa o iau de la capat, cateodata de lene- nu imi mai recitesc mesajul. Tinatache spune bine ce spune: intr-adevar ca se recunosc greselile facute in graba si greshelile din nestiintza. Cand vezi intr-o fraza vreo 2-3 de "im-i" si "va-ti" si "i-ti" itzi dai seama ca nu e graba ci e clar nestiintza. Vad in titlu : "greseli gramaticale...cine si de ce le face?" Cine le face? Pai nu cred ca e vre-un membru activ pe forumul asta care sa nu fi scris macar odata vre-un mesaj cu greseli gramaticale
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!