Sarcina oprita in evolutie-informatii

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Adelau, cum a zis si Felicity RH-ul negativ nu mai este de mult timp o problema pentru gravide.
Si eu, acum 4 ani, am avut parte de o sarcina oprita in evolutie, dupa ce am fost la control, doctora a zis sa-mi fac analizele pentru RH. Mi-a iesit negativ. Nu a conceput sa ma chiureteze pana nu aveam aceea injectie Imunoglobulina ca sa protejeze viitoarele sarcini.
Cand am ramas a doua oara insarcinata am avut o perioada indelungata scurgeri usoare maronii. Asistenta imi tot spunea sa stau linistita in pat, fara efort, ca sangele maron e bun, sa nu fie rosu aprins. La care eu o intreb daca are vreo importanta ca am RH-ul negativ. Si mia zis ca normal ca are importanta. M-a pus sa fac un test si in urma aluia mi-a administrat Rogam-ul, un fel de Imuno...
La o sapt. dupa aceasta injectie, am avut o scurgere puternica de sange, si apoi totul a fost bine. In sapt. a 26-a am avut iar parte de administrare de Rogam, iar dupa nastere nu mi s-a mai facut injectia, deoarece copilul avea Rh-ul ca si al meu, negativ.
Sper sa-ti fie folositoare informatiile si parerea mea este sa te pui pe treaba, ca Rh-ul era o problema pe vremea bunicii.
Succes si numai bine,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Felicity spune:

monu, deci pana la urma la tine care a fost cauza?

m.b. cred ca ai nascut pana acum...si sper ca ai avut o sarcina usoara si acum esti o mamica fericita alaturi de un copilash sanatos.

da asa e, faptul ca avem Rh negativ e raspunderea noastra....pt orice interventie trebuie spus la doctor ca-l ai. ca sa stie ce au de facut pe mai departe.

fetelor ..... sa ne auzim cu burtici cat mai curand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

felicity
ambele sarcini s-au oprit din evolutie la 8 saptamani din cauza sindromului antifosfolipidic (sindromul hughes) este o coagulare prea rapida a sangelui care duce la formarea unor ... chestii care nu mai permit vascularizarea placentei si implicit nu mai ajuta bebe sa se dezvolte. din fericire la mine sindromul se activeaza doar in timpul sarcinii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rs-143 spune:

Buna fetelor
Vin si eu sa intaresc ceea ce m.b. a scris .
Anul trecut m-am casatorit si neasteptat am ramas insarcinata la o luna dupa ...culmea este ca stateam impreuna de 5 ani si nu am ramas insarcinata si credeti-ma niciodata n-am facut sex protejat ...va dati seama cat de fericiti am fost desi nu l-am programat pur si simplu a venit ....ultimul control l-am facut in 14 saptamani era marti imi amintesc doctorita mi-a spus ca totul este perfect ....joi dimineata m-am trezit cu 2 picaturi de singe pe chilotei si o durere abdominala exect ca la menstruatie ...mi-am sunat doctorita si i-am povestit drept raspuns stai linistita vin-o la cabinet totul o sa fie ok .
La cabinet ecografie transvaginala ..raspuns "sarcina oprita in evolutie " plecat in romania facut analize ...CMV IGG pozitiv si de atunci am bagat pastile in mine mai rau ca intr-o farmacie pana intr-o zi cand doctorii s-au decis sa-mi schimbe tratamentul si pastilele pe care le-au prescris ma costau 300$ 10 pastilute atunci m-am decis sa nu mai pun gura pe medicamente ....spre fericirea mea am ramas insarcinata am 13 saptamani totul este bine iar doctorita la care sunt acum mi-a spus ca am facut cea mai mare prostie ca am luat pastile .Daca sarcina era de la inceput ok sa fiu sigura ca nu se oprea din evolutie si ca ar fi trebuit sa ma gandesc la tratamente doar daca pierdeam 3,4 sarcini repetat atunci era un mare semn de intrebare .
Imi pare rau doar ptr timpul pierdut un an din viata si indopata de antivirale si antibiotice care nu-si aveau rostul .Asa ca sfatul meu este sa va ganditi ca asa a fost sa fie si sa fiti optimiste toate se intampla cu voia lui D-zeu .
Bafta si va doresc tot binele din lume
ROXY + bb13 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florypop spune:

Fetelor, dupa cum stiti multe dintre voi si eu am trecut de doa ori prin aceasta experienta neplauta si mai mult dupa a doua sarcina din cauza minunatei doctorite de la Medicover si Giulesti - MAGDALENA DOROBANTU- am trecut si prin alte experiente si mai neplacute.
In fine ce vreau sa va spun este sa nu va pierdeti curajul si optimismul si sa incercati in continuare pentru ca sunt sigura ca toate vom reusi sa avem bebeii mult doriti.

Si inca un sfat: nu va lasati niciodata in baza unui singur medic. Cereti intotdeauna mai multe pareri chiar daca costa pentru ca merita.

Nu va doresc decat sa ne intalnim toate la povesti de succes cat de curand.
Va pup,
Flory

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Subscriu la toate cele cate le-au amintit in mesajel lor Felicity si m.b.
Nici medicii nu au raspunsuri pentru toate problemele, mai ales in primul trimestru pierderile de sarcina pot avea atatea cauze ca e aproape imposibil sa fii testat pentru toate cele ca sa se vada care a fost cauza. Bine, poti face testele usuale (asa cu mamintea cineva mai sus), insa nu e cazul sa intri la prea multe teste. Prima sarcina pierduta se considera accident. Daca testele de baza au iesit ok, iar tu nu ai probleme evidente cu aparatul genital (de genul: malformatii de uter, dezechilibre hormonale, chisturi, fibroame, infectii etc.) atunci nici medicul nu poate spune mai multe si nu poate indica o cauza anume. Multe din raspunsurile primite de la medici la intrebarea "de ce?" sunt ipoteze. Din cate am vazut eu e cam o intamplare cand medicii constata inca de la prima sarcina pierduta care e cauza si specific, de regula aceasta cauza e evidenta, adica reiese la un control general sau la testele usuale.

Si iarasi sunt de acord cu faptul ca nimeni nu acorda prea mutla importanta laturii afective la o pierdere de sarcina. Si eu am trecut prin asta anul trecut cu un soc foarte mare (sarcina pierduta la 11 sapt. cand ma gandeam ca mai am puti nsi trec de pragul de risc mare). Ce m-a ajutat foarte mult pe mine sa trec peste a fost sa inteleg toate procesele astea, sa inteleg ce anume determina, sa inteleg pana unde tine de noi (omenirea) si pana unde tine de natura si de voia sortii.
Sti uca nu-i usor, fiecare are poate metode proprii de a trece peste momente de genul asta. Poate cel mai tare m-a ajutata cand am realizat ca daca s-a intamplat inseamna ca bebe avea probleme, ca el nu mergea cum trebuie... si cine isi doreste un bebe bolnav? Nimeni, asa ca natura lucreaza in avantajul nostru, crede-ma. E greu sa trecem prin asa ceva, dar e si mai greu sa petreci o viata-ntreaga langa un copil cu probleme, nemaidiscutand ce viata are acel copil.

Si eu am crezut ca e o chestie rara si-am ramas uimita cate fete trec prin aceasta experienta neplacuta, unele de mai multe ori. Si totusi au taria sa mearga mai departe, cu capul sus si cu incredere. Eu le felicit.
Acum am o sarcina absolut normala dupa pierderea de anul trecut. Desi mi s-a dat tratament de sustinere (progesteron si baby aspirin - preventiv pentru subtierea sangelui, adica sa nu apara situatii cum povestea cineva mai sus ca facea blocaje de coagulare), dar am convingerea ca si fara acest tratament de sustinere (care nu mi s-a dat pentru ca s-ar fi descoperit o cauza anume la peirderea mea anterioara de sarcina, ci doar ca sa evitam niste riscuri des intalnite in pierderile de sarcina) sarcina mea actuala ar fi decurs normal. E clar ca data trecuta a fost vorba de un accident, ceea ce numesc medicii o intamplare care nu are nici un motiv sa se repete ulterior. Cand insa pierzi 2-3 sarcini consecutiv e clar ca nu mai e vorba de accident sau intamplare. E clar ca e vorba de o cauza anume si ea atunci trebuie cautata si inlaturata daca se poate.

Mult curaj in continuare, nu-ti pierde speranta, citeste si cazurile altor fete care au tras mult mai mult si au experimentat mult mai rele, ca sa-ti dai seama ca tu esti doar unul din sutele de cazuri care trec prin asta si ca problemele in late parti pot fi cu mult mai mari.

Iti doresc ca data viitoare sa ai parte de o sarcina sanatoasa si usoara, cel putin asa cum o am eu pe aceasta acum.

26+ sapt DNP 31 oct.

Mergi la inceput