Endoscopie-la cine, unde, cum?

Endoscopie-la cine, unde, cum? | Autor: vilma

Link direct la acest mesaj

Deoarece lui Tudor (6 luni) nu i s-au ameliorat anumite simptome (varsaturi in jet dupa mese, gaze si mai nou o tulburare digestiva cu scaun dupa fiecare masa, scaun acid, neformat, cu mucus) m-am hotarat sa fac o investigatie mai serioasa: endoscopie (banuiesc ca e reflux gastroesofagian).
Stie cineva unde pot sa programez un control si eventual efectuarea interventie? La ce doctor, clinica? M-ar interesa in special la Bucuresti sau Iasi.

Vilma, Anca (3 ani) si Tudor (11.12.2003)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bobita spune:

Vilma, iti recomand, parerea mea, sa-l intrebi direct pe medicul site-ului, poate e mai in masura sa-ti dea relatii.
Vei reusi oare sa-l ti pe Tudor doar pe apa timp de 1 zi?

Sa fim fericite
http://community.webshots.com/user/valentina611969

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

La endoscopie se face anestezie, operatie destul de riscanta pentru un bebe sub 1 an.
Se poate face la Budimex, stiu ca se punea problema la Andrei cind avea 5 luni si medicii nu gaseau dezlegare la problema firisoare de singe in kk. Atunci am apelat la dr.Dumitru Matei, de la Spitalul "Emilia Irza", care ne-a pus copilul pe picioare. E dr. specializat in problemele gastro-intestinale, prof la Facultatea de medicina, parca seful catedrei Medicina familiei.
Incearca si un consult la el, inainte de endoscopie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Multumesc, fetelor, pentru raspunsuri.
Bobita, nu stiu daca voi reusi, sunt insa sceptica. Dar de ce o zi, pana la urma cat dureaza interventia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tutzi spune:

Noi am facut endoscopie la Cluj. Copilul nu trebuie sa manance cu 6 ore inainte de endoscopie. Iar de durat dureaza f putin, in total 2 min cu introdusul tubului cu tot. N-a fost nevoie de anestezie, mi s-a spus ca la copii asa mici nu e nevoie caci pana sa-si dea seama ce se intampla s-a si terminat. Doar au invelit-o intru-un cearceaf ca sa nu isi bage manutele.
Sanatate baietelului tau.

Tutzi si Iasmina (28.10.2003)

http://community.webshots.com/user/tutzica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa spune:

Alex a avut reflux gastroesofagian pe la 6-7 luni, voma in jet cu firicele de sange,am fost la Sp. Grigore Alexandrescu pediatra a zis ca este prea mic pt. endoscopie a facut tratament cu COORDINAX suspensie aproximativ 2 luni, de atunci nu a mai avut probleme. Diagnosticul a fost pus in urma radiografiilor.
Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bobita spune:

quote:
Originally posted by vilma

Multumesc, fetelor, pentru raspunsuri.
Bobita, nu stiu daca voi reusi, sunt insa sceptica. Dar de ce o zi, pana la urma cat dureaza interventia?

La endoscopie pentru adulti se recomanda sa bei numai lichide lipezi cu 1 zi inainte (apa adica) si sa nu maninci, altfel nu se vede ce si cum.

Sa fim fericite
http://community.webshots.com/user/valentina611969

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by tutzi

Noi am facut endoscopie la Cluj. Copilul nu trebuie sa manance cu 6 ore inainte de endoscopie. Iar de durat dureaza f putin, in total 2 min cu introdusul tubului cu tot. N-a fost nevoie de anestezie, mi s-a spus ca la copii asa mici nu e nevoie caci pana sa-si dea seama ce se intampla s-a si terminat. Doar au invelit-o intru-un cearceaf ca sa nu isi bage manutele.
Sanatate baietelului tau.

Tutzi, cat avea Iasmina la momentul procedurii?

Alexa, multumesc pentru informatie.
Bobita, sper sa nu fie nevoie sa stea atat de mult nemancat, caci Tudor e fomistu' shef, si de alea 6 ore mi-e teama, d'apoi 12.
Va multumesc mult pentru informatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tutzi spune:

Vilma noi am facut endoscopia sapt trecuta, adica la 7 luni si o sapt. In legatura cu mancatul, am fost programati la endoscopie la ora 10 dim, i-am dat sa manance in somn la ora 4 si asa a rezistat fara scandal cu toate ca si ea face urat de foame.
La Cluj fac endoscopie chiar si la nou nascuti, tubul e f subtire. Si eu ma temeam sa n-o chinui dar la cateva minute dupa ce am iesit din cabinet radea, uitase deja.
Iasmina a varsat f mult chiar de la nastere, aproape non stop. I-am facut radiografie in Oradea la 4 luni si verdictul a fost ca nu are nimic. Dar pt ca si la 7 luni continua sa verse si sa nu poata manca fructe si lactate am dus-o la endoscopie si diagnosticul a fost: reflux si esofagita de reflux gradul I.
Asa a fost la noi cu varsaturile.

Mergi la inceput

Si mie mi-a indicat doctorul radiografia (aia cu bariu), dar pentru ca si el a recunoscut sa sunt sanse mari sa nu fie elocventa, i-am spus ca vreau sa fac endoscopie.
In alta ordine de idei, in Bucuresti nu se face endoscopie la bebelusi sub 1 an? Sau probabil ca nu fac la Budimex/ Sp. Grigore Alexandrescu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa spune:

Tel. Budimex: 021.460.42.60 (centrala)
Grigore Alexandrescu 021.212.93.67(centrala)[/size=2]

quote:
Originally posted by vilma

Si mie mi-a indicat doctorul radiografia (aia cu bariu), dar pentru ca si el a recunoscut sa sunt sanse mari sa nu fie elocventa, i-am spus ca vreau sa fac endoscopie.
In alta ordine de idei, in Bucuresti nu se face endoscopie la bebelusi sub 1 an? Sau probabil ca nu fac la Budimex/ Sp. Grigore Alexandrescu?

[/quote]
[/quote]

Mergi la inceput