Sa-i mai acord inca o luna, inca un an, cat?
Raspunsuri - Pagina 7
elara spune:
Si as vrea sa subliniez din nou: nu tin neaparat la casatorie urgent sau la mutat impreuna(desi,recunosc, m-ar face foarte fericita). Vreau sa isi ia un angajament oficial fata de mine, fata de parintii lui , fata de ai mei...fata de lumea intraga.......
Vreau sa simt ca sunt dorita........pentru toata viata. Offfffff oare vreau prea mult?
Si sa nu mi-o spuna doar intre patru ochi ca pana acum.....as vrea un inel, as vrea o logodna, poate si o micuta petrecere acasa...... . Sa ma pot numi si eu dupa atatia ani logodnica lui. Mi se pare o etapa fireasca, un pas firesc intr-o relatie.
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni."
Seneca
flori76 spune:
Elara,iubita,imi pare nespus de rau ca treci prin asa momente grele.Te inteleg perfect,pt ca si eu am iubit si iubesc in continuare aceeasi persoana(timp de 12 ani).
Nu stiu daca poate sa-ti spuna cineva ceva care sa-ti aline durerea...Eu am citit tot ce ai scris tu si,sincer,am asteptat vesti bune.
Eu sunt o fire mai nerabdatoare,mai panicata si cred ca daca as fi in locul tau,l-as cauta,sa stam de vorba.Poate nu e o ideee foarte buna,dar asta e parerea mea.
L-as suna,i-as propune o intalnire si as da cartile pe fata:ALBA SAU NEAGRA!!!!
Eu nu as putea sa stau la infinit sa il astept,sa astept un raspuns de la el.Trebuie sa stii mai repede cum stau lucrurile,ca sa stii si tu ce ai de facut.
Si inca ceva:iti spun din proprie experienta ca nu intotdeauna "boala lunga e moarte sigura".Adica,eu am fost impreuna cu sotul meu inainte de a ne casatori 8 ani si nu foarte usori,avand in vedere ca el a facut facultatea in alt oras si 4 ani ne-am vazut doar o data pe sapt,ca a facut armata la fff mare distanta de casa....Asa ca,iubita,daca este dragoste se trece mult mai usor peste greutatile vietii.
Te pup si iti doresc tot binele din lume si....eu stiu?!?...poate va intalniti sa clarificati situatia.
Te asteptam cu vesti BUNE BUNE BUNE
Flori
slakje spune:
Elara eu cred ca ai perfecta dreptate si e absolut firesc ce iti doresti.
M-am gandit mult la tine nu stiu nici eu de ce...si cred ca el nu doreste acelasi lucru ca si tine.Daca reactzioneaza asa...
Sa iti spun sau nu?offffff...........Elara eu as pleca sa fiu in locul tau.
Iti trimit un mesaj privat.
Alina.
elara spune:
Nuuuuuuu, Alina, nu ma supar. De ce m-as supara? De ce sa te scuz? Ca te intereseaza o problema cu care imi e mie insami cam rusine uneori sa apar pe forum fiindca stiu prea bine ca exista oameni care au probleme mult mai grave si chiar copilasi mici care se lupta cu moartea (cazullui Cristi)?
Dar cand esti la pamant si te doare uiti si de rusine si de tot.
Nu i-am dat chiar un ultimatum cand am vorbit ultima data ci i-am spus ca nu mai suport situatia si ca imi este greu fara el, foarte greu sa nu-i aud macar vocea daca nu ne intalnim, sa nu glumim, sa nu ma sfatuiesc cu el zilnic in orice, sa nu-i povestescce-am mai facut, sa nu-mi povesteasca ce-a mai facut el........ DAAAAAAAAAR ca NICI CU EL in conditiile astea nu imi mai e bine........
Ca sufar, ca-mi e greu.....sa mai ascund ce ma macina de atata timp si ca am momente foarte fericite si momente de melancolie si tristete in care trebuie sa ma ascund de el (eu care nu sunt obisnuita sa-i ascund nimic.care imi pun mereu sufletul pe tava) ca sa nu-l fac sa se simta presat, sacait.........si ca imi e prea greu sa mai ascund gandurile care nu-mi dau pace, care ma amacina..ca-mi e prea greu sa mai astept sa decida EL pentru AMANDOI desi e atat vreme de cand il tot rog.......
Si el a spus ca nu vrea sa ma vada plangand, ca nu vrea sa-mi faca rau, ca nu ii place ca el ma face sa plang si ca daca imi e mai bine fara el........Si atunci nu l-am lasat sa incheie vorba si i-am zis ca "atunci mai bine lasa-ma" si am inchis.
Si......iata ca "ma lasa"...... Nu cumva sa ma mai faca sa sufar. De parca suferinta ar putea trece de la sine.El chiar crede ca-mi e mai bine fara el????
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni."
Seneca
elara spune:
Flori, multumesc pentru raspuns.
Noi doi am discutat subiectul nu o data. Si anul trecut...Si serios si mai in gluma. Si cu apropouri.....
Deci EL STIE! Chiar nu stiu daca mai e ceva pe lumea asta ce as mai putea clarifica eu cu elpe subiectul asta.
Ca el imi spunea mearea sa am RABDARE........ ca o sa primesc si ce vreau eu.......DAR CATA RABDARE??????
Seneca
slakje spune:
"Si el a spus ca nu vrea sa ma vada plangand, ca nu vrea sa-mi faca rau, ca nu ii place ca el ma face sa plang si ca daca imi e mai bine fara el........Si atunci nu l-am lasat sa incheie vorba si i-am zis ca "atunci mai bine lasa-ma "si am inchis.
Si......iata ca "ma lasa"...... Nu cumva sa ma mai faca sa sufar. De parca suferinta ar putea trece de la sine.El chiar crede ca-mi e mai bine fara el???? "
Elara ti-am trimis un PM.
El este un tip comod care are ce "iubi" , ii convine, nu trebuie sa umble la cautat, sunt si barbatzi COMOZI!Dar atat.
Cand e sa-si arate adevarata fatza fuge ca un las.
PARASESTE-L!
Alina.
Cherrie spune:
Am citit cu atentie raspunsurile pe care le-ai primit. Iti inteleg si durerea, pentru ca imi dau seama ca este un lucru la care tii foarte mult.
Dar eu zic ca ar trebui sa privesti lucrurile mai rational si mai la rece. Din cate am inteles eu, tu ai vrea ca macar sa va logoditi. Acest lucru nu ar schimba cu nimic faptul ca stati cu parintii, la fel de "pe apucate" va veti vedea... etc. In plus, sunt sigura ca dupa ce va veti fi logodit, presiunea va fi mai mare pentru el din partea ta sa va casatoriti.
Eu zic sa va concentrati atentia spre a gasi o modalitate sa va permiteti sa aveti un loc al vostru unde sa stati, nu spre un lucru care momentan nu ar avea nici o finalitate.
Sa luam cazul in care el ar fi de acord si v-ati casatori. Unde ati sta ? Ce ati face ?
Lucrurile trebuie sa decurga normal, nu sa le fortezi. Eu cunosc persoane care au stat impreuna 10, 12 ani pana s-au casatorit. De ce ? Pentru ca au dorit ca atunci cand vor face pasul sa aiba strictul necesar.
Eu zic sa te pui si in locul lui. Cred ca nici lui nu-i este usor sa recunoasca ca deocamdata nu puteti avea un loc al vostru, doar el este barbatul. Dovada ca se preocupa sa faca ceva, este interesat de acest lucru. Te intrebi de ce nu iti spune de planurile lui. Poate nu vrea sa iti dea sperante desarte, poate nu are siguranta ca pana in toamna veti putea rezolva ceva. Eu zic ca daca il iubesti atat de mult ar trebui sa il intelegi si pe el. Ai o viata inainte sa fii maritata, nu trebuie sa grabesti lucrurile artificial.
Sper sa intelegi ca aceasta parere nu a fost spusa cu rautate, ci doar ca sa vezi si un alt punct de vedere. Tu poti lua orice decizie vrei, bineanteles.
slakje spune:
Cherrie: asa am gandit si eu pana mi-am dat seama ca aici este vorba de altceva.
Si apoi ELARA: Un barbat care te iubeste NU POATE sta atat timp fara sa stie ca tu esti bine si nu suferi.
Eu cand il intreb pe sotzul meu: esti ok? Te simtzi bine? imi raspunde: Sunt bine daca TU esti bine.
Elara sunt barbatzi comozi si scuzati-ma daca sunt prea directa acum care sunt multzumitzi ca au ce ....bip...si mai mult nu vor.De-aia nici nu te inseala.Nu are nevoie, are ce-i trebuie.Si in timpul asta tu crezi ca el e marea iubire.
Alina.
PS: Citeste-ti PM.
flori76 spune:
Alina,imi pare rau ca nu suntem pe aceeasi lungime de unda,dar eu nu cred ca ar trebui sa-l paraseasca asa usor.
Daca era un tip care sa nu-i dovedeasca tot timpul ca o iubeste,daca ar fi fost un morocanos care sa n-o faca tot timpul sa zambeasca,daca....atunci,da,as fi fost de aceeasi parere cu tine.
Dar el o iubeste,ea este multumita de relatia lor,se simt bine impreuna...singura "hiba" este ca lui ii este teama(asa cred) de casatorie.Eu cred ca,cu putina vointa din partea amandurora,totul se va rezolva.
Ceea ce mi se pare cel mai important din ceea ce Elara ne-a spus,este ca EI SE IUBESC!!!(nu doar ea il iubeste).
Elara,iti tin pumnii si te asteptam cu noutati.
Pupici,Flori
slakje spune:
Flori mie mi se pare ca el o paraseste pe ea.
Si daca el zice asa usor: bine...daca tie ti-e mai bine fara mine atunci la revedere....ce sa mai zic.
Ca el daca o mai tine pe elara catziva ani sa vezi ca nefiind angajat in nimic serios, fara copil, fara responsabilitatzi, sa vezi cum o incepe sa-l lase comoditatea si sa-i sclipeasca ochii dupa fitze de 18 ani.
Cunosc cazuri o gramada.
Si atunci cum va fii?
Alina.