retete cu peste
Buna, fetelor! Ieri prietenul meu a primit cadou de la cinev ade la munte niste pastrav afumat invelit frumos intr-o lucratura de cetina de brad, ce mai, o splendoare! Problema e ca este foarte sarat si nu pot sa mananc asa mult si nici n-as vrea sa il las sa se strice. Am cautat la index dar n-am gasit nimic cu pastrav afumat. Stiti daca se poate incorpora in vreo reteta, poate o salata ceva. Daca aveti vreo idee, va invit la dezbateri!
"I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I--
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference."(Robert Frost)
Raspunsuri
slakje spune:
Mamaaaaaaaaaaaaaa da ce pofta mi-ai facuuuuuuuttttttttt!!!!
Cred ca daca e asa sarat nu se strica.
Nu mai cred, nu stiu.
Cred ca mai degraba se usuca putin.
Alina.
Doamne nu-mi trimitzi si mie putzin?
1Sanziana spune:
Ai putea face o salata obisnuita cu rosii,ceapa verde,salata verde si peste;salata de cartofi cu ceapa verde si peste.Cam atat imi vine mie in minte acu.
valentinag spune:
il mai poti face cu maioneza si castraveciori murati!
chiar ca mi-ai facut pofta si mie!
Valentina
Marianar spune:
postat de Pucku
11/08/2004 : 16:47:16
FEtelor cum gatiti pestele (file)? Eu am o reteta faina dar care i-a mult mult timp la prajit asa ca acum cu bebelina nu prea ma bag la ea.
Asa ca vreau sa mananc peste si nu prea stiu cum sa-l gatesc.
Pupilici
Corina si Stephanie- 18.04.04
Insetare, maini incatusate
Si dureri fara sfarsit
Deznadejde, visuri spulberate
Lumea doar atat ne-a oferit
Marianar spune:
postat de slakje
11/08/2004 : 16:54:07
Il potzi praji simplu in ulei, inainte il tavalesti in faina de malai amestecata cu faina alba!Dar e bine sa-l tii putzin la sarat inainte, asa e mai bun.
Cand il pui in tigaie il lasi cateva seconde si apoi il intorci repede pe partea cealalta.
Sau il pui intr-o tava si tai niste morcovi, gogosari sau ardei grasi, putzin sos de rosii eventual, sare,cu putzin ulei il bagi la cuptor.
Marianar spune:
postat de danyce
11/08/2004 : 17:27:11
faci un sos cu smantana,lapte, marar, sare, piper, faina si pui peste pestele prajit sau fiert putin. Tava sau vasul in care ai pus pestele cu sosul se pune la cuptor pt. aprox. 20 minute si iese super bun.
Mai poti pune pestele (eu folosesc pastrav in cazul asta) intr-o folie de aluminiu, ii pui o feliuta de lamaie in burtica , peste peste se pune ulei, sare, piper, marar. Pestele astfel condimentat si impachetat se pune pe grill si iese o minunatie la gust si foarte dietetic.
Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem
romaniaau spune:
Referitor la fileul de peste, eu il condimentez si il las putin la marinat, apoi il dau pe rind prin faina, ou si pesmet, il prajesc in ulei si il servesc cu cartofi natur.
Florina
vikinga spune:
Pai daca e afumat nu prea merge sa-l prajesti, nu mai bine ar fi o salata orientala? Sau cum se numeste aia cu cartofi fierti in coaja(apoi decojiti), cu masline negre, ceapa, oua fierte taiate cubulete si ceva maioneza dupa gust. Si mai poti pune zeama de lamiie(sau un strop otet) si ceva piper. Daca zici ca pestele e sarat si afumat eu cred ca merge asa. Si de ce nu poti sa strecori si citiva castraveti de la otet.Pofta buna! Cred ca tre sa fie delicios, n-am mincat pina acum pastrav afumat. Pe asta l-am scapat, ca eu sunt la mare(M Nordului) si am gasit o groaza de feluri de peste afumat, pe toate le-am incercatVikinga& bb Aldo http://community.webshots.com/user/vikinga109
coral spune:
Daca pestele e prea sarat lasa-l intr-un vas cu lapte la desarat.
Salata cu peste afumat pe care o fac e asemanatoare cu cea orientala. Coc cartofii la microunde sau in staniol la cuptor, ii tai cubulete, pun o legatura de ceapa verde fideluta, ardei rosu iute murat, sare, piper si otet balsamic.
There is a difference between knowing the path and walking the path.