Ce inseamna o casnicie fericita?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Spunea un intelept odata ca sfaturile se dau spre a nu fi urmate...
Tu citesti, gandesti si alegi ce crezi ca este mai bine pentru tine.
Nu cred ca divortul este o solutie, dar din punctul meu de vedere am zis ca intotdeauna singuratatea in 2 este mult mai dureroasa decat de unul singur.
Personal mi-e absolut imposibil sa inteleg de unde ai atata iubire pentru un om care nu iti ofera absolut NIMIC!!! Nu tu afectiune, nu te ajuta cu nimic in gospodarie, nu tu sprijin material (macar minim pentru gospodarie!)egoist cat cuprinde, nepasator, indiferent pana la crasa nesimtire cu propriul lui copil, pur si simplu este peste puterea mea de intelegere ce este de iubit la un asemenea om.
Si daca bani nu da deloc priveaza-l de ...toca-poca, in felul asta poate scoate bani din buzunar pentru mers la fete, sic!
Va rog, nu dati cu rosii, stiu ca suna groaznic ce am zic, dar intr-un fel sau altul trebuie sa ii forteze mana.
Gandeste-te ca daca acum nu iti ofera nimic, peste ani si ani, cand copilul va fi mai mare si veti ramane mai mult timp singuri, ce amintiri veti depana??? Cat de indiferenta i-ai fost tu lui, cum nu ai gasit deloc sprijin in el (ca n-ai vazut nici macar o frunza presata din parte alui cand ai nascut, lasata pe jos cand erai cu piciorul in ghips, etc, tu singura ne-ai spus si mai multe)?
Cat despre bani pur si simplu in situatia ta eu as cumpara strictul necesar numai pentru mine si copil: nici macar un colt de paine in plus! Nu i-as gati absolut nimic: daca ii este foame sa se duca la restaurant si sa dea bani, daca acasa nu vrea sa contribuie nici macar pentru mancarea de zi cu zi. Si bineinteles ca nu as plati nici intretinerea, lumina, etc!!! Pt. ca in caz de judecata (de la administratie ma refer), familia o reprezinta si sotul si sotia, nu doar sotia!!!
Si iesi cu bebe la plimbare, intalneste-te cu cat mai multi prieteni, eventual mai stai peste weekend la parinti, etc (dar sa-l lasi cu frigiderul gol, obliagtoriu). Daca iti va simti lipsa te va cauta, daca nu...inseamna ca ca te vede doar ca pe o piesa de muzeu (mii de scuze, dar m-am infierbantat!).
Repet, divortul nu este o solutie, dar trebuie provocat ceva in casnicia voastra ca sa iti dai seama daca mergi mai departe cu el sau fara el.
Eu nu prea ma bag in vorba, dar de data aceasta nu am rezistat si tare sunt curioasa de urmare. Poate ne mai spui daca au aparut noutati.
Iti doresc sa fii tare si sa depasesti cu bine momentul acesta dificil.
Numai bine,
Carolyne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Trista povestea ta si nu cred ca ai prea multe cai de iesire. Acum, in loc sa te concentrezi pe ce-i rau, de ce nu te concentrezi pe ce-i bun ? Ca plinsul de mila este un cerc fara portita de scapare. Din cite-l descrii, te-ai maritat cu un barbat egoist care mai este si un zgircit nevoie-mare dar ai un copil frumos cu el si in pat nu-i asa de catastrofa. Nu vrei sa divortezi si, dupa cum te lasi abuzata, nici nu cred ca esti genul care sa se repeada in bratele unui amant. De schimbat pe sotul tau n-ai cum sa-l schimbi, chiar tu te-ai cam lamurit de asta.
Atunci, ce-ti ramine de facut ? Savureaza lucrurile frumoase in absenta lui, fa-ti prieteni si impaca-te cu ideea ca pe asta l-ai ales, cu asta trebuie sa-ti petreci (vorba- vine) restul zilelor. Planteaza flori, citeste carti, gaseste-ti un duhovnic bun (daca esti credincioasa), ia-ti copilul in mici excursii. Poate, cine-stie, tocmai in acel moment o sa-i stirnesti curiozitatea barbatului tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina-Alexa spune:

Parerea mea este ca sotul tau este un egoist fara pereche.Spuneai ca esti orgolioasa...unde este ascuns orgoliul tau,mandria ta???!
Daca vrei sa-ti salvezi casnicia,pune piciorul in prag!!!Categoric nu este un sot de nadejde,un familist,daca era nu-si ascundea banii si nu-ti dadea acces la ei.
Dumnezeule,ai 29 de ani,viata in fata,de ce suferi langa un asemenea egoist? La ce-ti foloseste ca a cumparat home cinema,tv de sute de dolari daca nu este langa tine sa te mangaie cand ai nevoie,sa-ti spuna o vorba buna,un compliment cand ai nevoie.
Din pacate nu vede cu cate daruri l-a binecuvantat D-zeu,cu o sotie devotata,un copil minunat,nu vede nimic din darurile astea. Pentru el este mai important un cont gras in banca,la care sa aiba acces numai el,nu se poate asa ceva!!! Este inimaginabil asa ceva,pe viitor nu te poti astepta la ceva prea bun din parte lui,in mod sigur.
Daca Doamne Fereste te vei imbolnavi-la 40 de ani - atunci nu vei mai fi asa de tanara si puternica si poate nu vei mai avea putere de munca;ce se va intampla?! Va divorta pe motiv ca tu numai faci bani si n-ai VOIE la banii lui?Gandeste-te si la viitor,tu vei suferi si pe langa tine si copilul tau.
Un om ca sotul tau are inima de gheata,incearca s-o topesti dar daca nu reusesti fugi si refa-ti viata alturi de cineva care te merita si care este dispus sa lupte alaturi de tine. Nu-i drept sa faci fata singura tuturor greutatilor.
Dumnezeu sa fie alaturi de tine si sa-ti lumineze calea!

Numai bine!

Sorina.
"If you respect others,they will respect you!"
http://community.webshots.com/user/sorina1982

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuletu spune:

in conditiile date, eu zic ca ai putea, singura, sa intretii o casa (nu doua foarte scumpe si aia in care stati acum), doar tu si copilul, iar el - vizitator "legal". pentru ca asta e si acum. tot cu acte. nu tu divort, doar separare "de domicil", ca sa spun asa. gandeste-te ca ai scapa de grija lui, sa nu sufere de foame, sa nu sufere de sete. ai ramane doar cu grijile pe care le ai si acum, minus grija lui: intretinere, copil si grija ta. ai avea libertatea sa faci ce vrei tu in limita timpului liber disponibil. ce garantie ai ca "banii pe care ii strange el pentru copil" vor reveni copilului? poate veni oricand in vizita (dar tu nu vei avea berica in frigider), puteti oricand, pe baza hartiilor eliberate de consiliu sa va bucurati de ceea ce reusiti sa faceti atat de bine impreuna (nu sunt cinica). ce ai de pierdut daca ramaneti impreuna, dar fiecare in alta parte???

www.sara.haihui.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

Imi vine sa urlu de neputinta cand aud asa ceva..de ce sta? pentru ce?? pentru copil?? nici gand, ce sa invete copilul, va creste mutilat sufleteste, pentru ca fiind doar un copil, nu are ratiune, ca adultii si el DOAR SIMTE, si simte corect, ca ce este in casa lui este ceva putred si nesanatos...semnalele pe care el le va primii de-alungul vietii va fi ca asa este normal, deci de ce sa se dezvolte mai departe, nu, daca asa face toata lumea...iubirea pe care o aratam copilului nu este numai "cu ce-l hranim, cu ce-l incalzim, etc..." ci ,mai ales, ii ofer DRAGOSTEA de care are atata nevoie ca sa devina un OM INTREG SUFLETESTE??? nu inteleg defel cum isi imagineaza femeile care sunt supuse unor abuzuri(fizice, psihice,sau de alta natura) ca pot sta acolo de dragul copilului??? mintindu-te in felul asta nu faci decat sa condamni copilul la o viata incolora, inodora..nu va cunoaste niciodata simtirea adevarata si va face aceleasi alegeri gresite pe care parintii le-au facut prin alegerile gresite...eu sunt de parere ca a ne mintii pe noi mai este oarecum suportabil, pana la urma, daca noi nu suportam adevarul despre noi, nu ne impune nimeni s-o facem...insa cu ce ne-a gresit copilul, viata nevinovata pe care noi o pecetluim , pe care noi o condamnam la o viata in minciuna...poate par exagerata, dar consider asta este parerea mea...si genul asta de "crime" trec aproape intotdeauna neobservate, facem toti acelasi lucru, deci, hei..nu e crima, nu??
deci...dupa parerea mea prietena ta stie deja ce are de facut, stie deja ca trebuie sa plece, insa nu este pregatita si incearca sa-si incarce bateriile cerandu-ne ajutorul..insa puterea vine numai din ea, din dorinta de a schimba ceva in viata ei, ceva ce stie demult ca-i putred...eu ii doresc sa gaseasca puterea s-o faca pentru ca asta este cel mai curajos act pe care trebuie sa-l faca un om, pentru ca asta implica faptul ca nu te mai poti mintii nici tu...cunoasterea de sine doare cel mai tare, dar merita...
tie Marina, pupici multi

Roxana Lilea,mama Mariei 3 ani si ceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Ia vino o zi acasa cu o rochie din toata leafa...si a doua oara cu pantofi si cosmetice, si cheama zilnic niste prietene sa va uitati la Rosalinda.Sa vedem , lasa copilul nemancat?

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Imi pare rau de ce ti se intampla, eu nu as fi rezistat atata timp.Cum vine aia cu "banii tai sunt si ai mei iar banii mei sunt doar ai mei" si sa-ti mai si reproseze pe ce ai cheltuit banii??E de neconceput intr-o casnicie.Eu asa as face: l-as pune sa plateasca jumatate din tot ce se consuma in casa (taxe, mancare, haine etc).Daca nu ar fi de acord nu as mai plati nici o taxa,(nu cred ca i-ar conveni treaba asta si va contribui si el, macar la taxe) as cumpara mancare doar pentru mine si pentru copil, as gati la fel doar pentru mine si copil, as pleca pe la prietene si in oras cu copilul, mi-as cumpara si mie haine,m-as aranja, farda si n-as mai sta in casa sa-l astept pe el.Dupa ce ajunge el acasa as aparea si eu, vesela si fara a-i da explicatii prea multe.Mi-as mai strange bani si de o masina,( salariul tau e destul de bun) ca sa nu mai depind de el in privinta asta.
Nu-l mai intreba de sute de ori daca te iubeste, eu cred ca barbatilor nu le prea place asta, fii mai indiferenta si mai independenta.Eu zic ca se vor schimba lucrurile, va aparea nesiguranta ca te poate pierde.
In orice caz daca tot nu vrei sa divortezi, traieste-ti viata asa cum iti place dar nu neglija copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

Draga mea anonima.

Nu credeam ca exista un monument al egoismului mai mare decat ceea ce mai exista inca unul pe lume in persoana celui care mi-a fost mie sot,dar vad ca vorba aia "mare-i gradina Ta Doamne".
Nici al meu ex-sot nu se multumea cu salariul ce-l aveam chit ca la un moment dat eu castigam mai mult decat prietenii nostri medici.
Culmea e ca astia doi zici ca se copiaza unul pe altul .

Si ex-ul meu ma lauda in fata tuturor,caci tuturor le zicea ca el are o nevasta capabila ,educata,o sotie perfecta,se lauda cu mine peste tot...dar cand ajungeam acasa,era alta poveste,ca uita repede si-si amintea el de cineva care castiga mai mult ca mine.

Incearca sa-l "bati cu propriile lui arme" asa cum zice Idora.
sunt sigura ca tu cunosti ce-i place sa aiba mereu in casa pt uzul lui exlusiv si ca tu cumperi o parte din lucrurile astea (ex.pasta de barbierit,sampoane,sosete,chiloti,painea preferata de el,racoritoare ,bere,etc).
Doamne ca veni vorba de bere,inca o similitudine.Al meu ex bea bere in nestire.Cam tot de-atunci urasc berea,imi ajunge sa vad doar publicitate la tv pt bere si mi se-ncreteste pielea.

Tu nu mai cumpara treburi din astea.
Sa si le cumpere singur.Evita sa mai faci in casa lucruri pe care exlusiv pt el le faceai.

Tu zici ca ar fi in rest un om bun...hmmm n-as pune mana-n foc ca nu a existat macar un moment in care sa nu-ti fi dorit sa te fi maritat cu un tractorist care in schimb sa-ti fi daruit zilnic flori de camp acasa sarutandu-te din cap pana-n picioare.

Ia-ti draga permis de conducere in cazul in care nu ai,ia-ti o masina chiar cu pretul ca nu va fi masina ta cea mai "tare din parcare",(mi-e imposibil sa-nteleg de ce nu ai facut-o pana acum)chiar cu riscul ca nu vor mai ramane bani in casa.

daca iti reproseaza ca-i dai mancare de cartofi ca ai cheltuit banii pe masina spune-i ca a sosit timpul sa faci si tu mici investitii,care desi nu se compara cu ceea ce a investit el e un inceput ca sa-i urmezi sfatul de a deveni mai putin dependenta de orarul lui atat de incarcat.

planifica-ti un concediu sau un week-end singura cu copilul,zicand ca vrei sa te relaxezi fara sa-i oferi stresul unui week-end inopinat ca poate are afaceri importante si nu are timp de tine.

Sa nu uiti inainte de a pleca sa organizezi o cina in timpul careia sa-l aluzi cat e el de capabil si face bani ca nimeni altul,dupa un dus aprinde si tu vreo doua lumanari parfumate,petrece cu el o noapte fierbinte in care sa-l lauzi cat e el de nemaipomenit de bun ca barbat.

La intoarcere spune-i cat de bine te-ai simtit(chiar daca n-a fost asa)si ca intr-adevar te simti bine fiind independenta.

Eu cred (dar este doar parerea mea,nu ma baga in seama daca nu esti deacord) ca tu esti inca indragostita tare de monstruletul asta.
Si mai cred si ca te temi de el.Altfel nu-mi explic cum de nu ti-ai cerut si tu dreptul la o masina.Adica el se plimba-n limuzina si tu ...la metrou.
Degeaba ti-as spune sa-l lasi ca nu cred ca esti convinsa si nici pregatita de asta,dar ar fi bine sa te-apuci sa investesti un pic in persoana ta si sa mai scoti capul in lume...chiar si fara el...ca e ocupat...sau obosit...sau insuficient de capabil sa vada ca ai nevoie de asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanaa spune:

Buna, eu i-as da sfatul urmator:
daca vrei sa ai sotul pe care il doresti atunci trebuie sa te aduni si sa stii sa obtii ceea ce vrei. In primul rand ar trebui sa incerci sa intelegi cand s-a schimbat, sa te intrebi in ce masura mai esti tu femeia de care s-a indragostit, si daca nu sa redevi. Desigur poti sa te duci la el si sa ii reprosezi tot ce te deranjeaza, sa ii spui ca te simti singura si etc dar crezi ca el e in starea afectiva in care va percepe asta asa cum trebuie sau se va simti cicalit si plictisit? Probabil ca s-a speriat de ideea de a a vea un copil, probabil a fost si gelos si de ce nu poate e si o fire mai inchisa. Te gandsti ca nu ai timpul necesar sa il faci sa fie ca inainte. Eu cred ca iti permiti sa angajezi o femeie care sa faca curat o data pe saptamana (te va costa cam 1 mil/luna si iti face casa bec) si in timpul in care ai fi facut tu asta sa ii pregatesti o cina romantica sau sa iesiti sa va plimbati (daca poti lasa copilul la bunici un WE sau ceva de genul asta) sau pur si simplu sa stai langa el cand se uita la tv sa il mangai si sa ii oferi afectiune fara sa ii ceri nimic in schimb. Iti va oferi singur atunci cand te va redescoperi. Suna a manipulare de fapt e iubirea pe care unul dintre voi trebuie sa inceapa sa o arate din nou si nu prin cuvinte, prin simple gesturi. Poate si el e singur in coltul lui, fi tu cea matura :). Nu vreau sa intelegi din ce am scris ca ii tin partea dar daca vrei ceva trebuie sa si lupti chiar si atunci cand te simti la pamant si puterea sa te ridici e in amintirile voastre frumoase. In cazul in care te asteptai sa iti plang de mila sa stii ca asta nu te va ajuta cu nimic, nici nu te va face sa te simti mai bine si nici nu iti va rezolva problema. Iti doresc multa fericire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanaiascu spune:

Am tot citit ce se scrie pe aici si m-am hotarat sa spun si eu ceva. Cu vreo 3 ani in urma, aveam un prieten ( bine ca nu sot ) ceva de genul sotului tau. Profa mea de romana, care era si prietena foarte buna cu parintii mei si implicit cu mine mi-a spus urmatorul lucru : Decat unul care sa isi bata joc de tine, sa nu ii pese de tine, mai bine unul care sa te pretuiasca ca pe apa putina. Acum am un sot minunat, ca DA, ma pretuieste ca pe apa putina si e un sentiment minunat. E adevarat, nu au fost copii la mijloc, nu am fost nici macar casatoriti, dar eram pe aproape ... Totusi nu consider ca daca aveti un copil impreuna tu trebuie sa suporti asa ceva. Copilul creste, va pleca din cuib si tu? ce faci?
Cu drag

lore

Mergi la inceput