Dragostea

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu as spune mai multe, da' deocamdata atit vreau sa zic: ala care a zis ca nu e dragoste asa cum e dragostea de mama a stiut ce spune.

Anca si bebitza Matei (data nasterii - 1 ianuarie 2004)

http://community.webshots.com/user/ancutza124

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Uite un citat care imi place foarte mult:
"Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta."
(Emanuel Swdenborg)

Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
http://community.webshots.com/user/monica1816

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Stiu ca exista mai multe moduri de a iubi, stiu ca atunci cand spui dragoste, te poti referi nu doar la dragostea pentru partener. Eu, insa, am sa va scriu despre dragostea pentru un barbat.
Adolescenta fiind imi doream nespus de mult sa cunosc si eu, dragostea. Citeam despre ea, o vedeam la altii si imi inchipuiam ca este atat de usor sa iubesti. O asteptam cu ardoare si nerabdare, dar nu se arata. Visam la o dragoste mareata , cum citeam in cartile mele preferate(de capa si spada) ca erau in vremurile de mult apuse. Simteam ca am atata dragoste in mine, dar nu se arata cel caruia sa i-o ofer. La un moment dat am crezut ca l-am gasit pe cel caruia sa-i ofer toata dragostea mea. Insa, nu era asa. Eram prea timizi amandoi si am ramas dinou doar cu visele. Pana la urma, ajunsesem sa cred ca ma indragostisem de dragoste... Moment in care, pe neasteptate, imi pica cineva cu drag. Nu stiu, de ce si cum, dar mi s-a strecurat la inima ! Si de atunci, traim o frumoasa poveste de dragoste.
Sa inchei cu un citat : "Iubirea adevarata este condamnata la unicitate."

Nina, mami de Nina-Cristina (10.01.2002) www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> web

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by Banti

Vechii greci aveau mai multe nume pentru dragoste, exista mai multe feluri de a iubi:

storge, dragostea familiala;

philia, dragostea pentru prieteni;

eros, dragostea sexuala, erotica;

si agape, dragostea divina.

Ioana

A propos de ceea ce ai spus, este interesant si frumos ca in greaca moderna "iubitul meu" se spune "agapi mou" - nu stiu daca am scris bine.

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Cataghe, nu stiu greaca moderna dar e interesant ce ai spus tu. Asta poate pentru ca pentru cel iubit am fi in stare sa facem totul asa cum a facut si Dumnezeu pentru noi, nu? Ma gindeam ca e o legatura.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

" Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor.
Si chiar daca as avea darul proorociei si as cunoaste toate tainele si toata stiinta; chiar daca as avea toata credinta asa incat sa mut si muntii si n-as avea dragoste, nu sunt nimic.
Si chiar daca mi-as imparti toata averea pentru hrana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars, si n-as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic.
Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate;
Dragostea nu pizia o pauzaste;
Dragostea ; nu se lauda; nu se umfla de mandrie
Dragostea nu se poarta necuviincios; nu cauta in folosul sau; nu se manie; nu se gandeste la rau;
Dragostea nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar;acopera totul, crede totul, nadajduieste totul.
Dragostea nu va pieri niciodata. "

Citata din Biblie, 1 Corinteni 13

Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina-Alexa spune:

quote:
Originally posted by anda141

" Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor.
Si chiar daca as avea darul proorociei si as cunoaste toate tainele si toata stiinta; chiar daca as avea toata credinta asa incat sa mut si muntii si n-as avea dragoste, nu sunt nimic.
Si chiar daca mi-as imparti toata averea pentru hrana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars, si n-as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic.
Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate;
Dragostea nu pizia o pauzaste;
Dragostea ; nu se lauda; nu se umfla de mandrie
Dragostea nu se poarta necuviincios; nu cauta in folosul sau; nu se manie; nu se gandeste la rau;
Dragostea nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar;acopera totul, crede totul, nadajduieste totul.
Dragostea nu va pieri niciodata. "

Citata din Biblie, 1 Corinteni 13

Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)

Foarte,foarte frumos!

Dragostea este,intr-adevar,cel mai minunat sentiment!Te ridica atunci cand numai ai putere sa lupti,cand vezi totul in gri.Dragostea ne ajuta sa traim si sa ne bucuram de viata.
Sa fim iubiti!

Sorina.
"If you respect others,they will respect you!"
http://community.webshots.com/user/sorina1982

Mergi la inceput