nu stiu ce sa fac

nu stiu ce sa fac | Autor: mitu-pitu

Link direct la acest mesaj

am mai trimis un mesaj in urma cu o saptamana si niste mamici binevoitoare mi-au scris parerile lor.Va scriu acum din nou si va rog mult spuneti-mi ce credeti.Fetita mea exact in ziua in care a implinit 6 luni deci in urma cu 2 saptamani a inceput sa dea din cap.Asa din senin, fara motiv isi misca capsorul repede repede stanga dreapta.Am fost la medic si mi-a spus ca avea ceara in urechi(pe care i-a scos-o)ca va mai face asa 2,3 zile si apoi se va opri.Asa a si fosyt numai ca de ieri a inceput din nou sa faca asa.Pe mine ma sperie ingrozitor gestul asta si ma gandesc la ce e mai rau.Va rog mult spuneti-mi parerea voastra.Pur si simplu da din cap stanga dreapta fara a mai face si alte lucruri care sa-mi dea de gandit.Va multumesc din suflet.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Cred ca le fac pentru a atrage atentia. David obisnuia sa se dea cu capul de ce apuca, si am mai vazut copii in parc care fac asa. Apoi cand nu l-am mai bagat in seama si nu am mai acordat atentie a inceput sa se legene, ca noi radeam de el si ii cantam "mamelor din lumea-ntraga nu lasati copii pe strada". A trecut si asta si acum mai nou isi da cu palmele in cap. Cu cat ii acord mai multa atentie si vede ca il bag in seama, se agraveaza, daca il ignor nu mai face. Cred ca e normal si ii va trece in timp...
Sinzi si David
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

Poate e un mod de joaca , preferat de ea!
Vede ca atunci ii dati atentie!
Incearca sa nu-i mai dai importanta acelui comportament si atrage-o cu altceva!Poate va uita!

Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitu-pitu spune:

Dumneaei face asa si cand ii acord atentie si cand nu o fac , asa ca nu stiu ce sa mai zic.Voi ce credeti.Scuze ca am intitulat asa mesajul meu dar ulterior am citit care sunt regulile pentru titlurile subiectelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Si eu am avut aceiasi problema cu Luca numai ca lui i-a trecut f repede. Apoi a inceput si el sa-si dea palme in cap, peste fata... Cand ma rugam de el sa inceteze sau ii acordam oarecare atentie incepea si mai tareAtunci am abordat o alta atitudine...Tu vrei sa te lovesti? Foarte bine...nu-mi pasa. Si a functionat de minune. Era surprins ca numeni nu-l baga in seama intimp ce el se chinuia de mama focului sa demonstreze cat de dur este hi hi hi. Acum a uitat complet si suntem foarte atenti la el cand ne face cu ochiul sau cand isi tuguie buzele si il aplaudam si suntem cu totii foarte fericiti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CataD spune:

Fetita mea e mai mica si nu are obiceiul asta dar uite ce am citit: miscarea capului e o miscare ritmica si e fascinanta pentru bebelusi care descopera ca au si ei ritm si nu stiu cum sa se manifeste altfel. Se suspecteaza ca ar mai fi si din alte cauze: sa reproduca sentimentul pe care il au cand sunt leganati de parinti, durerea provocata de iesirea dintilor, etc. Stressul declanseaza si mai mult miscarea (intarcatul, o alta persoana in viata copilului, etc). Miscarea nu e periculoasa pentru sanatatea copilului si nu e asociata cu o dereglare phisica sau neurologica.
Nu poti forta copilul sa nu mai faca asa dar ii poti distrage atentia:
- da-i mai multa atentie
- leagana-l intr-un scaun special si arata-i jucarioare muzicale
- lasa-l mult sa se joace
- incearca sa-i creezi o rutina ca sa adoarma 9baita, masaj, muzica, etc)
- daca se leagana sau da cu cpul in patut ai grija sa minimizezi pericolul de lovire.

Sper ca te ajuta chestia asta. E traducere (asa ca daca pe alocuri nu suna bine imi cer scuze) dintr-o carte in engleza pe care o folosesc eu.

Catalina si Laura (12 ian 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunaa spune:

Cred ca e vorba de faptul ca eu ii place asa leganata.Probabil e modul ei de calmare...

Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanaiascu spune:

Draga mitu-pitu , eu zic sa nu iti faci griji, pe la vreo 6 luni am avut aceeiasi problema cu Lisa, acum are aproape 9 luni si eu ca o mama tampita ce sunt am dus fata la doctor, ca sigur are ceva. Am intrat la docor, ii spun situatia si mai mai ca am zis ca Lisa poate are ceva la cap, ca nu e normala. Dr. sa uitat la mine si mi-a zis, exact asa : Doamna Iascu eu cred ca dumneavoastra aveti ceva la cap, copilul a invatat ceva nou, a descoperit ca poate sa de-a din cap, i se pare interesant, peste putin timp veti observa ca nu va mai da din cap, va da din maini, sau cine stie ce va mai face, este foarte normal si interesant pentru ei. Si a tinut-o pe Lisa faza cu capul vreo luna, acumd e ceva timp face cu mainile si picioarele ca avioanele, le misca intruna :))))

lore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Midori spune:

Si noi ne-am uita ingroziti la ea pe la 4 luni cand isi
misca mana tot asa ritmic.
Am inceput sa intreb daca e normal si mi-a zis o prietena de-a mea J ca e OK.

A! cu capul a inceput sa faca mai maricica (1 an) dupa ce a leganat-o mama de cateva ori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Ma chinui sa-mi aduc aminte cu ce ne-a speriat Oana... cand era bebe. A da... tusea! Si tusea din ce in ce mai tare si cand ne-am dus la doctorul ei ne-a dat sirop de tuse, nimic, ba parca era mai rau, alt doctor aceasi lucru si in sfarsit am ajuns la Budimex unde se uita domnul doctor den acolo (la el suntem de atunci!) la mine cat de repede vorbeam si ce agitata eram, sotul avea o privire speriata si ma intreaba:
Cand tuseste?
Tot timpul.
Tot timpul, tot timpul. Dar cand ? si noaptea?
Pauza... da, chiar noaptea nu tusea. :))

Mie mi s-a parut tare amuzant si sper ca si la tine sa fie ceva tot asa de simplu.

4 ani - februarie 2004
http://community.webshots.com/user/cristinat7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

si thea mai da asa din cap, ca chiar ma gandeam si eu daca n-are un tic...dar cica e prea devreme pentru ticuri asa ca nu stiu ce e, poate pur si simplu ii place miscarea respectiva si e o etapa ca oricare alta.sa speram:)

cristiana si gagalicea Theodora Alexia(1 anisor)

http://photos.yahoo.com/thea_alexia

Mergi la inceput