Mamici din Constanta(8)
Raspunsuri - Pagina 10
Cornelia spune:
Va salut si eu pe ziua de azi, ca demult nu ne-am mai auzit.
Noi am fost bolnavioare (amandoua), dar acum eu sunt "in forma" la birou si Maria mult mai bine acasa. De sambata noapte a facut febra max. 38.7, dar cum nu m-am mai lovit pana acum de asa ceva, m-am panicat destul de tare. Toata noaptea am stat langa ea, i-am pus supozitoare, i-am luat temperatura si duminica dimineata eram daramata. Mariuta maraita si cu febra, eu nu ma mai puteam misca (o enterocolita groaznica, cu febra si toate alea). Am plans toata ziua de duminica pt. ca nu am putut sa am grija de ea. Am sunat dr. si am intrebat-o daca sa ma duc cu ea la urgenta. Bineinteles c ami-a zis sa stau linistita si sa ii dau Nurofen. Ieri am fost cu ea la cabinet si a ras un pic de mine ca m-am panicat. Se pare ca Maria nu are nimic. Un piculet rosu in gat si dintii mult asteptati care stau sa erupa. Asa ca mi-a zis sa nu ii dau nici macar Nurofen, doar Calpol. A, si mi-a reamintit (ca eu citisem asta demult, dar bineinteles ca uitasem) ca daca ii iau temp. din fundulet sa scad 4 gradatii, si ca 38,3 nu este deloc de speriat.
Am fost cam imprastiata, dar sper ca ati inteles ce am scris. Am treaba si la birou pt. am de recuperat chiulul de ieri. (eu nu am reusit sa ajung la medic si sa-mi iau concediu).
Am vazut pozele gemenelor. Iti spun inca o data, Ioneala, sa-ti traiasca minunile!
Si bineinteles mult apreciata bucatarie a Roxanei. Mai fetelor, Roxana este mare bucatareasa, asa ca mie mi se pare cu adevarat utila bucataria.
Crixia, si Maria are cateodata scaunul mai moale, dar eu am tot pus asta pe seama dintilor.
Dady, ma bucur ca Anduta a scapat, in sfarsit de chin. Of, Doamne, sincer, abia acum am inteles, pe pielea mea, ce inseamna sa iti fie copilul bolnav. Caty, nici nu pot sa-mi imaginez ce e in sufletul tau cu Dinu bolnavior asa de des.
Laura, unde ziceai ca ai fost mai exact cu cortul ultima data? Ne bate si pe noi gandul la o iesire pe aproape, la sfarsit de saptamana, dar Doru vrea in Delta, eu prefer totusi muntele.
Ma intrebam si eu de ce lipseste July atat.
Un pupic special pt. burtici.
Cornelia
http://community.webshots.com/user/cornelianis
http://community.webshots.com/user/cornelianis2
roxanaz spune:
eee, Cornelush ce aventuri si pe tine.....bine ca totul e ok. dar tu ce ai mincat de te-ai pricopsit cu enterocolita?
pupici si sanatate la toate!!!
July, hai, la apel...
sinzi_ana spune:
Laura, noi am stat pana pe la 18.30 pe la jocuri (eu si Anca) si apoi am cautat un loc mai putin aglomerat, ca astia mici sunt cam calcati in picioare pe acolo, iar Andrei muscase un baietel mai mare de degetel si faceau o galagie!!!
Noi mergem la jocuri dimineata (adica pe la 8-10) ca nu sunt asa aglomerate si nu ne bate soarele in cap. Azi am fost la plaja, ne-a prins ploaia si baietii au facut o baie buna in apa!!! au intrat si cu capusoarele (au cazut ca bolovanii) dar se pare ca nimic nu le opreste entiziasmul fata de apa.
Voi fetelor duceti copiii la mare?
Sinzi si David
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana
dadi_t spune:
Bonjurica fetelor! mey,cred ca este ceva in atmosfera cu atata raceala si la mici si la mari!
July e racita si a fost si Teo!
Cornelia fi precauta cu Maria pentru ca la peste 38 temp. e un proces infectios pe undeva si corpul se apara. Imi pare rau ca treci prin asa ceva. Vorbesc din experienta, pe Anduta am avut-o racita prima oara la 11 luni si direct cu injectabile ca vomita tot. E cumplit sa faci fata la varste atat de mici, cand nu pot sa-ti spuna ce-i doare si cum se simt.Ufff!Eu m-am hotarat sa cumpar un aparat Salin si sa-l tin in permanenta deschis. Crixia poti sa-mi dai mai multe amanunte? Am tras cu ochiul la alte postari ale tale si am vazut ca sti despre ce e vorba.
TatianaS- tine-ne la curent cu tot ce-ti spune dr.! Cum te simti?
Roxana- cred ca am gasit punctul comun cu Laura-NU NE PLACE SA GATIM si de aceea inconstient ii gasim alta intrebuintare bucatariei,cred.
Caty- multa, multa sanatate si la plaja cu voi sa cresteti imunitatea!Apropo' gandeste-te mai mult cu plecatul. Nu stiu cat ajutor din partea rudelor poti sa ai la un moment dat. Eu sunt venetica in Constanta. De fapt si sotul meu. In afara de mama mea nu avem pe nimeni in Constanta(tata a murit acum 9 ani)si pot sa-ti spun ca atunci cand am avut nevoie de ajutor, prietenii ne-au fost mai aproape. Ca sa nu punem in balanta ca marea e pe gratis si e sanatate curata si pt.copii si pt.noi. Esti sigura ca iti vei permite anual sa vii la mare? Ca sa nu spun ca prietenii la maturitate in mare parte tii faci cu greu,prudenta si mai cu interes!
Sinzi-ana- anul acesta nu stiu cum o sa impac si capra si varza! Anduta trebuie neaparat sa faca plaja,dar bibi nu! Dr. nu ne da voie sa mergem pana la 11 luni cu ea. A spus ca doar la umbra sa o tinem daca o luam cu noi. Cica-se razele ultraviolete (cele periculoase) pot trece si prin umbrela si hainute.
Va pup si vorbim pe maine. Noapte buna!
dady+anduta(14 sept'96)+bibi(14 febr'04)
sinzi_ana spune:
dady 68, cred ca cu bebe la 11 luni poti sa mergi la plaja pentru 1 ora, chair putin mai mult, dupa-amiaza cand nu mai arde soarele. sau foarte de dimineata! Cu o protectie solara adecvata, nu cred ca are de ce sa iti fie frica!!
Ce pediatru ti-a recomandat sa nu mergi la plaja?
Noi am fost si putin anul trecut, pe la 7-8 luni, mai spre toamna si ne-am inmuiat picioarele in apa, lucuru de care el e foarte incantat!!
Azi merge careva la plaja cu bebicu?
de unde putem sa cumparam si noi niste maieuri pt bebe de 16 luni de calitate? si dragute?
Sinzi si david
laura111 spune:
' Neata fetelor !
Cornelia, noi acu 2 WE am fost in muntii Macinului, sunt in nordul jud. Tulcea si se fac pana acolo cam 3 ore cu masina. Trebuie sa aveti la voi o harta rutiera ca sa nimeriti exact. Cea mai apropiata comuna se numeste Luncavita si de acolo in jumatate de ora de mers cu masina intri in rezervatia Valea Fagilor (este locul unde se gaseste padure de fag la cea mai joasa altitudine din Europa). Drumurile sunt cam proaste, forestiere si trebuie sa aveti grija sa nu loviti cu scutul masinii pe jos. Daca ploua si se fac noroaie e f. greu de intrat, doar cu jeep-ul merge. Pana la Luncavita drumul este bun, soseaua trece mai intai prin orasul Macin, trebuie sa fiti atenti la indicatoarele rutiere.
Din Valea Fagilor se pot face 2 trasee, cam de 4-5 ore fiecare dus-intors , unul spre Culmea Pricopanului, celalalt spre Vf. Greci (sau Tzutzuiatu, cum ii spun localnicii). Atentie ca traseele nu sunt marcate prea bine, potecile sunt multe si largi si te poti rataci cu usurinta. Noi am facut, de-a lungul timpului, de 4 ori traseul spre vf. Greci dar cred ca de fiecare data am luat-o pe alt drum , involuntar, bineinteles.
Natura in zona e superba in luna iunie, sunt teii in floare, sunt sute de soiuri de fluturi, pasari si flori de camp, am vazut multe de broaste testoase de uscat si o vulpe.
Daca va hotarati sa mergeti acolo luati-va la voi 2 bidoane mari de 5 litri de apa plata, exista un raulet prin zona dar apa e murdara, nu e buna decat pt. spalat pe picioare. Pt. baut, gatit supa la aragazul de voiaj, facut cafea, etc. va trebuie apa din bidon.
Incerc sa pun pozele pe care le-am facut pe Webshots cand ajung acasa de la serviciu.
Sanzi, nu-i nimic ca nu ne-am intalnit, poate ne vedem altadata. Eu si aseara am fost in parc, dar nu stiu cum se face , o lalai prin casa pana pe la 7 , nu reusesc sa ajung mai devreme la jocuri cu fi-miu. Partea buna e ca nu mai bate soarele tare la ora aia si nici nu mai e asa aglomerat.
Da, eu il duc pe Vlad la mare, facem cam 30 de plaji pe vara. L-am dus de cand era mititel, din primul an de viata, dupa ce a implinit 6 luni. E innebunit dupa apa, se baga cu capul la fund si ii place sa se arunce in apa de pe umerii lui ta-su. In timpul saptamanii, cand noi suntem la serviciu, merge dimineata la plaja cu mama mea, la Cazino.
Dady, cred ca solutia pt. ca Anduta sa faca plaja ar fi sa mearga numai cu Costin la plaja iar tu sa stai cu Bibi pe o terasa undeva la umbra. Dar asta se poate numai in WE cand e si Costin acasa, sau dupa-amiaza. Mama ta nu poate s-o duca pe Anduta la plaja ? Sau n-are voie sa faca plaja ?
In alta ordine de idei, da mey Dady, eu sunt total anti-gatit. Nu zic ca sunt afoana , dar tot ce fac in materie de mancare fac de nevoie si nu de placere. Nu mai zic ca nu intru niciodata pe forumul cu retete si nici o mare gurmanda nu sunt. Prefer sa fac 3 curatenii in casa decat sa fierb un pui sau sa fac o musaca.
Acum m-am uitat mai atent pe listuta cu datele de nastere ale copiilor si am vazut ca Bibi e pe 14 feb, cu o zi inaintea lui Vlad (la diferenta de 4 ani ).
Laura - mama lui Vlad
http://community.webshots.com/user/vladut111
roxanaz spune:
buna dimineatza si de pe aici.
Tania, deci asa cu July....bine, motivam absentele. voi sunteti mai bine?
Sanzi, Bibi a Taniei are doar 3 luni, nu 11. ea spunea ca medicul nu ii recomanda sa mearga cu copila la plaja inainte de 11 luni.
azi nu imi puneti absenta dragutzelor, dar ma duc la apartament ca imi vine inca o portiune de mobila. asa ca .....gata, se apropie mutatul.
vorbim later.
distractie placuta azi!!!
Cornelia spune:
Buna dimineata!
Laura, multumesc pt. detalii. Sa vedem daca urnesc pescarii la munte! Ieri au aparut niste probleme si se pare ca nu putem sa plecam nicaieri week-end-ul asta, dar poate, dupa motul Mariei.
Roxana, "boala" cred ca mi s-a tras de la o placinta cu branza, pe care de altfel nici nu am reusit sa o mananc toata. Plus o omleta, ca nu stiu ce m-a apucat, mananc omleta cam de 4 ori pe an si mi se facuse pofta sambata...
Acum suntem amandoua bine (eu doar putin ametita, dar asta e starea mea obisnuita). Maria nu a mai facut febra azi noapte, asa ca se pare ca am trecut de hopul asta. Dady, sper totusi sa nu aiba nimic, pt. ca intradevar are gingia f. umflata si se pare ca un dintisor e ca si iesit.
In dupa amiaza asta cred c amergem si noi in parc. mai sunt doritori????
va pup
Cornelia
http://community.webshots.com/user/cornelianis
http://community.webshots.com/user/cornelianis2
CRIXIA spune:
Buna gagice!
Dady, pot sa-ti spun ca eu am luat Salin de la Flanco, la 750.000 lei. L-am luat pt. tatal meu care are Rinita cronica, adica este un mucios clasa I, si respira mai greu. Singura lui solutie era sa se spele cu apa de mare. Asa ca i-am luat aparatul, de o saptamana. Sper sa se vada rezultatele. Este foarte simplu construit : intr-o cutie este pus un ventilator de calc in spatele placilor de sare. Cu rezervele nu stiu cum vom face.
Mai vorbim fetelor! Acun tre sa ies putin cu treburi.
CriXia
http://community.webshots.com/user/crixia
Cornelia spune:
Tatiana, iti tinem pumnii! Nastere usoara si un bb sanatos si mancacios! Stiu ca e posibil totusi sa mai dureze pana nasti, dar la mine totul s-a desfasurat f. repede. M-am trezit la 4 dimineata si am observat ca am pierdut dopul, am pierdut imediat apa, la ~7 eram la spital si la 11 fix nasteam.
Daca te referi la geanta pt. biberoane am vazut la Metro. Parca la Sensiblu aveau o geanta gata "echipata". Eu nu am avut o geanta speciala. Am folosit si inca mai folosesc un rucsacel.
Te pup!
Cornelia