Utrogestan

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Utrogestanul fiind un progesteron cred ca se poate lua pana se regleaza organismul.Eu am deficit de progesteron si iau de 5 luni.La mine ciclul vine acum la 28 de zile de la 32 si e un lucru bun.Nu ma mai doare burta,sanii cand incep sa iau.Eu iau din ziua 11 cate 3/zi.

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipi spune:

Gabid, inteleg ca tu ai ciclul la 28 de zile si iei utrogestan din ziua a 11-a. Ovulatia cred ca o ai prin ziua a 14-a. Deci incepi cu utrogestanul inainte de ovulatie?
Eu daca am un deficit de progesteron, ciclul la 24-25 zile si ovulatia prin ziua a 11, din ce zi ar trebui sa iau? In a cata zi ar trebui sa fac analiza progesteronului?

Mergi la inceput

Daca sigur ai ovulatie in ziua 11 cred ca trebuie sa iei cu 2 zile inainte.
Analiza progesteronului se face in ziua 21.
Ai grija la doza.Eu iau 3/zi dar am progesteron 0.1 in ziua 21.

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaBianca spune:

Utrogestanul este mai tare decat medroxiprogesteronul ? Iau de aproape 13 zile cate 6 utrogestan pe zi (2 x3 ori) si tot nu mi-a venit ciclul . Doct mi-a zis sa iau 2 sapt sau sa opresc doar daca vine ciclul si sa reiau din ziua 16 1/zi.
Am luat 2 sapt si tot ma intreb cate zile mai trebuie sa astept ?Am mai luat odata medroxiprogesteron 4 zile cate 3/zi si dupa 4-5 zile a venit ciclul. Ma gandeam ca poate e mai puternic medroxiprogesteronul.
Deja mi-e somn toata ziua de la atat progesteron (mi se pare cam mult 6/zi) .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina.badescu spune:

Camelia,

Utrogestanul are efect mai bun aplicat vaginal.
Medicul meu mi-a recomandat sa le aplic vaginal si pentru efectul local.
Ideea este ca daca le iei oral ai grija ca dau stare de somnolenta!!!
De preferat ia-le seara, inainte de culcare. Tot seara se recomanda si aplicarea vaginala, pentru ca stai culcata mai multe ore si nu se elimina asa usor.

Mergi la inceput

Vaginal le iau si eu , dar iau 6/zi , asa ca nu pot sa le iau doar seara ,iau 2 de cate 3 ori .
Eu din cate am citit pe aici am vazut ca fetele iau max 3/zi .
Problema mea este ca nu vad nici un altfel de efect , adica nu apare ciclul desi am luat o doza destul de mare 2 sapt .

Mergi la inceput

Camelia,

Eu sincer, nu cred ca ti-au fost prescrise corect.
Eu am avut probleme dupa ce am oprit anti conceptionalele si nu mi-a venit ciclul vreo 5 luni. Doctorita mi-a recomandat sa iau 2/zi timp de 5 zile, spunandu-mi ca dupa vreo saptamana o sa imi vina menstruatia.
Nu a venit dupa o saptamana ci dupa vreo 10 zile. Important e ca a venit. Apoi mi-a dat sa iau tot 2/zi timp de 10 zile pe luna, incepand cu ziua 14 a c.m. Trebuie sa fac acest tratament timp de un an.
Ideea e ca nu trebuie sa iei asa, la nesfarsit; am mai auzit de medici care au recomandat Utrogestan non-stop, ceea ce e o prostie.

Mergi la inceput

Si la mine tot din cauza anticonceptionalelor . Mi-a zis sa iau 2 sapt si sa ma opresc dupa aia (sau daca vine menstruatia ). Da nu mi-a zis in cat timp dupa alea 2 sapt o sa vina si nici mie nu mi-a dat prin cap sa intreb pt ca mi-a zis ca ea crede ca n-o sa fie nevoie de 2 sapt. Aveam o intarziere de 10 zile cand am inceput sa iau , si progresteron aprox. 0.5 in ziua 21. Abia miercuri am programare asa ca oricum nu am ce sa fac pana atunci .

Camelia

Mergi la inceput

Camelia,

ce sa zic....eu am ajuns acum la monitorizare (ecografia unu posibil folicul, care poate fi f.bine si un chist) si am facut chiar si o radigrafie de sa turceasca (la hipofiza) sa vada daca nu cumva toata treaba e la nivel endocrin...Ginecologul mi-a recomandat oricum si o vizita la endo-crino...Oi vedea. Eu nu am timp nici sa mor, din pacate. Lucrez cam 11-12 ore pe zi. Stress-ul asta probabil e de vina.
Mi-am facut si analize hormonale in ziua 14 si 21 si au iesit destul de prost, desi daca ar fi sa am ovulatie, asta ar fi cam prin ziua 20. Asta daca e.

Mada

Mergi la inceput

Mada,daca analizele ti-au iesit prost e clar ca ai nevoie de stimulare si nu de utrogestan.Probabil cate vor stimula cu menogon sau puregon si poate ca vei reusi sa ramai insarcinata.

Gabi.

Mergi la inceput