Sexualitatea
Raspunsuri - Pagina 2
descintec spune:
quote:pfuuu, da stai bine la capitolul curiozitate,nu te roade ..mama zicea ca asta e marele meu defect..si fii-mea il mosteneste :)
Originally posted by lorelei_19
Eu... sa nu radeti de mine, aveam 20 de ani si 4 luni
Primul barbat din viatza mea, mi-a devenit si sotz 2 luni mai tarziu. Si l-am iubit din toata inima, si am facut-o din convingere, din dragoste si din dorinta de daruire.
Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm
D.
descintec spune:
quote:
Originally posted by Adela99
O cunostiinta are un baiat de 15 ani care e impreuna cu o fata de varsta lui si au inceput deja viata sexuala cu acordul parintilor (mai mult sau mai putin, dar li se permite sa doarma unul la altul acasa). M-am intrebat de multe ori cum as proceda eu daca fiul meu ar veni acasa cu o fatuca sa doarma peste noapte. Si... as contacta parintii fetei si daca ei sunt de acord (si au discutat in prealabil cu ea despre sex si tot ce implica), le-as ingadui (ca eu am discutat deja cu al meu)
Adela, mi-e rau..trebuie sa ma obisnuiesc cu ideea, mai pasuiti-ma
D.
Marina spune:
chiar imi plac subiectele astea...dioki sa stii ca nu fac misto dar chiar ma pasioneaza problema pe termen lung e drept.
Ceea ce vreau sa zic este despre sondaje...din ce am vazut si am raspuns sincer jur publicul tinta s-a schimbat. O sa aveti o imagine despre generatia noastra dar in nici un caz despre cea actuala care e pe alta lungime de unda . Din cate concluzionez eu pe aici lumea a inceput in majoritate viatza sexuala dupa 18 ani manata in primul rand de dragoste.
SI??? Ce-i spun fie-mii...pe vremea me...
lu.more spune:
quote:
Originally posted by lorelei_19
Eu... sa nu radeti de mine, aveam 20 de ani si 4 luni
Nu rad, nu rad.... Si eu la fel! De fapt eu am fost mai "inapoiata" in multe!
Daca va spun la ce varsta am avut primul ciclu... Dac-o fi "construita" si Anca tot ca mine, mai am muuuuuult timp pana atunci!!!
Dar sa nu ma indepartez de subiect...
Mai scrieti, tare e interesant!
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld
Cristina spune:
Bey, va citesc cu un interes extraordinar, pen'ca mai exista si unele (nu dati, plizzzzz) care au facut prima oara dragoste (parol) dupa nunta meeyyyyyyyyy (adica pe la 23 de ani). So, Marina, io chiar ca nu stiu mey ce sa-i spun lu' fi-mea, ca nici macar pe vremea mea nu se prea intampla sa mai gasesc una ca ma-sa.
Offfffffffffff
Adela99 spune:
Cel mai bine ar fi daca fiecare ar avea sex, cand simte ca e OK. Acum sigur ca OK-ul asta include multe. Mai era o intrebare: regretati ca nu ati facut-o mai devreme? Eu da, cu toate ca nici nu puteam astepta pana la maritis (31 ani!) ca as fi fost de pomina si ori pe la vreo manastire ori la centru de rehabilitare psihica
Si de ce? Si in ziua de azi ma intreb cum ar fi fost (sexul, nu viata) cu primul meu prieten ...deh, n-am fost suficient de curioasa atunci, sunt acum!
casandra spune:
Si eu la 22 de ani, cu actualul meu sot, pe atunci nu eram casatoriti. Curioasa n-am fost, mi-era bine asa cum eram, nu simteam nevoia sa schimb ceva, daca era dupa mine, n-as fi facut-o nici atunci, dar am zis, hai, fie...
ane2 spune:
Na ca eu sunt exceptie la 15 ani...eram impreuna de 2ani...si impreuna am ramas pana la 21 ....
A si inca o chestie voi o sa va bagati in relatiille lor?adica daca nu va convine de respectiva/respectivu le veti interzice sa mai fie impreuna?
Anita si Rachella -17.o1.2004
http://community.webshots.com/user/sugarbabe134
descintec spune:
O sa deviez acum putin subiectul, dar el ramane deschis. Scriam si la topicul despre educatia sexuala de la copii de 4-12 ani de o carte care mie mi se pare ca ne poate veni in ajutor. Educatie sexuala pentru copii si adolescenti, Meg Hickling, Editura Humanitas. E fain ca autoarea are un car de experineta practica, adica a tinut pe viu cursuri despre sexualizare si sexualitate la copii de toate varstele, timp de vreo 20 de ani. Una din chestiile asupra carora insista e ca trebuie vorbit cu copiii de cand sunt mici, mici, trei-patru ani. Si mai ales sa nu ne amagim ca nu ii intereseaza daca nu intreaba explicit. Asta se refera la cei deja mai marisori. Chiar daca se arata jenati si incearca sa evadeze, sa se ascunda dupa glume sau bleah, ce scarbos. Locul ideal e masina, zicea ea, si drumurile lungi. Si copiii pe bancheta din spate, pt a evita privirile directe. Sau la pescuit intr-o barca sau facand ordine in garaj, cand se mai pot ascunde dupa lucruri :)
Mie cartea asta mi-a linistit una dintre spaime: ca le spun prea mult si poate prea explicit. Ca nu am avut povesti despre samanta din burtica sau alte abureli, ci desene si poze si tot felul de povestioare pe intelesul lor. Imi era de multe ori teama ca am luat-o pe aratura, dar se pare ca intuitia mea a fost OK.
D.
descintec spune:
O chestie de care noi ne-am batut foarte, foarte recent: presiunea pe care o exercita baietii in general asupra fetelor. Cum rezolvam problema. Stim cu totii ca exista si ca e un fenomen de masa. Daca nu ma lasi sa fac stiu io ce, nu ma iubesti sau ne despartim. Sau cine stie ce alta forma de santaj sentimental. Maria a trecut prin asa ceva. De ce credeti ca cedeaza fetele? Fiindca de multe ori nu vor sa fac ceea ce li se propune. Am discutat cu Maria si fost pur si simplu usurata cand a gasit sustinere. Solutia cred ca o gaseste singura.
Am sa va spun care era teama ei: ca daca nu face ce e rugata, nu o sa aiba o relatie cu un baiat multa vreme. Si ca toti barbatii sunt la fel (Geeeeez! asta ii venise oarecum de la mama unei prietene. Nu personal, prin prietena respectiva!!). Si daca tot sunt la fel, trebuie sa te alegi: ori faci ce-ti cer ei si ai un iubit, ori ramai singura si fraiera (asta era concluzia ei).
Din fericire, Maria e copil istet si identificase problema. Cand am intrebat-o daca stie ce se intampla a spus clar: santaj si abuz sexual. Dar ii era greu sa se descurce cu asa o problema.
Intrebare: cum pregatim fetele pentru asa ceva. Dar baietii?
Mi-a fost greu tare sa scriu mesajul asta. Sper sa ascuta atentia mamicilor.
D.