Am ajuns in situatia nedorita de mine de a divorta. Sotul meu si-a gasit pe altcineva, s-a mutat la ea si vrea sa divortam. Avem un copil de 11 luni. El spune ca nu poate sa dea el divort ca ce motiv sa spuna si ma impinge pe mine sa intentez divort. Desi nu-mi doresc asa ceva nu cred ca mai am incotro. Problema e ca anul trecut noi am facut un credit ipotecar si ne-am cumparat un ap. Creditul este pe numele meu dar sotul este coplatitor. Copilul va ramane la mine si motivul divortului va fi parasire de domiciliu, abandon (asa spune avocatul). Pe mine ma ingrijoreaza problema cu casa. Daca in urma divortului banca se sesizeaza ca nu mai suntem casatoriti si o sa se puna problema ca nu mai pot plati singura (desi eu as putea), poate sa-mi ia casa? Desi nu vad cum ar afla banca daca eu merg in fiecare luna si platesc rata.
daca poate cineva sa-mi dea un sfat sau ati mai intalnit situatii asemanatoare v-as ramane recunoscatoare.
Multumesc,
Magda
Magda, sunt convins ca in contract exista o clauza potrivit careia sunteti obligati sa anuntati orice modificare intervenita, fata de conditiile de la data semnarii contractului. Parerea mea este ca Banca trebuie anuntata, iar unul dintre voi sa optati pentru preluarea contractului de creditare.
multumesc, Liviu o sa citesc mai atenta contractul. Cred ca mai bine o sa ma interesez si la banca sa vad cum e.