Utrogestan

Utrogestan | Autor: CameliaBianca

Link direct la acest mesaj

Fetelor care ati mai luat Utrogestan , dupa cate zile ar trebui sa apara menstruatia ? Eu aveam o intarziere a ciclului (test negativ) si doct mi-a dat sa iau Utrogestan vaginal de 3 ori pe zi (cate 2 capsule). Problema este ca iau de o saptamana si nu se intampla nimic inca si abia sapt. viitoare am programare. Are ceva daca iau 2 sapt sau e prea mult ? Doct imi zisese ca era crede ca 3 zile or sa fie de ajuns.

Mersi.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Eu luam 10 utrogestan vaginal (2/zi timp de 5 zile - una dimineata si una seara), dupa care ma opream...apoi dupa alte maxim 4-5 zile imi venea ciclul!!! Eu asa stiu...probabil doctorita ti-a zis ca sunt de ajuns 3 zile...dar cu conditia sa te opresti...dureaza cateva zile pana endometrul se ingroasa de la utrogestan ...de asta nu vine imediat! Eu zic sa nu mai iei...si ai sa vezi ca vine in maxim 5 zile!

Pupici
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Mama ..aveti grija ce informatii dati...

Utrogestanul e progesteron...endometrul nu se ingroasa de la el, progesteronul 'hraneste endometrul".

Eu am luat mereu utrogestan dupa ovulatie si nu l-am oprit deloc, rusii apar oricum daca nu e bebe.De regula se da pana in ziua 25-a a ciclului, dar depinde foarte mult de, cand ai ovulatia.
Rusii apar in maxim 7 zile ..asta e maximul de zile..

AniS

"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaBianca spune:

Eu am inceput sa-l iau din ziua 37 si deja am luat de 7 zile (azi ar fi a 7-a) si nimic . Doct mi-a zis sa iau pana vine ciclul si sa ma opresc imediat dar ca dupa parearea ei s-ar putea sa-mi vina dupa 3 zile -nu stiu pe ce sa baza ca nu mi-a facut nici o eco . Problema mea este daca sa mai iau inca 7 zile sau nu , abia sapt viitoare am programare .

Mergi la inceput

Sa inteleg ca tie ti-a dat utrogestan pt inducerea menstruatiei..teoretic daca ti-a spus sa-l iei pana apar rusii, ia-le in continuare..sau ia-le pana ajungi la consultatie.

Posibilitatea ca sa existe bebe care e?

AniS

"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaBianca spune:

Utrogestanul luat vaginal are acelasi efect ca si cel pe cale orala ?
Iau de o sapt cate 6 pe zi (2 de 3 ori ) vaginal si deja nu mai suport. Ma intreb daca are vreun efect pentru ca se topeste destul de repede si se scurge (nu mai vorbesc de starea de incomfort).

Mergi la inceput

Da are acelasi efect...ar fi de preferat sa stai culcata cateva minute macar cand il pui. Poate ar fi bine sa intrebi dr, ca sa-l iei oral, daca asa nu il suporti.

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annaa spune:

Cate luni se poate lua utrogestanul?
Eu am cilcuri foarte lungi 45-50zile uneori, si dr. mi-a spus ca totul sa fie in ordine cu ovulatia nu ar trebui sa depaseasca 35 zile, asa ca ar fi bine sa iau 10zile pe luna 2/zi, din ziua 16-25, sau 20-30.
Dar intreb si eu
daca ovulatia nu sa produs inca si eu iau utrogestant aceasta se mai produce?
ce ca intampla cu ovulul care poate ca nu este ajuns la maturitate in momentul in care incep sa iau eu progesteron?

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Eu stiu ca utrogestanul are efect doar daca s-a produs ovulatia. Aceeasi problema o am si eu , nu mi s-a dat nimic pentru stimularea ovulatiei (desi concluzia a fost ca nu ovulez) , doar utrogestan . Adica singurul efect e sa-ti regleze ciclul , adica sa nu mai dureze atatea zile si daca se intampla sa ovulezi ajuta la fixarea sarcinii . Supararea mea este ca doct nu mi-a propus monitorizare eco , mi-a zis doar sa iau utrogestan 3 luni si gata .Daca nu se intampla nimic in 3 luni laparoscopia e urmatorul pas . Acum fac sapaturi sperind ca exista si alte solutii .
Ana , tu de cate luni iei ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauricipani spune:

Fetelor, aceleasi intrebari ca si annaa am si eu. Va rog raspuns cine stie! Anis draga, poate ne ajuti tu.
Multumesc.

laurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Revin cu raspuns mai detaliat...si precizez ca informatiile sunt de la medic!
Anna: doctorul tau avea dreptate cand zicea ca poti lua utrogestan pentru reglarea ciclului...adica 10 zile in intervalul 16-25 sau 20-30 a ciclului, dupa care pauza ... iar dupa 5 zile maxim vine ciclul!
Utrogestanul nu este un medicament de stimulare a ovarelor...deci foliculul nedezvoltat nu creste si pocneste de la utrogestan... el doar ajuta la mentinerea unei sarcini (in cazul in care ovulatia s-a produs si fecundatia la fel...si in general in cazurile in care progesteronul iesit in analiza de sange are valori sub cele normale...deci in cazuri de deficienta de progesteron).
Utrogestanul este adevarat ca hraneste endometrul...si de aici doua efecte: mentine sarcina cu deficienta de progesteron sau, in caz contrar sarcinii, aduce ciclul (in cazul unei amenoree, dismenoree, ciclu anovulator lung sau chiar un ciclu ovulator fara fecundare...) prin ingrosarea endometrului, care endometru nedetectand o sarcina (un embrion implantat in peretele lui) elimina mucozitatile (adica ciclul)!!! Asta este explicatia medicului meu si asta am zis!
Privind cat timp poti lua utrogestanul...el nu are reactii adverse cunoscute...daca a zis sa iei cateva luni la rand...e strict pentru reglarea menstrei si nu garanteaza ovulatia!

Pupicei
Claudia

Mergi la inceput