La France (12)
Raspunsuri - Pagina 12
emoison spune:
A ajuns si aici ploaia din Bretagne! Azi dimineata credeam ca mor, e a doua zi consecutiv cind tre'sa ies pe caldura asta...In rest, sint bine, dar nu prea stau bine cu timpul, derpt pentru care va pup pe toate rapid si trec la calcat, daca tot s-a racorit!
Cu bine,
Elena
oLo spune:
Otilia, nu facem schimb de case? Ca tare as vrea un pic de racoare... MA TOPESC FETELOR!!! Si astia de la job cica abia pe 21 dau drumul la climatizare! Poate macar ma pricopsesc cu o silueta mai faina, prin topirea sunculitzelor :))
Sara Buna!
Mihaela
oana cretu spune:
Subscriu si eu la ce a zis Nadia, e un scumpic David!
oana si bb din burtica (10 saptamani)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."
Aurelia spune:
Neata ! si de la mine !pe aici nimic nou de semnalat ,poate doar ca s-au terminat in sfirsit si la mine in casa lucrarile la gaze!!!!!
Ura sa traiasca ca mi se acrise de moloz par tout!
ba mi-a luat ieri sotul si o masina de gatit(gaziniere parca) dinaia mare cit o magaoaie!cu 5 ochiuri si un cuptor de neam prost !probabil viseaza el sa-i gatesc mai mult de aici inainte !
n-are decit ramine cu visatul!
pe la voi ce mai e nou?
Aura&Luca,2 ani si 3luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://www.yamafoto.com/?ref=10692
http://www.yamafoto.com/?ref=6542
lu.more spune:
Buna dimineata, fetele!
Anca mea spune cateodata niste lucruri, ca nu stii de unde le scoate!
Mai nou: pentru serbarea de la scoala pregatesc un dans in grup. Anca zice ca e "nul" dansul lor...
Aseara, la masa :
- Ce-ai mai facut la scoala?
- Am incercat toata ziua sa-mi scrantesc o glezna, ca sa am o scuza si sa nu dansez la serbare..."
Bine ca n-a reusit!
« Cest une grande folie que de vouloir źtre sage tout seul. »
La Rochefoucauld
byby spune:
eu ar trebui sa vin in Franta la toamna...la prietenul meu (roman, rezident francez; pana atunci va primi cetatenia).
Lulu mi-a explicat ca cea mai scurta cale de legalizare a sederii mele acolo ar fi sa ma casatoresc cu prietenul meu. Asta ce inseamna, ca voi primi carte de rezident sau cetatenie? O alta cale mai putin oficiala care ar fi? Adica in afara de maritat....parca nu prea ma grabesc cu asta ...
Corina spune:
Draga Byby,alta cale mai usoara ca sa primesti carte de rezident si drept de munca nu este.Alta cale mai neoficiala ar fi sa vii ,stai 3 luni,te intorci in Romania ca sa nu depasesti termenul de sedere si apoi vii din nou.Dar asta nu iti da nici un drept aici.
Cetatenia se obtine dupa doi ani de la casatoria cu un cetatean francez(adica poti depune actele dupa doi ani de casatorie)
Cam asta ar fi,daca mai ai nelamuriri iti stau la dispozitie.
Pupici
Corina si Anna nazdravana!!
Chuny spune:
Chiar asa, se mai obtine cetatenia dupa 2 ani de la casatorie? Eu īntelesesem ca trebuie sa astepti mai nou 5 ani dupa casatorie si apoi ai dreptul sa ceri cetatenie.
Ma intereseaza subiectul pt ca ma gāndesc ca daca nu īmi gasesc un job mai bun, sa īncerc sa dau examenul pt functionari la care nu ai dreptul fara cetatenie.
Deocamadata aici mi se propune doar baby-sitting, menaj si munca īn uzina. Chiar m-am necajit pt ca am refuzat un job de 10 zile īn care trebuia sa īngrijesc un batrān. 21 de ore din 24, adica sa locuiesc la el. Si, evident, soacra-mea a spus ca sunt o egoista, oricum se gāndeste doar la bani. Na, ca ma razbun aici. Dar ma mir acum ca cica ma iubeste la nebunie doar pt faptul ca stie ca as vrea sa ma īntorc īn Ro. Insa in cazuri din astea se demasca.
Si nu ca as fugi de munca, dar totusi daca nu am mai īngrijit batrāni...mie mi-era rusine sa ma uit la el cānd era gol pt ca venise une aide-soignante sa il spele si munca ei trebuia sa o fac eu cāt era ea in vacanta. Dar nevasta-sa e asa de zgārcita īncāt cauta un student ca sa faca asta, pt a nu plati un profesionist. Si mi-a zis cineva ca eu il vedeam pe batrān ca pe o persoana si nu ca pe un caz medical...banuiesc ca Michaela stie mai multe despre asta. Cred totusi ca trebuie sa faci niste cursuri īnainte si sa stii cum se face una, alta...eu chiar m-as simti picata din pom in clipa asta. No, dar la soacra-mea nu-i convine. Treaba ei!!!
Cert e ca daca dupa ce īmi iau diploma nu gasesc un job decent si daca nici macar printr-un concurs nu am sanse, voi spune curānd BYE-BYE Franta !!!
Sibylle
byby spune:
sa inteleg ca fara casatorie nu prea am sanse..
ok...si in perioada de asteptare a cetateniei ce drepturi am? pot face niste cursuri? eu in Ro am terminat stiintele economice..ar fi vreo sansa sa continui pe linia aceasta? Sau ceva mai apropiat, in afara de ce spunea Sibylle...
Cu munca la negru cum e?
Voi ce lucrati acolo, fetele, cum va descurcati?
Dati-mi si mie niste idei, ca sa stau pe spinarea sotului parca nu imi surade!