Ce va place/nu va place in tara in care locuiti
Raspunsuri - Pagina 6
Mona_B spune:
quote:Draga mea, era vorba de tara unde locuim...timp prezent, nu?La subiectul propus de tine ar trebui sa raspunda cei ce locuiesc in Romania.Lasa-i pe ceilalti, fiecare decide pt.viata lui.
Originally posted by aniella
felicitari pt subiect...am avut ocazia sa cunosc din alte unghiuri tarile prin care sunteti risipiti...dar mi se pare o chestie fff ciudata... eu nu am vazut ca, cineva sa raspunda din Romania...era vorba de tara in care traim fiecare si de ceea ce ne place si ce nu....fff interesant...toti de pe acest site sunteti de origine romani dar nimeni nu a scris de ce ii place sau nu Romania....sau nici un roman nu si-a exprimat punctul de vedere...toti ca acolo la voi ii mai bine....ca aia nu ii ca in Romania, ca Romania in sus ca Romania in jos....dar....tot va este dor de Romania asa cum ii ea cu neajunsurile ei.... Romania pt ca esti o tara frumoasa cu ceea ce nu multe tari au....... ai multe si nenumarate peisaje.......ai toate anotimpurile,,,ai oameni calzi si primitori....pt ca esti tara mea...aici sunt toti ai mei...nimic nu suna ma dulce decat sa aud si sa pot vorbi mult iubita-ti limba....Eu imi iubesc tara chiar daca nu am prea multe avantaje aici....chiar daca nu o duc chiar asa de bine....chiar daca salariile sunt mici...daca tot vrei ceva cu adevarat poti....si aici poti sa te descurci...dar esti printre ai tai.... sper ca nu am ofensat pe nimeni....mi-am exprimat punctul meu de vedere
cu respecte
aniella
Cu respect si eu!
Delidana spune:
quote:
Originally posted by aniella
felicitari pt subiect...am avut ocazia sa cunosc din alte unghiuri tarile prin care sunteti risipiti...dar mi se pare o chestie fff ciudata... eu nu am vazut ca, cineva sa raspunda din Romania...era vorba de tara in care traim fiecare si de ceea ce ne place si ce nu....fff interesant...toti de pe acest site sunteti de origine romani dar nimeni nu a scris de ce ii place sau nu Romania....sau nici un roman nu si-a exprimat punctul de vedere...toti ca acolo la voi ii mai bine....ca aia nu ii ca in Romania, ca Romania in sus ca Romania in jos....dar....tot va este dor de Romania asa cum ii ea cu neajunsurile ei.... Romania pt ca esti o tara frumoasa cu ceea ce nu multe tari au....... ai multe si nenumarate peisaje.......ai toate anotimpurile,,,ai oameni calzi si primitori....pt ca esti tara mea...aici sunt toti ai mei...nimic nu suna ma dulce decat sa aud si sa pot vorbi mult iubita-ti limba....Eu imi iubesc tara chiar daca nu am prea multe avantaje aici....chiar daca nu o duc chiar asa de bine....chiar daca salariile sunt mici...daca tot vrei ceva cu adevarat poti....si aici poti sa te descurci...dar esti printre ai tai.... sper ca nu am ofensat pe nimeni....mi-am exprimat punctul meu de vedere
cu respecte
aniella
Draga Aniella, din cite am inteles eu acest subiect era despre "ce va place/nu va place in tara in care locuiti". Si eu sint romanca dar traiesc in Tailanda si dept urmare am scris despre tara in care locuiesc acum. Faptul ca tu esti multumita si iti place in Romania este foarte bine. Eu insa m-am intors de acolo acum 2 luni si nu vreau sa o mai vizitez curind. Ar fi multe de spus la subiectul asta, dar parerile sint foarte personale asa ca n-are rost sa le insir aici. Daca vrei sa afli ce au scris oamenii despre Romania (ce le place sau nu) de ce nu deschizi tu un asemenea subiect?
Cu respect.
aniella spune:
sincer nu am nimika ca fiecare ii plecat pe unde ii, toate respectele mele fata de voi, faza era ca cam in multe dintre raspunsurile voastre era ceva de genul aici nu vezi nush ce ca si in Romania...pai eu daca traiesc in Romania in prezent nu am voie sa zic ce mi place si ce nu?doamne feri sa acuz pe cineva de ceva...departe de mine gandul asta...chiar am zis ca mi-a facut placere sa cunosc si din alte puncte de vedere tarile in care locuiti...poate ca m am exprimat gresit sa intru-un mod mai agresiv...dar eu am spus ceea ce am perceput eu...fiecare percem lucrurile din unghiuri diferite
cu respecte
aniella
Sorina-Alexa spune:
Da,Ninja,sunt lucruri "made in Romania".Am gasit aici,in Japonia,adidasi de piele pe care scria clar:"Made in Romania",a fost,intr-adevar,o surpriza foarte mare.
Vinurile romanesti sunt extrem de apreciate aici si au mare cautare. Eu am cumparat o sticla de "Busuioaca de Bohotin" la un pret extraordinar de mare.
Exemplele pot continua....
Sorina.
"If you respect others,they will respect you!"
http://community.webshots.com/user/sorina1982
sinzi_ana spune:
Imi place:
-clima, nu mori de cald, dar nici de frig
-ploaia...acum este, acum nu mai este
-verdeata
-cerul, foarte albastru si norii par asa de jos
-"satele" lor, mici, dragute, curate si linistite
-animalele...caii si caini, si cum ii ingrijesc si locul pe care il ocupa in viata lor
-magazilnele cu haine, gasesti ce vrei...
-Londra cand sunt libera si am timp de plimbare
Nu imi place:
-mancarea...fara gust
-Londra, cand ma grabesc...aglomeratia
-scolile lor
-birocratia
-problema obezitatii
-tineretul...
Daca mai imi aduc aminte, revin
Sinzi
valentinag spune:
Ce imi place:
-in 2 ore ajung la munte,in 3 ore ajung la mare
-ma intilnesc cu prietenii aproape in fiecare weekend
-lumea inca mai are respect fata de biserica,mai stim sa ne inchinam si sa-i multumim Domnului pentru ce avem,mai stim sa tinem un post sa ne curatam de cele pacate
-mincarea are gust de mincare,nu prune cu gust de mere,etc.
-am familia linga mine,ne ajutam la nevoie,nu ne invidiem ca avem unul mai mult decat celalat
-sarbatorile au savoare,pastele si craciunul nu sunt doar cifre in vinzari
-mi se umple sufletul de bucurie cand imi vin rudele din cele strainataturi si imi spun ce dor le-a fost de Romanika si ca nu se simt nicaieri mai bine ca aici
-zapada care iti scirtie sub picioare,focul vesel din sobe,vinul fiert cu scortisoara
-caldura sufocanta de vara,pe care o combati cu o baie in marea Neagra albastra sau un pescuit in Delta
-si inca multe,da sa nu ziceti ca sunt o visatoare...
Ce nu imi place:
-starea soselelor
-sistemul sanitar
-lipsa educatiei la unii oameni,care uita sa se mai spele
-imaginea pe care o avem prin lume datorita unora din conationalii nostri
-coruptia
-birocratia
-copii de bani gata,care,au uitat sau nu au fost invatati,stiu doar sa se dea mari cu ce masina bengoasa i-a luat tata
Revin
Valentina
Mona_B spune:
quote:crezi ca daca locuiesti in strainatate nu te poti ruga cu credinta sau sa tii post?In fond, cum spunea cineva mai sus, acest aspect e discutabil...
Originally posted by valentinag
Ce imi place:
-in 2 ore ajung la munte,in 3 ore ajung la mare
-ma intilnesc cu prietenii aproape in fiecare weekend
-lumea inca mai are respect fata de biserica,mai stim sa ne inchinam si sa-i multumim Domnului pentru ce avem,mai stim sa tinem un post sa ne curatam de cele pacate
-mincarea are gust de mincare,nu prune cu gust de mere,etc.
-am familia linga mine,ne ajutam la nevoie,nu ne invidiem ca avem unul mai mult decat celalat
-sarbatorile au savoare,pastele si craciunul nu sunt doar cifre in vinzari
-mi se umple sufletul de bucurie cand imi vin rudele din cele strainataturi si imi spun ce dor le-a fost de Romanika si ca nu se simt nicaieri mai bine ca aici
-zapada care iti scirtie sub picioare,focul vesel din sobe,vinul fiert cu scortisoara
-caldura sufocanta de vara,pe care o combati cu o baie in marea Neagra albastra sau un pescuit in Delta
-si inca multe,da sa nu ziceti ca sunt o visatoare...
Ce nu imi place:
-starea soselelor
-sistemul sanitar
-lipsa educatiei la unii oameni,care uita sa se mai spele
-imaginea pe care o avem prin lume datorita unora din conationalii nostri
-coruptia
-birocratia
-copii de bani gata,care,au uitat sau nu au fost invatati,stiu doar sa se dea mari cu ce masina bengoasa i-a luat tata
Revin
Valentina
Ramona
valentinag spune:
Draga Mona_B,daca tu imi arati unde am scris eu ca in strainatate nu se inchina lumea si nu tine post,eu maninc calcu!Era vorba de tara in care locuiesc sau nu?
Valentina
RalucaN spune:
Valentina
Fetele - fetele, care e problema? Valentina a spus ce-i place in tara ei. Nu a afirmat nici o clipa ca ar fi altceva in alta parte.
Ninja, de ce crezi ca nu ar fi "deloc adevarat"? Cand ai fost ultima data intr-o biserica din Romania sa vezi cata lume este si mai ales cati tineri. Si ma indoiesc ca vin doar asa de "dorul Lelii".