Ce inseamna o casnicie fericita?
Raspunsuri - Pagina 7
sperantza nu moare spune:
Draga prietena,
Revin cu cate ceva pentru ca pur si simplu nu-mi iese din cap situatia ta. Vreau sa adaug ca m-au revoltat toate la fel de mult, nu numai problema administrarii banilor, ci si ca nu te-a putut astepta jumatate de ora sa te ia cu masina, in primul rand ca era o situatie speciala – erai lovita, cu hainele rupte, in al doilea rand, daca am inteles bine, aveti oarecum traseu comun, cam pe la aceeasi ora. Daca te-ar iubi cu adevarat ar traversa orasul cu bucurie pentru tine. Si ca nu ti-a adus flori la spital, si ca nu a petrecut timp cu tine cand ai nascut, sau imediat dupa aceea, si tot comportamentul sau egoist. Mama mea se chinuie sa-l schimbe pe egoistul meu tata de 30 de ani, iar acum isi „amintesc” – mai mult ea lui, dupa cum iti spunea cineva ca o sa se intample, cum a chinuit-o, ignorat-o, cum l-a slugarit fara un gest frumos din partea lui. Si mama mea a stat pentru copii, si din cauza aceleiasi mentalitati ca nu da banii pe bautura, nu o bate, nu injura si ca aduce bani acasa.
Concluzia mea este ca astfel de oameni se nasc asa, sau sunt foarte „bine educati” fara cale de intoarcere si nu-s sanse foarte mari de schimbare.
Dar sunt totul felul de oameni. Mama mea a avut o colega de serviciu, de varsta ei, la vremea respectiva in jur de 40-45 de ani. Casatorita din tinerete cu un barbat, cu care se intelegea bine, petreceau timp impreuna etc, etc, atent, painea lui Dzeu, dar a venit momentul ca sotul ei sa dea divort pentru ca a gasit una evident mai tanara cu care a facut un copil, cu sotia nu a putut avea copii, sau nu au vrut nu stiu exact. A facut saraca un soc, de-abia, de-abia si-a revenit, parca era schelet ambulant. Ce vreau sa spun cu asta este ca atunci cand nu prea ai semne nu ai cu ce lupta sau nu ai deschis suficient ochii pentru a le vedea, dar cand le ai trebuie sa faci ceva si sa lupti, sa nu te lasi dusa de val, ca va fi prea tarziu. In plus, nu vreau sa supar pe nimeni, dar nu cred 100% in fidelitatea barbatilor
Am zis ca n-o sa dau sfaturi, dar o fac, si eu l-as ignora si l-as da deoparte, sa se descurce si el singur sa vada ca nu e usor,. Si tu ai serviciu ca si el, chiar daca salariile difera, si trebuie sa vii si acasa sa faci multe altele, ce? tu ai cumva 4 maini, si 2 capete? Scuza-ma, dar si menajera daca ai fi ai primi salariu. Dupa ce ca mergi si cu metro-ul, tot tu esti aia oropsita. E la fel de om si el ca tine poate sa contribuie si el, oricat de putin si conteaza, iti face si tie o bucurie, in plus trebuie sa fie responsabil. Important e ca te-ai trezit, chiar daca dupa 7 ani si vei gasi in cele din urma o cale potrivita tie. Nu te mai lasa umilita, ca dupa parerea mea asta-ti face, respecta-te singura si il vei determina si pe el s-o faca. Iti doresc sa ai casnicia reusita pe care o cauti, dar ai grija ca „la caruta trebuie sa traga si calul si iapa”...
Toate cele bune
Sperantza nu moare
liris spune:
draga mea,
povestea ta e tare trista . sincer , desi ma doare , eu cred ca sfatul Elarai este cel mai bun.
Multa intelepciune si sa fi iubita (de-adevaratelea)!!!
lily spune:
Draga Marina
iti scriu tie ca femeie, ca mama si ca moderator
Mi se pare ca prietena ta are o f mare problema in casnicie, nu e doar departe de a fi fericita, dar vazind ce reactii au aparut-sincere, dezinteresate, deja a inceput sa il puna intr-o alta lumina pe sot ! Nu ca nu ar fi bine, in fond frumusetea e in ochii celui care priveste !
Dar un om nu se va schimba fiindca vrem noi, ci trebuie ca EL sa vrea!
Nu as putea sfatui o femeie care e si mama sa divorteze, nici nu as spune ca e o prostie celei care a divortat !
Dar in momentul in care descoperi ca cel de linga tine te neglijeaza, nu iti raspunde la sentimente cum simti si iti doresti, nu stiu ce sfat ii mai poate da cineva ! Orice i-ar spune ar turna gaz pe foc ! Insa important e sa nu se minta pe ea insasi!
Casnicia fericita/nefericita merge inainte -
ii doresc prietenei tale CASA DE PIATRA, SANATATE ei si copilului si FERICIRE!
"Secolul 21 va fi religios sau nu va fi deloc" -Andre Malraux
elara spune:
Lili, dar eu chiar nu inteleg ceva:
Casnicia fericita/nefericita merge inainte.
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni."
Seneca
Elenalove27 spune:
quote:
Originally posted by elara
Lili, dar eu chiar nu inteleg ceva:
Casnicia fericita/nefericita merge inainte.
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni."
Seneca
Nu ma bag ca musca in lapte...am citit dar nu prea stiu cum sa imi pot exprima parerea ...
...eu cred ca "a fi nefericita" in casnicie nu este corect sa mergi inainte , incerci sa schimbi daca se poate schimba ceva daca nu, eu sigur RENUNT chiar daca am si 5 copii.Sunt si eu Om si am dreptul la weekend " munte & mare" , si oricit de mult il iubesc cred ca sigur o sa il urasc pentru ca este Egoist .
Draga Anonima , imi pare rau prin ce treci si ma simt aiurea sa dau sfaturi dar ca sa traiesti nefericita nu se merita , o viata avem si trebuie sa fim fericiti si nu sa ne gindim ca se va schimba cu timpul , timpul este scurt si trebuie trait la maxim chiar daca ai si 5 copii viata trebuie sa fie frumoasa .
Te pup si iti doresc multa sanatate.
Elena www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19603" target="_blank">Povestea lui Alvaro-Daniel
(web1)(www.picturetrail.com/Elenalove27" target="_blank">web2)
Poze la 6 luni WOW
casandra spune:
Un cuplu fericit e cel in care cei doi comunica, dar se simt si atrasi unul de celalalt, comunicarea nu e suficienta in lipsa seductiei, iar senzualitatea nu e suficienta pentru a mentine o relatie timp indelungat.
Din sfaturile pe care le-am citit pe forum, in situatii de criza, am tras eu concluzia ca femeile considera ca pot sa comunice cu un barbat, dupa ce il seduc (cine romantice, desuuri, lumanari parfumate,...). Dar un barbat cum priveste el relatia de cuplu? Seduce pentru a comunica sau e seducator pentru ca s-a decis sa comunice?
Plesu m-a pus pe ganduri:
"exista un moment cand barbatul trebuie sa se hotarasca a abandona postura seductiei, pentru a o obtine pe aceea a comunicarii. Rareori ele merg impreuna. Seductia e o manevra de asalt, in care abilitatea primeaza asupra corectitudinii. Seductia vrea efectul, fie si inautentic. Comunicarea vrea autenticitatea, fie si nespectaculoasa. In cazul intii, traiesti voluptatea echivocului. In cazul al doilea, pe aceea a limpezimii. Ma decid, asadar, pentru comunicare. Dar, dintr-o data, femeia din fata mea surade si simt, dezolat, ca efortul meu de a comunica se converteste, pentru ea, in valoare de seductie…"
lilanda spune:
quote:
Originally posted by casandra
Dar, dintr-o data, femeia din fata mea surade si simt, dezolat, ca efortul meu de a comunica se converteste, pentru ea, in valoare de seductie…"
Simt asa o vaga urma de misoginism aici!! Nu zau, pai surisul unei femei e mai mult decit seductie: e si mister, e si caldura, e si dragoste, si iubire, si intelegere...si toate la un loc, acolo unde este cazul!!!
marcellinna spune:
[quote .
Si mai auzisem pe aici un sfat tare aiurea. Sa-l laude ca e sot buna cand nu e.
[/quote]
Elara eu n-am zis sa-l laude cat de bun e ca sot ci cat e de bun ca barbat( sti sa citesti printre randuri?).doar ca am vrut sa ma exprim elegant si nu sa fiu vulgara.
as fi putut sa pun ghilimele dar nu mi se parea important.
Sigur ca e o minciuna sa spuna ca e un bun sot ,e o minciuna tot asa de mare ca atunci cand el ii spune ca o iubeste(daca ea ii lauda calitati pe care el nu le are crezi ca nu e suficient de inteligent sa simta ca nu e cazul sa mai jigneasca nivelul ei de inteligenta,ca si ea are si poate sa-l trateze cu aceeasi moneda?)
Dar aparent oricat ar fi el de bun in ochii lumii,fata asta va mai suferi mult pana cand se va hotara sa-l lase.
Nu e pregatita sa faca acest pas ,e in faza in care se revolta dar nu pe fata.
nu stiu ce-ar trebui sa o determine sa se hotarasca dar in orice caz desi poate nu ne va recunoaste curand,EA SE TEME DE EL!,nu vrea sa-si recunoasca faptul ca asta nu va fi niciodata barbatul pe care l-a visat desi si-a dorit asta intotdeauna.
infofun spune:
Am ajuns la concluzia ca numai TU poti stii care este situatia si in casa si in suflet. Noi toate ti-am dat sfaturi si pro si contra insa, doar tu poti sa faci ceva! Ori sa lupti pentru a-l face constient de ceea ce greseste, ori sa te schimbi tu si sa mai incerci sa salvezi ceva, ori sa te desparti sa-ti cauti linistea si fericirea in alta parte. Poate atunci cand o sa fie constient de ce pierde o sa realizeze ca nu a fost tocmai bine ceea ce a facut el pe parcursul casniciei. Stii este o melodie mai veche pe care am auzit-o aseara la radio si in italiana, parca, si mi-am adus aminte de tine: "Abia cand a plecat plangand si n-a mai fost a mea....M-am indragostit numai de EA...!" Nu ai de unde stii ce impact poate avea o "scurta" despartire!
Ma rog eu chiar nu stiu ce sa-ti mai spun, un lucru este sigur: NUMAI TU POTI STII CEEA CE VREI SI CAT DE PUTERNICA ESTI PENTRU A INCERCA SA OBTII...!!!
Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!
http://community.webshots.com/user/GabrielaHope
elara spune:
Marcellinna, (si pentru opinia ta de la "inca o sansa cui?).
Infofun, ce bine ar fi sa ai dreptate........ufffffff dar eu tare sunt sceptica in cazul de fata. Poate si unde eu sunt obisnuitaa cu asa multe dovezi de dragoste (si mai mari si mai ales multe si maruntele) . Sincer, eu va doresc tuturor ce am eu.
Seneca