Am emotii!
Fetita mea face in septembrie2004, 2 ani si 9 luni, si-mi doresc sa o dau la un camin,sau la o gradinita cu program prelungit.Am emotii, deoarece nu stiu cum o sa reactioneze, ma refer la faptul ca v-a ramane acolo atatea ore fara mine.De cand am nascut-o a stat numai cu mine, si nu stiu cum sa procedez.As fi vrut ca inainte,sa o duc in recunoastere, dar multa lume imi spune ca nu e bine, voi ce ma sfatuiti?
Roxana si Raluca,va pupa
Raspunsuri
elena_ltd spune:
Roxana, e asa de normal si la fel de inevitabil sa nu ai emotii. In privinta lor si a grijilor referitoare la inceperea gradinitiei si a-ti lasa odorul departe de tine, s-au scris multe topice. Eu nu mai completez decat ca se va acomoda, stai linistita. E nevoie de o perioada de acomodare si pentru ea si pentru tine. Inarmeza-te cu rabdare si consecventa si incearca sa plangi mai putin decat ea.
Pai de ce sa nu o duci in recunoastere? Eu am dus-o pe fiica-mea, nici nu era prea greu pentru ca gradinita era in spatele blocului. Stia unde va merge, vedea copiii in curtea gradinitei, am vizitat-o impreuna, am vorbit cu copiii etc. Pai nu e mai bine sa fie scutita de teama unui loc complet necunoscut? Si mie mi-ar fi mai usor.
Eu votez pentru prezentarea gradinitei. teoretic nu are ce sa o sperie la vizita. Fiica-mea era incantata de desenele de pe pereti, de copii, de toaletele mici, mici, ca in alba ca zapada, de masutele miniaturale, chestii de-astea. Abia ca e mai bine sa i le prezinti tu intr-o lumina prietenoasa.
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai
peca spune:
nu am deloc copiii si deci experienta 0 in domeniul asta, tot ceea ce pot sa iti spun este ca...am aflat ca aici exista un fel de program pt. copii care urmeaza sa mearga la gradinita si e un fel de pregatire
adica mama merge cu copilul la gradinita 2 ore, si sta acolo cu el, doar ca sunt multe(i) mamici/tatici, iar copii sunt impreuna, si cand ii apuca maraitul parinti sunt prin preajma
cum am o cunostinta care si ea a avut mereu copilul langa ea si cineva i-a recomandat sa mearga acolo cu copilul sa se acomodeze si cu alta lume, si a spus ca in prima luna copilul se juca doar in jurul ei, ar daca ea iesea la o pipa era jale..dar acum..abia o mai baga in seama, si iese cu scandal cand e vremea de mers acasa, si copilul a devenit mult mai sociabil
multa bafta
Jackie spune:
Fetita mea era chiar mai mica atunci cind a inceput gradi si nu au fost probleme. Eu am fost cu ea in vizita la gradinita cind m-am dus s-o vizionez si i-a placut imediat... jucarii, educatoare care au luat-o in brate..etc.. asta era la inceputul verii, dupa care pina in toamna am tot vorbit ce frumos o sa fie la gradinita, ne-am luat ghiozdanel etc. A ramas acolo fara probleme inca din prima zi.
Succes!
gabibarta spune:
quote:
Initial creeata de Roxanica77
Fetita mea face in septembrie2004, 2 ani si 9 luni, si-mi doresc sa o dau la un camin,sau la o gradinita cu program prelungit.Am emotii, deoarece nu stiu cum o sa reactioneze, ma refer la faptul ca v-a ramane acolo atatea ore fara mine.De cand am nascut-o a stat numai cu mine, si nu stiu cum sa procedez.As fi vrut ca inainte,sa o duc in recunoastere, dar multa lume imi spune ca nu e bine, voi ce ma sfatuiti?
Roxana si Raluca,va pupa
E idee buna, mergi cu ea impreuna la gradi, faceti cunostinta cu educatoarele si cu ingrijitoarele. La noi la gradi pt. cei micuti care vor incepe din toamna grupa mica, este posibilitatea de a merge la grupa pregatitoare cateva saptamani sau luni. Astfel micutii se obisnuiesc cu viitoarele lor educatoare, si sunt dadaciti de cei mari, deci nu se simt asa izolati. Acesti copii se integreaza foarte usor, cand vine toamna si ajung in aceeasi grupa cu alti copii de varsta lor.
Deci incearca sa stai cu ea cat mai mult in preajma gradinitei, pregatiti-va impreuna pentru pasul cel mare, (ex. cumparati pijamalute, pantofi sau papuci care vor fi folosite numai la gradi,, etc)si sa nu-i arati nici un strop din emotiile tale!!!
Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002http://community.webshots.com/user/gabibarta
amcris spune:
Roxana, am trecut acum aprox. 2 ani prin ce treci tu.
Am inscris fetita din iulie la o gradinita particulara, am dus-o, in medie, o data pe saptamana in perioada iulie-august, vizite de 15 minute si la 1 septembrie am lasat-o 3 ore de la 9.00-12.00. Timp de 10 zile mi-a plans noaptea, nu a mancat, dimineata plangea de-ti rupea inima. Directoarea spunea sa insistam- ca sunt smecheri copii.Gradinita avea personal de treaba, jucarii, spatiu de joaca in aer liber.
Dar, mi-am luat inima in dinti si am retras-o dupa nici doua saptamani.Cred ca-i era foarte greu sa se faca inteleasa (a vorbit bine cam pe la trei ani)
Dupa un an- in toamna 2003- mi-am luat inima in dinti si am mers la alta gradinita - tot particulara. Mi-am luat preventiv CO in ideea ca voi sta cu fetita cateva zile la gradinita pana se obisnuieste, si surpriza: pe 1 septembrie mergem amandoua la gradinita, o preia educatoarea- de 23 de ani-si ma trimite coplilu acasa. Asa ca in tot CO mi-am pierdut obiectul de activitate, am stat bine mersi la TV, etc.
Iti doresc numai bine, daca copilul vrea la gradinita du-l.
Dar sa nu ai emotii ca-i transmiti si ei si se gandeste ca cine stie ce rau poate sa i se intample.