Trimitere documente din Marea Britanie in Romania
Stiti cumva care este cea mai sigura si mai convenienta metoda de a trimite documente prin posta din Marea Britanie in Romania? Tocmai am aruncat o privire pe siteul TNT si m-am cutremurat cand am vazut pretul: cel putin £71 pentru plic. 
Multumesc!
Raspunsuri
debby spune:
Lolipop, eu una nu iti recomand de fel nici un serviciu al postei normale al nici unei tari. Scump, dar sigur si rapid este DHL-ul, da o cautare pe Google ca e in toata lumea. Cu ei cel putin dormi linistita ca iti ajung documentele la domiciliu, oriunde ar fi destinatarul si nu trebuie sa te duci la birouri sa le depui, ti le si iau de acasa si poti urmari parcursul lor prin internet pana in momentul livrarii.
Eu nu as folosi altceva pentru documente ca multi sunt patiti si cu serviciile speciale si rapide ale postei normale.
Mirupati spune:
Salutare,
Noi am trimis mai multe documente prin Post Office, fara probleme - au un serviciu numit International Signed For. Te duci la posta, le zici ca vrei sa trimiti asa, iti dau niste label-uri pe care le completezi, plicul se duce in regim de corespondenta standard in Romania dar destinatarul va trebui sa se duca la posta sa-l ridice cu semnatura. Aceeasi treaba ca si cu un colet. Nu-l poate ridica nimeni de la posta in afara de destinatar.
Website-ul post office-ului (Royal Mail nu stiu cum) are detalii despre International Signed For.
N-are rost sa dai zeci de lire la DHL sau TNT.
Lolipop Lady spune:
Multumesc, fetelor!
Ce mi se pare foarte curios este ca din romania inspre uk cu TNT pretul unei expedieri era in toamna in jur de 45 euro iar din uk inspre romania costa £71 pt acelasi tip de corespondenta. Nu situ cum sa-mi explic chestia asta....
Am intrat ieri pe situl de la royal mail si am vazut serviciul lor International Sign For care mi se pare acceptabil. Motivul pt care as fi preferat o firma de gen DHL sau TNT este pt ca iti poti urmari plicul online si stii ca 'etse pe maini bune'. Din pacate am avut niste experienta neplacute cu scrisori trimise in romania si din cauza asta am emotii.
Oricum, a multumesc inca o data pentru informatii.
O zi buna!
LL
voljena spune:
daca ai documente importante si greu de inlocuit sacrifica banul si trimite cu dhl (la mine a mers snur mereu asta).
eu in royal mail nu am incredere nici cat in posta romana. am trimis pe 15 aprilie special delivery next day pana in ora 12, la jumate de ora de mine (mai bine ma urcam in masina si duceam personal) si nici in ziua de azi nu se stie unde este scrisorica... sau compensatia...
pisi-pis spune:
Eu am trimis documente acasa cu EMS International, de la posta. M-a costat vreo 20 de euro. A mers foarte bine, a ajuns in 2 zile, si am urmarit parcursul plicului pe Internet.
CryssUK spune:
Pt 4£-5£ am trimis bani si documente in Rom cu Royal Mail(posta din Uk)...''signed for''(un soi de recomandata).Pana acum totul a fost ok.Stiu ca tot ei au un nou serviciu care iti permite sa stii in orice moment unde a ajuns plicul, dar cauta pe site-ul lor si vezi exact.
DHL-ul,UPS-ul si altii nu sunt asa minunati cum se spune!
Alegerea iti apartine!
Numai bine!
Cristina
MichelleT spune:
Buna iubita,
Noi am trimis niste acte (nvitatie si acte pentru vizita parinti) prin Royal mail-varianta cu Signed for si am platit cam 5£.
Eu le-am pus luni la pranz la posta si vineri au ajuns in Bucuresti.
Nu este prima data cand procedez asa, si de fiecare data cam atat a durat...nu am avut probleme cu pierderea plicului.
Lolipop Lady spune:
Multumesc tuturor!
Deja am trimis documentele cu pricina. Le-am trimis prin Royal Mail cu serviciul International Signed For si au ajuns in 5 zile la destinatar. Din pacate tipul asta de serviciu nu-l poti urmari detaliat pe internet pe websitul postei britanice. Tot ce iti scrie este ca 'plicul/coletul avanseaza in reteaua noastra pt a ajunge la destinatie' (sau cam asa ceva). Oricum am fost multumita de serviciu.
Multe multumiri inca o data.
Liana