Psihologia copilului (II)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns VIO20 spune:

Multumesc, sunt idei interesante.
Mereu a avut contact cu bunica, in fiecare saptamina mergeam la bunici, dar niciodata nu s-a lipit prea tare de ea, de altcineva, in general, de frica sa nu ramina cu respectivul.
Bunica nu poate pune mina pe ea ca urla mai tare, nu poate vorbi despre noi, parinti, ca urla mai tare. Ea inca mai suge biberon (tot in ideea de a o linisti cind sta cu bunica, nu i l-am scos), dar acolo nici nu se atinge de el. Intr-o zi i-am dus perna si paturica acolo, crezind ca o sa o ajute (eu am zis ca am gasit o idee minunata!), toata ziua a stat la usa cu ele in brate si cu hainele, sa le duca acasa la ea si urlete, caci plins nu se mai poate numi dupa atitea ore, nici lacrimi nu mai are. Se face ca un arici, daca vrei sa o iei in brate, nu prea e invatata in brate. Cind stateam cu ea nici la baie nu aveam voie, nici la piine, este tare posesiva. In parc ii place, dar nu vrea decit cu mama. Nici la desene nu se prea uita. In vacanta cu greu reusea sa adoarma, daca nu era in patutul ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emak spune:

Draga Carmen,
dupa ce am memorat cu "sete" raspunsurile tale privind invatarea mai multor limbi consecutiv, aparand situatii inedite in viata noastra imi permit sa iti mai pun o intrebare...
Cu vreo doua saptamani in urma, am fost cu piticu'(1 an si 3 luni) la piscina. Eu credeam, ca instinctiv va avea o retinere sau o frica fata de apa...e, m-am inselat amarnic! Din prima clipa a fost innebunit sa intre si sa se balaceasca in apa rece de 2 m adancime!!! Daca eu sunt in apa, el SARE de pe marginea bazinului in apa si incearca sa-mi smulga mainile de pe corpul lui, toate acestea fiind insotite de niste chiote de bucurie acute, de ras hohotit si o stare de euforie de nedescris.(intre timp am devenit spectacolul nr 1 al strandului...). Intrebarea este, cum sa procedez, sa limitez copilul in avantului lui care este de fapt foarte periculos, dar fara sa-i creez fobie, fara sa-l sperii? Cred ca e bine ca nu-i e frica de apa, dar eu stau tot timpul in sah, cu ochii intepeniti pe el, pentru ca nu stiu in care secunda se va repezi spre bazin sa sara! (in ultimul timp este foarte imprevizibil!)
Multumesc anticipat siiiii...astept CARTEA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

continuare la
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31761

Mergi la inceput