Perfuzii Utero ...
Raspunsuri - Pagina 3
marin alice spune:
Buna fetelor!Am facut si eu perfuzii la Giulesti am stat internata o saptamana, asta e, trebuie sa facem sacrificii....multe fete au ramas dupa aceste perfuzii.Este diferenta intre perfuzii si instilatii...numai spitalul din Giulesti are acest aparat donat de nu stiu unde care pe langa faptul ca-ti introduce acea substanta mai este si un gaz care contribuie la permeabilitatea trompei..am inteles ca este singurul din tara..cu rezultate foarte bune..ce-i drept eu chiar am stat de vorba cu fete care au avut rezultate.Va urez bafta la toate si multi
dandana spune:
alice, chiar nu se putea cu invoire, adica sa nu stai in spital tot timpul?
si eu trebuie sa bifez perfuzii si sunt ingrozita de internare
Floran spune:
Instilatii=perfuzii ca tot nu pricep? Eu am fost intenata o sapt.pentru perfuzii dar fara rezultat. Sincer eu am 2 exemple care cu perfuzii au acum BB.Acum dupa 1 an iar mi s-a recomandat o instilatie in ziua 9 ??????
MRL spune:
Fetelor, am mai postat odata intrebarea la "instilatii/perfuzii"
Daca in urma HSG rezultatul a fost "trompe permeabile" de ce unii medici recomanda instilatii/perfuzii?
Este normal asa ceva? De ce trebuie sa mai trecem prin stresul de a repeta procedura?
Eu, de exemplu, in urma HSG rezultatul a fost "trompe permeabile" iar totul nu a durat mai mult de 10-15 min. Substanta a trecut cu foarte mare usurinta si nu am avut dureri nici in timpul si nici dupa "operatie". Cu toate astea, dr. ginecolog (nu dr. radiolog) m-a chemat sa fac si instilatii. Este normal? Mie nu mi se pare.
Poate ma lamuriti voi.
LilianaM
marin alice spune:
Chiar daca ai trompe permeabile,exista posibilitatea ca acei cilisori din interiorul trompei sa nu functioneze bine si atunci acel lichid cu ce baga ei, antibiotice, hidrocortizon pot remedia problema....cilisorii sunt un fel de picioruse pe trompa care imping ovulul fecundat sau nu in uter...mi-a explicat dr.Pupici la toate fetele!
DanielaNeagu spune:
Salut,
am si eu o intrebare; pentru aceste perfuzii la Giulesti trebuie facuta progamare?...si la cine?...cumva la d-na Viorica?
eu am facut 6 luni de instilatii cu pauza la 3 luni la Sp.Militar care constau in introducerea printr-o sonda (aceasi ca la histerosalpingo) ,in trompe,a unui cocteil :ampicilina,hidrocortizon,hyason(ultimul avand rolul de a "topi"puroiul intarit din trompe).
sacrificiul a fost imens,dar trompele s-au desfundat,insa fiind subtiri a fost nevoie de laparoscopie.
dupa laparo am facut o perfuzie care e mai putin dureroasa,este monitorizata,...este mai bine.
sper din tot sufletul sa avem succes dupa ele.