legume congelate
ce parere aveti despre folosirea pachetelor cu legume congelate din comert? Din lipsa de timp apelez la pachetele cu spanac, conopida, broccoli. Aveti idee care este procedura de prelucrare? Sunteti de acord cu utilizarea lor?
multumesc,
Raspunsuri
oanaesn spune:
Eu folosesc. Sunt oricum mai sanatoase decat conservele. Eu nu le decongelez. Le gatesc asa cum sant...
Theodora spune:
Eu personal nu as trai fara ele!!!
In Ro mama pregateste de toate pentru iarna si nu am avut nevoie niciodata,aici,insa,mama e departe.
Sint foarte bune si au exact aceleasi calitati ca cele proaspete.Si in plus totul e curatat si spalat,gata de folosit...
POFTA BUNA!!!
www.geocities.com/mpapad_50/Image081S.jpg" border="0">
***Marry Christmas***
***Theodora, Alexandros, Giannis***
coryna spune:
Si eu sunt de acord ca sunt mai sanatoase decit cele in borcane, cu diverse substante in ele. Am folosit spanac pentru Cel mic si mazare, amestec mexican, pastai, si pina acum sunt multumita. Cum le iau pun apa la fiert si tusti cu ele in oala si ... gata!
Gabriella spune:
Si eu folosesc mai tot timpul pungute congelate si am fost multumita mai ales ca iarna nu le gasesti altfel.Odata am avut ceva indoieli la o casoleta de spanac caci cred ca avea si niste frunze de stevie prin el ca prea erau cateva foarte mari daaaa....a fost bun...Alina ,mama lui Jill
alba spune:
Raspunsul e clar! Congelatele sint mult mai bune si mai vitaminoase ca conservele!
Pe linga asta sint f.usor si rapid de preparat!
Tocmai bine pentru mamicile, care vor sa le ofere si iarna copiilor lor o gama larga de legume!!!P.S. Eu citeodata gatesc mai multa mincare si o congelez in pungi speciale,iar cind se intimpla sa nu am timp sa gatesc,le descongelez si gata papa!
***Alba***
sumisa spune:
Legumele congelate sunt ok. Sunt de preferat oricum conservelor su legumelor de import care se mai gasesc iarna pe piata aduse cine stie de pe unde si in ce conditii.
angi_gemeni spune:
Eu le-am mai dat copiilor spanac. Nu exagerez, dar daca este iarna si nu am de unde sa le dau proaspat, nu am ce face! Pana acum, totul a fost O.K. Si nu cred ca este vreo problema...
n/a spune:
Prin congelare/decongelare legumele sau fructele isi pierd unele "calitati", adica nu sunt la fel ca cele proaspete, dar sunt pe departe mai bune decat conservele, iar rau nu au cum sa faca.
Parerea mea!
Siminaf spune:
Legume congelate? DA! Ca oricum nu trebuie recongelate, iei mai bine in pungutele de 450g si asa sti ca nu-ti ramine ceva pe care sa-l congelezi la loc. O mincarica buna merge facuta si din 2 astfel de pungute cu legume diferite (amestec mexican cu un amestec de vara sau cum vrea fiecare). Oricum, vitaminele sint acolo, nu exista conservanti, nu E-uri. Tot ce trebuie e doar sa le fierbi, un pic si gata... Fata de cele de la piata sint f. bune. As vrea sa dau doar exemplul morcovilor de la tarani, din care incercam noi sa-i facem lui Deiutzu supica pasata, cind avea citeva luni, si pe care ii fierbeam (pe morcovi, bineinteles) cite 2 ore si erau tot tari si fibrosi, de nu putea bietul bb sa-i pape. Si atunci ii dadeam la catel...
Deci sint oricum mai bune decit conservele (nu conteaza din ce tara provin aceste conserve), iar iarna sint singura solutie.
Pofta buna!
Simina & Andrei (Deiutzu)
danielac spune:
Si eu folosesc mai ales acum , iarna, sunt de parere ca sunt foarte bune, ce pot sa aibe si de unde altele proaspete?
-dana si Diana Maria
(1 an pe 24.10.2002)