Fetele din USA, poftiti la o barfa!!! (21)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns polux spune:

Felicitari Elena. Da-i un pupic dulce lui Alvarica, ca te-a ajutat sa treci mai repede.

Pupici la toti.
Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Felicitari Elena

Gabbriela & Julian web

Mergi la inceput

Fetele, pentru cele interesate. Daca vreti sa faceti certificat de nastere la bebeii vostrii, direct cu cod numeric personal , fara sa mergeti in tara, sa stiti ca se poate. Va citez din lege:
În urma unor recente modificări procedurale privind înregistrarea actelor de naștere, misiunile diplomatice și oficiile consulare române din străinătate pot atribui direct codul numeric personal, însă numai copiilor născuți ulterior datei de 01.01.2004. Pentru copiii născuți anterior acestei date, a căror naștere a fost înregistrată la o ambasadă sau la un consulat român, indiferent de data înregistrării, codul numeric personal se atribuie doar în țară, de către Direcția de Evidență a Populației din cadrul Ministerului Administrației și Internelor.
Asta ptr generatia 2004 de bebei numai.
Va pup dulce.
Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Nu am mai intrat de mult pe la voi , dar asta nu inseamna ca nu v-am citi...am fost ceva mai ocupata decit pina acum...
Liliana ,unde ai gasit aceasta informatie/ Ma intereseaza . Ai primit e-mailul meu de ieri?
In rest nimic nou, azi mergem la control, deja avem 30 de saptamini...se apropie...si vom fi trei Liliana, Laura si cu mine care avem aceeasi perioada in care ne asteptam puiutii....
Numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

quote:
Originally posted by kim222

Nu am mai intrat de mult pe la voi , dar asta nu inseamna ca nu v-am citi...am fost ceva mai ocupata decit pina acum...
Liliana ,unde ai gasit aceasta informatie/ Ma intereseaza . Ai primit e-mailul meu de ieri?
In rest nimic nou, azi mergem la control, deja avem 30 de saptamini...se apropie...si vom fi trei Liliana, Laura si cu mine care avem aceeasi perioada in care ne asteptam puiutii....
Numai bine.

Olivia, uite aici un link referitor la certif. de nastere.

http://www.consulateromania.org/viza_ro_203.html#1

Certificat de nastere roman pentru bebeii nostrii, se poate elibera de la Consulatul Roman din LA. Asta pana sa implineasca varsta de 1 an.
Peste 1 an, nu se elibereaza decat din Ro.

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Asa este, certificatul de nastere roman trebuie scos de la cel mai apropiat Consulat sau Ambasada a Romaniei. Noutatea consta in faptul ca iti dau si cad numeric personal, ceea ce pana acum nu se intampla, trebuia sa mergi la Bucuresti la sectorul 1 ca sa il inregistrezi si sa iti dea de acolo codul nueric personal. Acum poti chiar sa-i faci pasaport aici, fara sa mergi in tara.
Amanunte la momentul oportun.
Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

Liliana,
prin urmare noi vom merge la Chicago la consulat, asa-i? nu inteleg insa de ce sa ii facem si pasaport romanesc ...e necesar? certificatul romanesc e clar ca il cerem, insa pasaport romanesc pentru ce? ii facem pasaport american imediat ....pliz, astept informatiuni lamuritoare....
pup

Mergi la inceput

Laura eu vreau sa-i fac pasaport romanesc ca sa nu am probleme la intrarea si iesirea din Romania, caci sincer la ai nostrii ma astept la orice.Si am sa folosesc dupa caz unul sau altul din pasapoarte- adica cel romanesc sau cel american.
Nu e necesar, e suficient certificatul de nastere romanesc, dar birocratia la noi la romani e asa de mare. Eu vreau sa-l las pe bebe la anu invara cateva luni bune la bunici, si nu vreau sa am probleme la intoarcere, ca nu i-am pus viza.
Sa nu-mi spui ca ma gandesc de pe acum ...la drobul de sare, dar prefer sa evit alergatura din Romania.
Asta gandesc acum.
Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Laura, ii faci pasaport romanesc ca sa calatoreasca nestanjenit unde are voie romanii si americanii ba. :-) Deocamdata nu prea am exemple, da' nu se stie niciodata.

Ahem... pai pasaportul romanesc e bun cand vrei sa stai mai mult de 3 luni in Romania, ca sa nu te mai duci sa ceri viza de prelungire ca pentru cetatean american.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

ok ,asta banuiam ca e pe motiv de viza plus ca vorba Lilianei la ai nostri romani te poti astepta la schimbari bruste de situatii si cerinte...
multumesc ,fetele!
Ps si pasaportul romanesc il faci tot la consulat?

Mergi la inceput