La France (12)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Bun venit!byby! cam drole de expresie ! dar eu ma bucur sa-ti urez Bun Venit la noi!
Scriu si eu ca sa-ti spun ca saptamina asta la cursul de "Economie socile et familliale " tohmai am invatat ca PACSU-ul deasemenea i-ti da dreptul la toate celelalte drepturi ca casatoria cu diferenta ca nu ai nevoie sa divortezi daca te desparti ,deci ca sa fiu mai clara acest PACS este o hirtie semnata la primarie in fata primarului prin care doua persoane se angajeaza "un vers l'autre "cu aceleasi anganjamente ale unui mariage si care da dreptul celor doi la toate drepturile prevazute prin casatorie ,daca te intereseaza mai mult da o cautare pe google cu "PACS" si vezi ce gasesti daca nu reusesti o sa caut eu pentru tine prin site-urile franceze dar acum nu am prea mult timp caci plec la un test pentru une formation(pe care stiu deja ca nu o sa-l iau ,dar ma duc sa vad cum este)!!!
va sarut si va doresc o zi buna la toate!
iata:
Qu'est-ce que le PACS ?

Le PACS est un contrat conclu entre deux personnes majeures, de sexe différent ou de même sexe, pour organiser leur vie commune. Il crée des droits et obligations pour les partenaires, notamment "une aide mutuelle et matérielle".
Si vous fixez votre résidence commune à l’étranger
ET que l’un de vous deux au moins est de nationalité française,
vous pouvez faire enregistrer votre PACS auprès du consulat du lieu de cette résidence commune.

Vous devez vous présenter au consulat avec votre partenaire, muni des documents suivants :

1 - une preuve de votre nationalité française :
Il pourra s'agir d'un des documents suivants :
- votre carte d’immatriculation consulaire en cours de validité
- votre acte de naissance avec mention de votre filiation ;
- votre carte nationale d’identité en cours de validité ;
- un exemplaire enregistré d’une déclaration acquisitive ou, à défaut,
une attestation ;
- une ampliation du décret de naturalisation ou de réintégration ou un exemplaire du Journal Officiel où le décret a été publié ;

2 - une déclaration sur l'honneur signée avec votre partenaire, indiquant votre résidence commune.

3 - la convention passée avec votre partenaire: vous devez la rédiger en français (ou la faire traduire) et la présenter en deux exemplaires originaux.

4 - une pièce d'identité pour chacun d'entre vous.

5 - une copie intégrale ou un extrait avec filiation de votreacte de naissance pour chacun d'entre vous. Les pièces d’état civil local, traduites en français et légalisées, établissent l’état civil du partenaire étranger.

En cas de mariage antérieur de l’un d'entre vous avec un tiers, dissous par divorce ou veuvage :

le livret de famille relatif à chaque union du ou des partenaires anciennement mariés

à défaut de livret de famille, en cas de précédent(s) divorce(s) : une copie intégrale ou extrait avec filiation de l’acte du ou des mariages antérieurs.

à défaut de livret de famille, en cas de veuvage: une copie intégrale ou extrait avec filiation de l’acte de naissance du ou des précédent(s) conjoint(s) décédé(s).
6 - une attestation sur l’honneur de l’absence entre vous deux de tout lien de parenté et d’alliance.

7 - un certificat de non engagement dans les liens d’un P.A.C.S. pour chacun d'entre vous. Ce document est délivré par le tribunal d’instance du lieu de naissance de chaque partenaire pour une naissance en France ou le Tribunal de Grande Instance de Paris pour une naissance à l'étranger.

Le consulat enregistre votre déclaration d'engagement dans les liens du PACS
délivre une attestation à chacun d'entre vous
et vous rend les deux exemplaires de la convention passée entre vous.

Dès l’inscription sur le registre, votre P.A.C.S a une date certaine :
il devient alors opposable aux tiers et commence à produire certains des effets juridiques prévus par la loi.

PACS mode d'emploi (sur le site du ministère de la justice)

Aura&Luca,2 ani si 3luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://www.yamafoto.com/?ref=10692
http://www.yamafoto.com/?ref=6542

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

quote:
Originally posted by byby

sa inteleg ca fara casatorie nu prea am sanse..
ok...si in perioada de asteptare a cetateniei ce drepturi am? pot face niste cursuri? eu in Ro am terminat stiintele economice..ar fi vreo sansa sa continui pe linia aceasta? Sau ceva mai apropiat, in afara de ce spunea Sibylle...
Cu munca la negru cum e?
Voi ce lucrati acolo, fetele, cum va descurcati?
Dati-mi si mie niste idei, ca sa stau pe spinarea sotului parca nu imi surade!

Imediat dupa casatorie ,te duci la prefectura si obtii un permis de sejour care iti da dreptul de munca.Apoi te duci si te inscrii la Assedic si la ANPE(oficiul de somaj) ,iar acolo poti sa vezi ce cursuri propun,sau poti sa intrebi la rectoratul din orasul unde vei locui,cum se pot echivala studiile pe care le ai.
Cu munca la negru e cam greu,eventual sa faci niste ore de menaj sau baby sitter,si asta doar daca ai ceva cunostinte care sa te recomande,ca altfel nu prea vad.
Eu sint in Franta de 3 ani si abia anul asta am inceput sa lucrez,dar nu cu contract nedeterminat ,ci doar contracte scurte .
Depinde acum si de ceea ce stii sa faci ,de diplomele pe care le ai si de nivelul la care esti cu limba franceza.
In ce oras te vei stabili ,aici in Franta?

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Uite chiar scrie la sfirsitul documentului sa mergi la Tribunalul de instanta cel mai aproape de locuinta sa va interesati ,

Pour toute information, adressez-vous:

au greffe du tribunal d'instance de votre lieu de résidence,

si vous résidez à l'étranger, à l'ambassade ou au consulat de France.

Mai cunosc un francez care a divortat de doua ori si acum ca sa evite un alt divort vrea sa se PACS-eze cu o rominca ,demersurile sint in curs de......realizare!

Mergi la inceput

Am uitat sa va spun ca aseara am avut o pana de curent,in tot satul a fost o bezna!!!!Abia azi dimineata la ora 4:00 au dat drumul la curent,ma intreb daca fac greva sau a fost ceva serios.
Oricum,sint bucuroasa ca nu mi s-a decongelat prea tare tot ce era in congelator .
Cam atit pentru astazi,sper!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns byby spune:

quote:
Originally posted by Corina

quote:
Originally posted by byby

sa inteleg ca fara casatorie nu prea am sanse..
ok...si in perioada de asteptare a cetateniei ce drepturi am? pot face niste cursuri? eu in Ro am terminat stiintele economice..ar fi vreo sansa sa continui pe linia aceasta? Sau ceva mai apropiat, in afara de ce spunea Sibylle...
Cu munca la negru cum e?
Voi ce lucrati acolo, fetele, cum va descurcati?
Dati-mi si mie niste idei, ca sa stau pe spinarea sotului parca nu imi surade!

Imediat dupa casatorie ,te duci la prefectura si obtii un permis de sejour care iti da dreptul de munca.Apoi te duci si te inscrii la Assedic si la ANPE(oficiul de somaj) ,iar acolo poti sa vezi ce cursuri propun,sau poti sa intrebi la rectoratul din orasul unde vei locui,cum se pot echivala studiile pe care le ai.
Cu munca la negru e cam greu,eventual sa faci niste ore de menaj sau baby sitter,si asta doar daca ai ceva cunostinte care sa te recomande,ca altfel nu prea vad.
Eu sint in Franta de 3 ani si abia anul asta am inceput sa lucrez,dar nu cu contract nedeterminat ,ci doar contracte scurte .
Depinde acum si de ceea ce stii sa faci ,de diplomele pe care le ai si de nivelul la care esti cu limba franceza.
In ce oras te vei stabili ,aici in Franta?

orasul in care ma voi stabili este Nice. am licenta de economist contabil, iar cu franceza cred ca pot recupera usor (in liceu ma descurcam foarte bine, deci ideea e ca nu trebuie s-o iau de la zero)
Cu multumiri, Elena

Mergi la inceput

Pai e bine Elena,ca pe acolo sint o gramada de fete!Lumi,Oana,Alina ,asa ca te pot ajuta cu informatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Despre echivalarea studiilor:
Se pare ca in toata Franta e la fel: se atesta numarul de ani de studii, adica primesti de la rectorat un document cum ca in tara de unde vii ai facut un numar de X ani de studii superioare. Acum, nu stiu daca situatia e aceeasi pentru toate facultatile, sau doar pentru unele. Eu am terminat filologia, diploma mea din Romania nu are nici o valoare aici. Daca vreau sa aiba, trebuie sa ma inscriu din nou la scoala: dupa un examen care imi stabileste nivelul, ma pot inscrie, eventual, in ultimul an.
Pe mine nu m-a incantat persepectiva (nu ma vad profesoara de franceza in Franta, nici macar in invatamantul primar sau in scoli pentru straini), deci am lasat-o balta.
Cu bine, Lulu

« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Aurelia

Bun venit!byby! cam drole de expresie ! dar eu ma bucur sa-ti urez Bun Venit la noi!
Scriu si eu ca sa-ti spun ca saptamina asta la cursul de "Economie socile et familliale " tohmai am invatat ca PACSU-ul deasemenea i-ti da dreptul la toate celelalte drepturi ca casatoria cu diferenta ca nu ai nevoie sa divortezi daca te desparti ,deci ca sa fiu mai clara acest PACS este o hirtie semnata la primarie in fata primarului prin care doua persoane se angajeaza "un vers l'autre "cu aceleasi anganjamente ale unui mariage si care da dreptul celor doi la toate drepturile prevazute prin casatorie...

Iti mulumesc, Aurelia, pentru urarea de bun venit si pentru informatie ! Am cautat pe google si am gasit si care sunt efectele juridice ale PACS-ului. e intr-adevar asa cum ai spus, aceleasi drepturi ca si in cazul casatoriei, ceea ce mi se pare fantastic. e o solutie foarte buna! plus ca nu e necesar divort in caz de despartire!

Numai bine iti doresc!
Elena
inca o data, multumesc mult!

Mergi la inceput

Lulu si Corina, va multumesc pentru ajutor!
Aurelia, ce am uitat sa te intreb este daca PACS-ul se poate incheia si daca prietenul meu are cetatenia franceza, dar este de nationalitate romana, ca nu am inteles din ce am citit.
deci, e posibil?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lu.more

Despre echivalarea studiilor:
Se pare ca in toata Franta e la fel: se atesta numarul de ani de studii, adica primesti de la rectorat un document cum ca in tara de unde vii ai facut un numar de X ani de studii superioare. Acum, nu stiu daca situatia e aceeasi pentru toate facultatile, sau doar pentru unele. Eu am terminat filologia, diploma mea din Romania nu are nici o valoare aici. Daca vreau sa aiba, trebuie sa ma inscriu din nou la scoala: dupa un examen care imi stabileste nivelul, ma pot inscrie, eventual, in ultimul an.
Pe mine nu m-a incantat persepectiva (nu ma vad profesoara de franceza in Franta, nici macar in invatamantul primar sau in scoli pentru straini), deci am lasat-o balta.
Cu bine, Lulu

« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Da, cu filologia intr-adevar nu e prea incantator.. nici cu stiintele economice pe care le-am facut eu nu stiu daca e mai dragut...am aflat ca exista in Ro. un Centru National de Recunoastere si echivalare a studiilor, a carui viza pe diploma atesta ca studiile sunt echivalente cu un anumit nr. de ani de studii din tara in care vrei sa pleci...nu stiu daca am inteles bine, am sa sun maine dimineata acolo sa vad ce mi se spune, daca va raspunde cineva...cica ar fi doar 3 functionari, care trebuie sa se ocupe de un nr. de 10-20.000 de astfel de cereri anual

Mergi la inceput