Dragostea

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

quote:
Originally posted by Danutza Mamaruta

quote:
Originally posted by rachel owen

quote:
Initial creeata de rachel owen
Dragostea de oameni, de sot, sotie, copil, prieteni, dragostea de Dumnezeu, dragostea de viată.

Nu iubiti pe nimeni neconditionat, fără să asteptati nimic în schimb?
Cine e la ora actuală marea voastră dragoste? Cum ar arăta un "top" al celor iubiti în inima voastră?
Sper să nu gresesc iară

„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Nu stiu altii cum sint, dar eu iubesc neconditionat, fara sa ma astept la vreo recompensa pentru asta, pentru ca atunci cind iubesc ma copleseste o caldura interioara. Unde as putea gasi o rasplata mai mare ca asta?

Si am observat ceva: daca dai cuiva iubire, ea revine la tine prin mii de alte fiinte.

Sa fiti iubiti!

Danutza,
mama lu'Alexutza

BRAVO! BRAVO! BRAVO!

„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Vechii greci aveau mai multe nume pentru dragoste, exista mai multe feluri de a iubi:

storge, dragostea familiala;

philia, dragostea pentru prieteni;

eros, dragostea sexuala, erotica;

si agape, dragostea divina.

De-a lungul vietii noastre experimentam, daruim si primim, cite putin din toate aceste feluri de dragoste, intr-o masura mai amre sau mai mica.
Dragostea agape o daruim/primim cel mai putin, pentru ca noi oamenii de obicei ne conditionam dragostea. Cind ajungem sa ne dam seama ca dragostea e de fapt si un act de vointa - "actionez, deci iubesc" - atunci ajungem sa ne apropiem de dragostea divina. Iubirea agape inseamna sa faci ceva pentru cineva, chiar daca in inima ta nu simti sentimente prea aprinse, poate sint chiar contradictorii, poate chiar "iti calci pe inima" sa faci acel ceva pentru el, insa asta de apropie de natura lui Dumnezeu.

Iubim in multe feluri, n-am putea trai fara iubire pentru ca exista in noi saminta divina a lui Dumnezeu si "Dumnezeu este dragoste".

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Daca tot a venit vorba despre dragoste, sa va dau cateva citate celebre:

Lasa-l sa ma sarute cu saruturile gurii sale: pentru ca dragostea este mai buna dacat vinul" - cantecul lui Solomon, 1:2

"Dragostea este asemenea tusei: nu poate fi ascunsa." - George Herbert

"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara." - proverb suedez

"Cand dragostea vorbeste, vocile tuturor zeilor par
a fi adormite in armonia raiului." - William Shakespeare

"Spune-mi pe cine iubesti sa sa-ti spun cine esti." - proverb african

"Iubim sa fim indragostiti, acesta este adevarul." - W.M. Thackeray

"Dragostea este darul pe care Zeii l-au dat Oamenilor singuri de sub cer." - Sir Walter Scott

"Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta." - Emanuel Swdenborg

"Acela care nu a iubit niciodata, inseamna ca nu a trait niciodata." - John Gay

"Dorinta de a fi iubit pentru ceea ce esti in tine insuti este o reflectare a Inimii lui Dumnezeu care se oglindeste in inima noastra."

Iubirea este o prietenie care a luat foc.

Iubirea este singurul lucru care poate fi impartit la infinit fara sa se micsoreze.

Dragostea este un joc ciudat: sau amandoi castiga sau amandoi pierd ...

Dragostea marcheaza triumful imaginatiei asupra inteligentei.

Credinta castiga cel mai mult, umilinta primeste cel mai mult, dragostea insa lucreaza cel mai mult.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor.

Nu poti porunci inimii! Dragostea se castiga, respectul se merita.

Indragostirile sunt ca varsatul de vant: formele cele mai grave apar la oamenii mai in varsta.

Dragostea nu intreaba: "Cat trebuie sa fac?", ci "Ce trebuie sa fac?"

Adesea, oamenii uita ca una din componentele importante ale dragostei este vointa de a iubi.

A fi indragostit de cineva inseamna mult mai mult decat a fi stapinit de un sentiment coplesitor - inseamna a lua o hotarare, a face o judecata, a te angaja printr-o promisiune. Daca dragostea ar fi doar un sentiment nestatornic n-ar exista nici o baza pentru fagaduinta de a iubi pe cineva pe toata durata vietii. Sentimentele vin si se duc. Cum as putea promite statornicie daca m-as baza numai pe ele, fara sa ma biziuesc pe judecata mintii si pe vointa caracterului? - Erich Fromm (1900-1960)

Dragostea este abilitatea de a merge prin conflicte impreuna.

Dragostea este singurul joc de doi in care amandoi pot sa castige.

Performanta pe care o reuseste Dumnezeu in iubirea Lui este ca ne iubeste pe fiecare de parca n-am exista decat noi in toata lumea.

Sigur ca exista si dragoste la prima vedere, dar este intotdeauna bine
sa mai aruncam si o a doua privire.

In general vorbind, este mult mai usor sa iubesti toata omenirea decat pe vecinul de alaturi.

Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire.

Iubirea este singura pasiune care se plateste cu o moneda fabricata de ea insasi ... "jertfa."

Cine umbla dupa iubire, n-o va gasi; cine-o da, o primeste inapoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

Dragostea este ceea ce ne ajuta sa traim unii cu altii.

"Iubirea de aproape..."

Lucia sotia lui Csaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Banti

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Cred ca cea mai frumoasa declaratie de dragoste pe care o face un iubit iubitei sale o gasim in Cantarea Cantarilor(Biblie):

Cîntarea cîntărilor 4:1 Ce frumoasă esti, iubito, ce frumoasă esti! Ochii tăi Sunt ochi de porumbită, sub marama ta. Părul tău este ca o turmă de capre, poposită pe coama muntelui Galaad.
2 Dintii tăi Sunt ca o turmă de oi tunse, care ies din scăldătoare, toate cu gemeni, si nici una din ele nu este stearpă.
3 Buzele tale Sunt ca un fir de cârmîz, si gura ta este drăgută; obrazul tău este ca o jumătate de rodie, sub marama ta.
4 Gâtul tău este ca turnul lui David, zidit ca să fie o casă de arme; o mie de scuturi atîrnă de el, toate scuturi de viteji.
5 Amândouă tîtele tale Sunt ca doi pui de cerb, ca gemenii unei căprioare, care pasc între crini.
6 Până se răcoreste ziua, si până fug umbrele, voi veni la tine, munte de mir, si la tine, deal de tămâie.
7 Esti frumoasă de tot, iubito, si n-ai nici un cusur.
8 Vino cu mine din Liban, mireaso, vino cu mine din Liban! Priveste din vârful muntelui Amana, din vârful muntelui Senir si Hermon, din vizuinile leilor, din muntii pardosilor!
9 Mi-ai răpit inima, soro, mireaso, mi-ai răpit inima numai cu o privire, numai cu unul din lăntisoarele de la gâtul tău!
10 Ce lipici în desmierdările tale, soro, mireaso! Desmierdările tale pretuiesc mai mult decât vinul, si mirezmele tale Sunt mai plăcute decât toate miroznele!
11 Miere picură din buzele tale, mireaso, miere si lapte se află sub limba ta, si mirosul hainelor tale este ca mirosul Libanului.
12 Esti o grădină închisă, soro, mireaso, un izvor închis, o fântână pecetluită.
13 Odraslele tale Sunt o grădină de rodii, cu cele mai alese roade, mălini negri si nard;
14 nard si sofran, trestie mirositoare si scortisoară, cu tot felul de tufari de tămâie, smirnă si aloe, cu cele mai alese mirezme.
15 O fântână din grădini, un izvor de ape vii, ce curge din Liban.
16 Scoală-te, crivătule! Vino, vântule de miazăzi! Suflati peste grădina mea, ca să picure mirosurile din ea! Să intre iubitul meu în grădina lui, si să mănânce din roadele ei alese!

alina

Mergi la inceput

Dragostea ne poarta catre profunzimi ale fiintei noastre, unde cuvintele sunt nerostite. Numai lumina din ochii indragostiti vorbedte, lumina uitarii de sine.

Lucia sotia lui Csaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Cred ca dragostea e cel mai frumos lucru pe care-l avem pe pamant.Putem sa avem de toate, banii, case, masini luxoase si tot ceeace ne trebuie materia, dar daca nu iubim pe cineva, ceva,daca cineva nu ne iubeste, daca avem sufletul gol, atunci nu avem nimic. Dragostea e cea care ne tine, dragostea fata de cei apropiati, fata de cei din jur si fata de Dumnezeu.

Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
http://community.webshots.com/user/monica1816

Mergi la inceput

Dragostea este o forta: ea poate invinge pe cel mai puternic dintre oameni.

Lucia sotia lui Csaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Ceva despre dragoste ? Iata :
,
DARAEL & Maria-Daria (16.02.2004)

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput