Perfuzii Utero ...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Ilenya, sper sa nu uit sa intreb
Dana, nu prea inteleg ce inseamna concediu "prietenos" da nu suna rau. Hai sa-ti zic cum am procedat eu. Am fost in spital ca sa fac HSG si in ziua respectiva nu m-am dus la munca. Apoi cu biletul de externare am mers la medicul de familie care pe baza copiei xerox a acestuia mi-a dat medical. De data asta fac altfel, adica imi iau medical direct de la spital, pentru ca se poate da si de acolo.
Multumesc de incurajari!

Andreea
Victory belongs to those who believe in it the most!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coco spune:

Si la mine a zis ca vor fi zilnic:-)...
Sa ai parte de interventie usoara Andreea, si asteptam comentarii after...

Coco

Mergi la inceput

Corina, cred ca ai vazut deja am amanat instilatiile pentru luna august sau cel mai sigur septambrie... Ce sa fac? Am avut o rana pe col care a trebuit rezolvata inainte de perfuzii. Pur si simplu nu stiu de ce se impune o zi de pauza, pentru ca evident am uitat sa intreb sorry! Insa am aflat ceva de-a dreptul ingrozitor care pur si simplu m-a socat! Adicatelea intru eu in spital, ma achit de toate cozile si formalitatile pentru internare, ba chiar ajung pana in salon unde urma sa astept telefonul asistentei pentru a ma chema sa ma consulte doctorita mea si ce aflu? Ca de fapt si de drept internarea dureaza de luni pana vineri si daca am de gand sa plec trebuie sa particip serios la bunastarea asistentei sefa ca sa-mi scrie o invoire. Va dati seama??? Si eu care nu avem nici macar servetele la mine daramite hartie igienica, periuta si pasta de dinti, schimburi si alte alea... Asta pentru ca eu eram convinsa ca pe la un onorabil doua plec acasa si mai vin peste doua zile...

Andreea
Life it's like a box of chocolates. You never know what you gonna get!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

stai ca nu inteleg! tu ti-ai si facut internarea pt instilatii si atunci ti-au descoperit rana?
sau internarea era pt cauterizare si nu ti-a spus nimeni ca vei sta o saptamana

Mergi la inceput

Nu. Internarea era pentru instilatii. Inainte de instilatii medicul trebuie sa-si consulte pacienta si in urma acestui consult doctorita mea a decis sa ma trimita la o colposcopie. Mai departe stiti povestea. Deci pentru instilatii era internarea de o saptamana nu pentru cauterizare.

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

androix, zau daca pricep! pai pana atunci nu te-a consultat? ce-i veni asa sa se razgandeasca?

si chiar te interneaza o saptamana? pt a-ti face 3 sedinte de 15 min la doua zile distanta? mai si pierzi luna aia ca daca nu te potrivesti cu zilele...
toata lumea a patit la fel?

Mergi la inceput

Dana, e chiar simplu. La HSG m-a consultat si mi-a spus ca am o rana pe col. In functie de marimea ranii aveam sau nu voie sa fac instilatii. Alfel spus le faceam degeaba daca nu cauterizam rana, pentru ca cu greu ramai insarcinata cand ai rana pe col. In ziua cu instilatiile, care BTW ca sa nu pierzi luna trebuie sa fie prima zi in care se opreste sangerarea, aprox. a 7 zi la mine, indiferent de situatie toti medicii isi consulta pacientele inainte de instilatii. Eu intre timp urmasem tratament pentru rana si doctorita a vrut si sa vada ce s-a mai intamplat. Si m-a trimis la colposcopie unde se vede cel mai bine ca asa doar la consult medicul poate doar sa puna un diagnostic dar ca sa se lamureasca trebuie colposcopie ca sa vada ce si cum. Apoi medicul care face colposcopia isi da verdictul: ai voie sau nu ai voie sa faci perfuziile.
Apoi cealalta parte a problemei: internatul in spital pentru o saptamana, mai exact 5 zile. Nu se pierde perioada fertila pentru ca in mod normal ti-am zis perfuziile se fac imediat dupa oprirea sangerarii si asta insemna la mine de ex: ziua 7 prima tura, ziua 9 a doua tura, ziua 11 a treia tura. Cu putin noroc este exact la tzanc. Celorlalte fete le convenea situatia cu statul in spital intrucat erau din provincie dar la jegul care este in Giulesti as prefera sa conduc fro suta si ceva de KM decat sa dorm intr-un loc unde nu am unde sa fac un dus!
Cam asta e. Cred ca acum m-ai inteles. Disperarea mea era legata de faptul ca inca nu am scapat de aceste perfuzii, deci le voi face mai incolo si de-asta mi-e asa de groaza ca nu vreau sa stau internata...

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coco spune:

Deci se fac ziua a 7-a, a 9-a, a11-a, perfuziile, ca nu inteleg?
Apropos, faza cu spitalul jegos mi-e greata, te cred. Deci nu pot iesi din spital? Trebuie sa suport atatea zile pt. chestia asta, si dc. ma prinde sambata si duminica perioada? (pt. ca vad ca mi-a intarziat ciclul)?! Ca am inteles de la dr. ca sambata si duminica nu fac perfuzii...............

Coco

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenya spune:

Andreea,
Abea m-am intors la serviciu, de aceea nu am scris pina acum. Imi pare rau ca a mai intervenit pb. cu rana, las'ca se rezolva si ea si incet-incet se rezolva toate. E nasol daca trebe sa stai internata , dar poate ca rezolvi cu tanti asistenta pt instilatii.
Eu am terminat 5 instilatii, le-am facut si simbata si duminica. Am mai intrebat de ce la Giulesti se fac la 2 zile si mi-a spus ca sunt diverse protocoale, depinde de spital, dar nu s-a dovedit ca unul ar fi mai bun decit altul, sau sa aiba efecte nedorite.
Sunt bucuroasa ca in ultimele zile intra substanta f. usor, nu mai simteam nici o durere, doar disconfortul cind introducea "vatraiul"...
Ma duc sa citesc ce mai fac Optimistele..am mult de recuperat!
Pupici,

Ilenya

Mergi la inceput

Ilenya, bine te-ai intors!
Sa dea Dumnezeu sa fie cu efect perfuziile pe care le-ai facut. Cu efect de
Da, intr-adevar, trebuia cauterizata si rana mea... Acum stau pe tusa toata luna iulie
Da lasa ca trece repede si recuperez eu...
Coco, chiar nu stiu cum sta treaba daca nu te potrivesti la zile. Cred ca cel mai bine intrebi medicul tau. Oricum bafta multa!
Pupici

Andreea

Mergi la inceput