Cartea care mi-a schimbat radical modul de gindire

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anapharm spune:

Buna tuturor,
Indraznesc si eu sa ma inscriu pe lista de asteptare. Sunt chiar foarte interesata sa am aceasta carte. Coincide cu dorinta de a acumula cat mai multe carti despre educatia si psihologia copiilor.
Daca cineva reuseste sa o scaneze si ne-o poate da si noua, v-as multumi din suflet.
Sunt viitoare mamica in luna august.
Multumesc anticipat!
Ana & Ralucuta din burtica

DPN 5 August - Fetita Raluca - Dr. J. Moruzzi
"Cand iti ploua in suflet, fa-ti umbrela dintr-o bucurie".
Ana Burtch

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica spune:

Cartea se adeseaza si parintilor cu copii mai mari? De 5-6ani?
Daca da, o vreau si eu, va rog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia spune:

M-ar interesa si pe mine foarte mult aceasta carte, pe care am citit-o cat am fost in tara asta vara, mi s-a parut extraordinara, mi-as fi dorit sa o am, dar era inprumutata de la cineva ptr o perioada scurta.
Daca se gaseste o solutie,va ramanem recunascatori..Pupici la pitici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

quote:
Originally posted by casandra

Ce fel de probleme au copiii despere care discuta in celelalte carti?

fobii de tot felul de ex: o fetita nu suporta fulgii (??) si mi-a ramas in cap ca maica-sa o nebuna ii punea fulgi in toata casa ca sa nu deranjeze copilul ..., o femeie care facea urat daca vedea un motan pe strada , il simtea de la nu stiu ce distanta ca e motan, nu-l vedea... si nu mai tin minte...
Ba da inca ceva ultimul capitol era cu o adolescenta anorexica si apoi trata cazul copiilor mici care nu mananca: nu manca pentru ca nu au fost lasati sa aiba nici un control asupra corpului lor si asa se manifesta revolta lor. Ceva de genul asta.

Ce-a de-a doua nu am gasit-o imediat, trebuie sa vad, dar nu stiu cand o sa mai am timp.
"Cand apare copilul" are 500 de pagini .... si nu cred ca voi avea chef sa o scanez eu chiar si dupa sesiune, nu sunt motivata...

4 ani - februarie 2004
http://community.webshots.com/user/cristinat7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Am vorbit cu Cristina, am sa o iau de la ea. Chiar daca nu voi reusi sa o scanez, am sa o trag la xerox, si cu scanatul vad ca s-a oferit Cristina Tudor. Sigur vom rezolva in vreun fel, insa probabil ca nu foarte repede, e ceva mai de durata, sa xerox-ezi sau sa scanezi 500 de pagini, ia ceva timp. Oricum, va anunt pe toate cum rezolv in vreun fel. Pupici,

Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 8 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Fetelor, va rog sa-mi dati si mie titlul cartii, in engleza sau franceza, nu are importanta, poate reusesc sa o gasesc pe Amazon. Multumesc frumos.

scarmanus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Va mai vorbesc inca o data de preferatele mele (si nu numai ale mele, din fericire :))), niste carti extraordinare scrise de Fitzhugh Dodson si notate cu 5 stele: Tout se joue avant 6 ans (Totul se joaca inainte de 6 ani sau How to parent) si Aimer sans tout permettre (Sa iubim fara sa permitem totul sau How to Discipline With Love) pe care le puteti gasi pe Amazon (sau in alte librarii) in franceza sau in engleza:
http://www.amazon.fr/exec/obidos/ASIN/2501026713/qid=1087371698/sr=1-1/ref=sr_1_11_1/402-7465473-8350537
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0451156250/103-7919803-3384613?v=glance

"Nu avem neaparat intelepciunea si eficacitatea necesare artei de a fi parinte. Este o meserie care se invata... Totusi, pentru a evita greselile, este necesar sa cunoastem calea pe care toti copiii o parcurg.
Pentru dr. Dodson totul se joaca inainte de 6 ani. Este important deci sa ajutam copilul fara sa-l constringem si fara sa-l fortam sa exploateze cel mai bine aptitudinile si personalitatea sa."

"You may or you may not have children. But in any case, this is an important book. It grows from the classic, western tradition of raising human beings in the best tradition: FREE, autonomous, self-deciding people, able to make their own decisions and be happy with them, or be responsible about them. Nobody can raise perfect people, but anybody with a minimum education and sense can raise decent boys and girls, happy and productive. My wife is pregnant, and though I read this book years ago, I will take a look at it now, to remember a few very good ideas about how to raise a kid."

Prima carte (How to parent) reda marile etape ale copilariei cu toate secretele lor iar in cea de-a doua gasim tehnici educative originale si foarte eficace.

Va , lectura placuta!

~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Am fost la Biblioteca Nationala a Romaniei si am mai gasit de ac autor:
La cause des enfants
Cand apare copilul - 3 exemplare
Despre educatie in copilarie
Psihanaliza si copilul:16 cazuri de copii

4 ani - februarie 2004
http://community.webshots.com/user/cristinat7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

ma intereseaza si pe mine cartea. va rog frumos puneti-ma si pe mine pe lista doritoarelor cartii.

eu as vrea sa am un copil in urmatorul an. deocamdata sunt la faza de plan si adunat carti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acina spune:

Adaugati-ma si pe mine pe lista de asteptare. Nu am bb inca.

Anca

Mergi la inceput