Ce inseamna o casnicie fericita?
Raspunsuri - Pagina 3
buli spune:
eu te-am intrebat daca asaa au stat lucrurile si mai demult, pentru ca m-am gindit ca era o chestiune esentiala in abordarea problemei tale.
nu vreau sa te dezamagesc, dar sa stii ca oamenii nu se prea schimba la maturitate. doar socuri puternice sau mai stiu eu ce experiente ii pot schimba.
iti sugerez sa fii mai ferma atunci cind ii soliciti ceva, sa nu te plingi in fata lui deloc, sa-l tai un pic de la portie la lucrurile care ii plac - spunindu-i si de ce, desigur (dar cu un pic de umor, sa nu sune a razbunare - a, dragule, poate iti faceam ceva bun de mincare daca simteam ca ma apreciezi, dar asa n-am avut nici o tragere de inima - ex.) - dar nu de la pentru ca asta cred ca te-ar priva si pe tine de una din placerile tale, si sa-i ceri bani explicit pt. cheltuielile casei. adica sa faceti jumi-juma chiria, intretinerea, ratele, mincarea si ce ramine, ramine.
eu zic ca te-ar putea ajuta o prietena - doua cu care sa faci niste chestii care sa-ti placa si sa-ti aduca voiosia in suflet
Anca si bebitza Matei (data nasterii - 1 ianuarie 2004)
http://community.webshots.com/user/ancutza124
infofun spune:
Draga mea tocmai mi-a venit o idee ca sa nu renunti totusi fara lupta, eu zic sa-i scrii asa cum ne-ai scris noua si sa scrii tot dar absolut tot ce simti cu argumentele de rigoare, asa nu o sa aiba chef sa te intrerupa si nu o sa-si piarda interesul, in acest timp pentru ca am vazut ca iti permiti pleaca undeva cu copilul, unde sa nu stie, si lasa-l sa rumege totul la rece singur fiind, poate o sa se trezeasca la realitate si o sa vrea macar sa faca o incercre de a se schimba. Nu stiu ce sa mai zic zau, ca tare rau imi pare, cand vad oameni care pur si simplu pt. ei refuza fericirea ii fac si pe altii neferciti.
Sa auzim de bine, tine-ne la curent, multa bafta!
Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!
http://community.webshots.com/user/GabrielaHope
elena_ltd spune:
Ca probabil nu se va schimba e una, dar sa inghiti tu intruna comportamentul lui e alta. Schimba-te tu. Sau mai bine zis, schimba-ti atitudinea.
Eu inteleg ca nu vrei sa divortezi, iubindu-l, probabil ca nici eu nu as face asta. Dar cred ca poti sa incepi cu anumite schimbari in convietuirea voastra: cheltuielile comune, aprovizionarea, timpul petrecut cu bb, implicarea in evenimentele familiei, "mesele de Craciun si Paste", cum ziceai, responsabilitatile in general trebuie impartite.
Macar discutie pe temele administrative ale casei si ale copilului eu zic ca ar trebui sa aveti.
Cum bine zicea Adina, ia-ti si tu masina, fata draga! Mai lasa-i si lui copilul o dupa-amiaza si du-te la plimbare. Asta nu inseamna neaparat sa scindezi si mai mult familia. Cu atat mai bine daca iesiti impreuna la plimbare, la cumparaturi, la prieteni etc., dar menajeaza-te si pe tine, nu numai pe el. Ca si asta inseamna "independenta", citandu-ti sotul. Si doar nu o sa "exagereze" pangandu-si de mila ca ramane o zi cu bb...
In tot cazul, renunta o vreme la intrebari "ma mai iubesti" pentru ca devin retorice pentru sot si afirma-ti independenta si in alte planuri decat cele ale gospodariei. Incearca sa nu te consumi atat de mult, concentreza-te macar o vreme pe lucrurile care iti plac, care te fac fericita, regaseste-ti optimismul si motiveaza-te cu orice nimic sa traiesti cu bucurie. Indiferenta lui te va durea mai putin. Si poate are si el o revelatie.
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai
A_Iulia spune:
Da' el stie ce nefericita esti? Probabil ca ai mai rabufnit tu, dar nu te-a luat in serios!
Ia-l la o discutie serioasa si scutura-l bine. Parerea mea e ca nu are materialul rau, dar ca l-ai obisnuit tu asa.
Si nu mai fi, draga, complexata cu banii astia! Mama lor de bani...bine ca-i aveti! Ce conteaza cine si cat castiga, doar sunteti o familie, nu? Tu nu ai acces la contul lui? Nu ai card, ceva, din cont? Du-te si scoate-ti doua - trei mii de dolari si cumpara-ti tot ce vrei tu, ia de toate la copil! Iti zic eu ca n-o sa indrazneasca sa-ti zica nimic!Si o sa te si simti mult mai bine!
Si pune-l la punct cumva! Cere-i in fiecare zi cate ceva. Sa te duca la serviciu, sa-ti cumpere ziarele, sa faca piata...
Bineinteles ca o sa zica nu, in prima faza. Dar macar o sa se simta si nasol ca trebuie sa te refuze de atatea ori :-)
Chestia asta cu divortul...hmm...nici chiar asa...parerea mea este ca ce lipseste e un dus rece, atat.
Nu mai suferi asa, hai te rog...ai sa vezi ca o sa fie bine pana la urma...eu tot cred ca ar putea sa se schimbe...
Adina+ bebe Olivia Karla 04.03.2004
n/a spune:
Portretul sotului mi se pare foarte cunoscut....e cumva scorpion? Intrebarea mea e cit se poate de serioasa. Am 10 ani de experienta in domeniu... in timp, cu mult efort, s-a schimbat cite ceva...
http://community.webshots.com/user/gabrielc2000
criss spune:
Hm....
Iaca ca ma bag si eu in "sama".
Se pare ca de la inceput el nu a fost ...prea indragostit, inseamna ca nici acum nu ai ce sa astepti mai mult....este o convietuire linistita, paralela, fara a exista scanteia ce da farmec. Aceasta se intampla atunci cand casatoria a fost facuta mai mult din dorinta unuia .
Asa ca nu ai ce face, de la inceput ai stiut ca nu e "topit " si ai acceptat, accepta in continuarea, iubirea nu vine cu timpul, mai degraba apare indiferenta.
De povestit, nu ai povestit nimic despre cum te comporti tu, numai cum se comporta el...ce nu face el, cum nu te inconjoara cu dragoste crezi ca nu are importanta si comportamentul tau?
Cu respect,
Criss
Adela spune:
Cum adica a plecat la munte ca era stresat? Nu stiu cat are copilul acum dar nu cumva e randul tau sa pleci la munte si sa stea el cu copilul? Sa vezi ce bine te vei simti la intoarcere!
Sunt de acord cu alte fete: incearca tu sa te schimbi! Iesi cu prietenele, stai la computer cand vine el acasa... sau la TV... sau tocmai ieseai pe usa si lasa-i copilul... Paraseste tu camera cand ii este lumea mai draga.... Ia-ti o revista si citeste-o de zor! Roaga-l sa-ti aduca o bere din frigider.
Poate asa o sa te inteleaga si veti avea o discutie pe picior de egalitate.
Numai bine!
~~Adela &Julia
casandra spune:
---------
slakje:
Salariu de 400 dolari si prime de 1000 dolari? intrebi e putzin? Locuiesti in Romania? Banuiesc ca in Bucuresti...nu e putzin e foarte mult!
Nu vad rostul acestei intrebari sincer, cred ca ai avut putzin nevoia de a exagera.
Si tocmai de aceea eu una am senzatzia ca aceasta nu este o poveste reala.
---------
Cunosc persoane care trec sau au trecut prin ceea ce trece prietena noastra, in ciuda faptului ca au salariul foarte bun si locuiesc in Bucuresti. Si tot asa, el are masina buna, ea cu metroul..., el nu se implica in gospodarie cu mai nimic, ca doar de-aia s-a insurat, ca daca era sa le faca el pe toate, nu ii mai trebuia si familie. Eu, una, sunt convinsa ca povestea este adevarata si imi pare rau sa vad ca se intampla mai multora.
Cred ca are dreptate Lorelei_19 cand spune ca el o iubeste cu adevarat, dar mai mult nu poate, asa este el. Probabail ca a fost crescut cum spune si infofun, mai fara dragalasenii, asa ca nu stie sa fie tandru.
-----
country_girl:
si, pentru ca e aspectul care functioneaza extraordinar intre voi pastraza-l doar ca amantul tau, daca si atunci cand ai tu chef.
se pare ca este un amant bun in pat si poate iesi cu copilul in parc duminica. deci exploateaza aceste calitati.
------------
Sincer, am ramas fara grai, o perspectiva interesanta, nu m-as fi trecut prin cap...
Si eu ma gandesc ca daca e greu sa il schimbi pe el, nu e asa de greu sa te schimbi pe tine. Incearca, pentru inceput, sa te detasezi de el, cum spune si buli, o prietena - doua, cu care sa te antrenezi in activitati care sa iti faca placere, te-ar ajuta. Duminica, n-ai putea sa lasi cateva ore copilul la mama si sa iesi sa faci putin sport? Te-ar face sa te simti mai bine. Daca el nu te mai simte, afectiv, asa dependenta de el, poate reactioneaza si isi schimba, cat de cat, atitudinea.
Simona27 spune:
Si eu ma alatur corului:)
Cum spuena cineva, aveti nevoie de o discutie, nu divort si alte prostioare
Probabil ca l-ai si obsnuit in puf, adica ai vrut tu sa faci pe perfecta (nu o spun cu rautate)si tot ai incercat sa nu pari o plangacioasa (ajuta-ma cu aia, du-ma acolo, etc...) si poate ca si el e o fire mai inchisa si foarte sensibila(cum sunt de altfel 99% din barbati pt ca noi fumeile sa fim cat mai dulci si sa devenim experte in extragerea informatiilor)
Daca nu merge nici asa, atunci schimba-te tu..si iti garantez ca daca ai sa fii tacuta si nu cu zambetul pe buze o sa se tina el catreva zile,dar dupa aia o sa intrebe care e problema!
Numa' bine:)
Marina spune:
mesaj de la autoare:
"Fetelor, voi sunteti niste dulci, dar nu stiti sau mai bine spus, nu va inchipuiti cu cine am eu de-a face....
Sa am acces la banii lui ? ma faceti sa zambesc ! Eu niciodata nu am stiut ce bani castiga, cat are in cont, in care banca ...???
Sa am cardul lui pe mana ? Sa scot 2000 de dolari si sa-mi iau ce vreau eu ? Prin absurd, sa zicem ca ar fi posibil, ca as face-o, cred ca ar fi prima bataie pe care as incasa-o, sasu oricum ar fi sfarsitul (de dat in mine nu cred ca ar face-o vreodata).
Voi nu stiti, dar cu exceptia primului an in care am stat impreuna si eu eram studenta, eu nu am mai vazut bani in casa. Atunci, intr-adevar erau pusi undeva in casa, de acolo luam, cumparam doar de mancare nu altceva si era foarte incruntat cand vedea cati se duc. Am uitat sa va spun ca daca ar putea ar trai doar cu bere. Nu este betiv, dar berea este iubita lui nr. 1. Berea si meciurile cu Dinamo....niciodata nu cumpara nimic de mancare in casa, (decat daca ii este lui pofta in mod special), dar berea nu lipseste.Bine macar ca nu se imbata.
Asadar, fetelor, chestia cu banii este foarte dureroasa la noi, fiecare cu banii lui, in mod clar incomparabil.
Infofun, esti o scumpica si la propriu si la figurat, chestia cu scrisoarea mi s-a parut si mie o idee geniala pe care am pus-o in practica cand copilul avea vreo 4 luni. I-am scris cu mult patos, cu durere, cu disperare, a fost o scrisoare lunga, a citit-o, a fost alt om, vreo 2 zile, si dupa: aceeasi persoana rece, incalificabil de distanta. Intr-adevar a fost crescut de parinti duri, de o mama rea si acrita, ce sa mai zic..."