Ce inseamna o casnicie fericita?
Raspunsuri - Pagina 4
Andrada spune:
Gindeste-te ce ai tu nevoie in viata ta si cum va arata viata ta de acum in 3 ani, 10 ani, 20 de ani....
Gindeste-te la tine.
Eu ma intreb daca nu iti spune ca te iubeste si nici nu-ti arata, nici tie, nici copilului (rodul dragostei voastre), de unde ai putea stii daca inca te iubeste.
Pune pe o foaie de hirtie nevoile tale si ce primesti pentru a fii implinita.
Un sotz perfect presupune dragoste (in fapte si vorbe), prezentza fizica, ajutor la nevoie, tata bun pentru copil, construirea unui viitor. Nimeni nu e perfect, dar atit cit e el, iti ajunge?
Stii (si-mi pare rau sa spun) exsita si abuzuri psihice din care nu te trezesti decit dupa ce s-a terminat.
Si apoi pune in balantza si nevoile copilului. Cum crezi ca ar fi mai bine, cu o mama fericita sau cu o familie perfecta numai in acte.
Si mai e ceva, nu te victimiza, victimele nu fac mame bune (vezi cazul sotului tau). Alege ce e bine pentru tine, ca sa-l poti invata despre alegeri bune pe copil.
Mult succes (si nu pot sa spun mai accentuat de atit, gindeste-te la tine, la nevoile tale).
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
lily spune:
De ce sa te simti jenata spunind situatia ta?
De fapt te inteleg ca si eu ma jenez uneori de ceea ce vad la cei dragi ai casei, familiei, sefi,colegi...parca ti-e rusien de rusinea lor ! Desi nu ai nici-o vina! Vrei sa fie totul ok si cind colo te trezesti in aceeasi situatie...stinjenitoare.
Sa divortezi nu vrei, aveti un copil, aveti o situatie materiala buna, cistigi tu insati bine, dar citind pasajul la care face slajke imi dau seama ca sotul tau cistiga destul de mult si comparativ cu el nu te situezi la acelasi nivel !
Totusi nepasarea legata de tine si copil omeneste vorbind e ingrijoratoare- cit de obosit e acest sot si tata sa va ignore asa de mult? Cum poti fi asa de sigura 100% ca nu are pe altcineva?
Sau ca nu va gasi pe altcineva din felul in care povestesti ca nu te-a luat cu masina lui-o limuzina !!! cind te lovisei , tu mergind ca de obicei cu metroul ?
Cum spunea cineva odata e atit de simplu sa ii spui cuiva:vai, te iubesc!! si in rest sa dovedesti contrariul.
Daca te poti consola cu cresterea copilului, cu dragostea si atentia de care are nevoie din partea ta, va trebui sa traiesti asa.
Insa cred ca daca vei intilni pe cineva care sa iti daruiasca ceea ce ne scrii noua ca astepti de la actualul sot, nu stiu cit vei mai rabda sa nu te desparti.
BellaDonna spune:
wo pe mine mai lasat masca la capitolu BANI , cum adica bani tai sant buni la toate iar bani lui sant intangibili sant doar ai lui, eu cred ca ar trebuie sa ai o discutie serioasa cu el la capitolul asta, nu se poate asa ceva! punel sa dea bani lunar in casa pt mancare si alte lucruri nu sa partici daor tu, mancarea e foarte scumpa.
E adevarat DIVORTUL nu e o soluitie si tu nu asta vrei, eu cred ca mai usor e sa divortezi decat sa faci o casnicie sa mearga, in primul rand trebuie sa te schimbi tu ,si iti spun din propria mea experienta si eu la inceputul casniciei am avut probleme cu al meu sot si plangeam mult si parca voerbeam cu pereti nu intelegea nimic, si am luat o hotarare , eu nu mai plang! (cel putin nu de fata cu el sau sa stie el ) eu pe al meu sot l-am amenintat cu divortul(chiar daca nu vream sa divortez) si a inceput sa se schimbe incetisor.
Nu mai plange de fata cu el , nu-i mai reprosa, daca el e rece topeste tu gheata, intreaba-l cum a foast la servici ..povesteste-i ce ai facut tu sau ce a facut copilul vostru, lasa-l acasa singur cu copilu si vorbeste cu mama ta sa nu il ajute, dute in oras cu pritenele sau la cosmeticiana, ingrijestete! nu il mai intreba daca te iubeste! poti sa fi si tu rece o perioada de timp si ai sa vezi cum o sa fiarba cu intrebarile ca ce ai ....si etc si multa rabdare , eu cred sincer ca te iubeste, dar poate asa a fost obisnuit cum spuneai si despre mama lui ,arata-i ca il iubesti daca e rece topeste tu gheata , fi pisicoasa .....si mult succes!
SIMONABB spune:
Intr-adevar, munca exagerata te abrutizeaza, te desensibilizeaza. Chestia cu "fac bani pt copil" e mai degraba o scuza ca sa-ti inchida gura. Pune-l sa faca un cont pe numele copilului daca il iubeste asa de mult si sa-i depuna lunar niste bani. Se poate la BCR, stiu sigur asta, copilul va putea scoate bani de la 18 ani incolo. DIn ce vad eu, sotul tau probabil va stringe foarte multi bani si terenuri, dar nu se va indura niciodata sa-i dea si copilului ceva din ele ca doar e munca lui, nu ? Copilul daca vrea, sa-si faca singur "asa cum si-a facut si el".
Simona & BB Eugen
http://community.webshots.com/user/simonabb
casandra spune:
Dar baiatul asta al tau nu stie ca s-a insurat? Cum adica fiecare cu banii lui? Si tu platesti toate datoriile din banii tai, iar el face ce vrea cu banii lui? Daca asa ati stabilit voi de la inceput ca fiecare e cu banii lui, OK, impartiti cheltuielile pe din 2, sa cumpere mancare, sa plateasca intretinere, ... Atitudinea asta a barbatilor ca nu se baga in treburile casnice si in ingrijirea copiilor, este justificata de faptul ca aduc banii acasa si isi intretin nevasta si copiii. Dar daca fiecare e cu banii lui, atunci, nici macar traditional, nu gaseste sprijin in abordarea lui asupra vietii de familie.
Si daca tot aveti bani separati, cum de isi permite sa comenteze asupra salariului tau? Si de ce trebuie sa ii spui cat castigi, daca tu nu ii cunosti veniturile? Nu ii mai spune nimic, arata-i doar facturile, chitantele si pune-l sa plateasca jumatate. Si din baniii tai, pune si tu niste bani deoparte si cumpara-ti o masina. Si, daca tot e democratie la voi si fiecare face ce vrea cu banii lui, el are timp liber in care iese la tenis, plimbari, in fine, de ce nu ai avea si tu timp liber, daca el nu e in stare sa stea cu copilul in timp ce tu te relaxezi, pune-l sa plateasca o bona.
Si ideea sa faca un cont pentru copil e foarte buna.
oana_noemi spune:
Imi pare rau, dar individul e un insensibil fara pereche! Sincer, nu cred, cu toate tertipurile prezentate de fete ca ai sa reusesti sa il schimbi, asta reiese foarte clar din ceea ce ai scris tu! Si mai cred ca nici propriului copil nu ii va da prea multe, din moment ce nu il intereseaza daca ai bani de hainutze si jucarii pentru el din "modestul" tau salariu! nu e divortul o solutie, dar de multe ori asta e solutia, din pacate! decat o viata asa, mai bine lipsa!
cum adica era "stressat" si a plecat la munte, cand tu de abia ai nascut? cum adica te-ai lovit la picioare, vino cu metroul, ca el nu catadicseste sa vina sa te ia? pfuuu, asta-i nerusinare si el nu are, nu dragoste, nici macar mila pentru tine!
parerea mea: domnul e o cauza pierduta!
Oana si bb Erik
http://community.webshots.com/user/oana_noemi
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
Donia spune:
Tot ce pot sa spun e ca m-am enervat FOARTE TARE!!!
Imi cer scuze de la persoanele delicate, dar eu as da cu el de pamant!
Poate asta e diferenta, mama ta iti spune ca trebuie sa te multumesti cu ce ai si sa rabzi, iar parintii mei m-au invatat ca eu sunt o persoana care merita mult de la viata, asa ca am dreptul sa cer TOTUL (ramane de vazut cat primesc...).
Las la o parte felul mizerabil in care te trateaza pe tine, dar sa stiu ca am copilul grav bolnav si el se relaxeaza la munte... Asta nu e tata, nu e sot, nu e om! Macar daca te-ai putea bucura de banii lui...
Eu sunt impotriva divortului, in principiu, dar imi vine tare greu sa vad cum te desconsidera total si sa-ti spun sa continui langa el.
Mai intai invata sa te iubesti si sa te respecti tu pe tine, daca vezi ca cei din jur nu o fac. Uita-te in oglinda, uita-te la tine, esti tanara, sigur esti frumoasa, cred ca ai multe calitati, ai un salariu bun, ai realizat miracolul de a aduce un copil pe lume, cred ca MERITI MAI MULT de la viata. Meriti sa fii pretuita, iubita, adorata, rasfatata. Iar copilul tau merita un tata in carne si oase, nu doar un cont in banca si proprietati.
Iar tu te irosesti langa acest... ceva.
Hai ca m-am mai calmat, sper sa nu te raneasca vorbele mele, dar eu cred sincer ca nu se mai poate continua asa.
Cred ca daca te-ai hotarat sa ne scrii, ai ajuns la un moment de cumpana. Sa-ti ajute Dumnezeu sa iei o decizie buna. Dar, repet, e timpul sa faci ceva. Ai doar 29 de ani, mi-e groaza sa ma gandesc ca te asteapta o viata in care sa plangi.
descintec spune:
quote:
Originally posted by Marina
mesaj de la autoare:
Am uitat sa va spun ca daca ar putea ar trai doar cu bere. Nu este betiv, dar berea este iubita lui nr. 1. Berea si meciurile cu Dinamo....niciodata nu cumpara nimic de mancare in casa, (decat daca ii este lui pofta in mod special), dar berea nu lipseste.Bine macar ca nu se imbata.
Marina
Mie mi-a sarit in ochi acest amanunt. Are doar 29 de ani. Nu stiu daca ai cunoscut barbati alcoolici, care in aparenta pareau familisti perfecti. Numai sotiile asteapta cu inima ticaind momentul in care ei nu mai au control. Cei carora nu le lipseste berea din frigider, beau mai mult de o bere, doua pe zi, sunt garantat viitorii alcoolici. Ai mare grija ce faci.
Copiii fericiti au parinti fericiti, nu neaparat parinti impreuna.
D.
carmenutza spune:
offf, iubita ..trebuie sa fii tare trista si fara prieteni ca sa apelezi la metoda asta a-ti spune off-ul.
Din toata povestea ta pe mine m-a frapat felul in care a inteles el sa se poarte in momentul in care a devenit tatic....sa nu stea la spital decat 5 min., sa nu-ti aduca o floare....astea nu ar fi nimic pe langa plecatul de unul singur la munte dupa cateva zile de cand ti s-a nascut primul copil...sa inteleg ca nu a dorit copilul??? ca altfel, io una nu imi explic comportamentul asta..
Poate ca te iubeste, poate ca iubeste si copilul, poate ca este adevarat ca nu te-a inselat ...dar sa fie astea consolarile pe care le cauti pentru a continua o viata alaturi de el?
Cum este posibil ca atunci cand iubesti pe cineva si stii ca s-a accidentat si ca este intr-o oarecare suferinta fizica sa nu iti pese sau sa te faci ca ploua???
Ma intreb cum vede el relatia vostra de cuplu si daca este multumit de viata vostra de familie???? Ma tem ca nu....
Iti doresc sa poti sa iei taurul de coarne si sa il provoci la discutii serioase..fara plansete, fara lamentari, fara istericale...
Cred ca este atat de sigur de tine si de faptul ca nu ai pleca de langa el orice s-ar intampla si poate de aici si indiferenta asta vis- a vis de tine....fa-l sa se indoiasca de tine, sa se gandeasca ca te-ar putea pierde...
Mai sunt atatea de spus....hai sa ne mai scrii.
Carmen si bb Maya Alexia
casandra spune:
Am observat de multe ori ca atunci cand este laudata, deci apreciata, o femeie, este apreciata pentru ceea ce este, pentru ceea ce face. Din contra, cand se vorbeste despre un barbat se spune baiat bun, nu se imbata, nu fumeaza, nu umbla dupa femei, adica este apreciat pentru ceea ce nu face. Asa o zice si sotul tau, ca daca nu se imbata si nu te inseala e painea lui Dumnezeu si, probabil, chiar se mira ca nu esti multumita. Nu te intreaba el de ce te indoiesti de dragostea lui, ca doar nu te inseala. Eu ma gandesc ca pentru el dragostea se reduce la fidelitate, atat si nimic mai mult. Participarea activa cred ca ii este necunoscuta...
De ce oare lumea e asa incantata de un barbat despre care nu poti spune mare lucru despre ceea ce face, atata doar ca nu are prea multe vicii? Sa fie oare asa mare numarul viciatilor, a celor care agreseaza, se imbata, isi inseala partenerele, incat cand gasesti unul care nu se evidentieaza prin calitati, ci doar prin absenta defectelor insuportabile, printr-o stare vegetala, o dulce mediocritate, sa te miri uite ce baiat bun, NU are vicii, raritate curata....