in caz de reorganizare?
in caz de reorganizare ma pot da afara? precizez, am lucrat la oficiu de cadastru, momentan sunt in concediu de ingrijire copil iar oficiul de cadastru se reorganizeaza si se uneste cu cartea funciara se formeaza oficiul de cadastru si publicitate imobiliara. deci pot ramane fara serviciu?
Raspunsuri
cool spune:
Fuziunea are ca efect dizolvarea fara lichidarea societatii care isi inceteaza existenta, si transmiterea universala a elementelor sale de activ si de pasiv catre societatea beneficiara.
Societatea nu isi inceteaza existenta in cazul in care o parte din elementele de natura activelor si pasivelor ei se desprind si se transmit catre societatea existenta ori care iau astfel fiinta.
Sa spunem ca fuziunea sau reorganizarea este cum era pe vechiul Cod al muncii transferul in interes de serviciu, care, dupa ultimele zvonuri se pare ca va fi introdus si in acualul Cod al muncii.
liviu`s spune:
quote:
Originally posted by calibra
in concluzie? conform legislatiei actuale pot ramane fara serviciu sau nu?
Potrivit Codului muncii, nu pot sa te concedieze.
calibra spune:
da liviu's dar cand am cerut sa mi se dea bonus un salariu pentru nastere mi s-a spus ca noi suntem functionari publici si nu lucram dupa codul muncii. ma poti lamuri?
liviu`s spune:
quote:
Originally posted by calibra
da liviu's dar cand am cerut sa mi se dea bonus un salariu pentru nastere mi s-a spus ca noi suntem functionari publici si nu lucram dupa codul muncii. ma poti lamuri?
Codul muncii se aplica si functionarilor publici, in masura in care nu exista pentru acestia norme speciale, derogatorii de la prevederile sale. In acest sens, art.1 din Codul muncii:
ART. 1 (1) Prezentul cod reglementează totalitatea raporturilor individuale și colective de muncă, modul în care se efectuează controlul aplicării reglementărilor din domeniul raporturilor de muncă, precum și jurisdicția muncii.
(2) Prezentul cod se aplică și raporturilor de muncă reglementate prin legi speciale, numai în măsura în care acestea nu conțin dispoziții specifice derogatorii.
calibra spune:
se pare ca juristii de la locul meu de munca nu sunt de acord cu tine iata ce mi-au raspuns :
Art. 21. - (1) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei prevăzute la art. 2 lit. c)-e), din motive care au legătură directă cu starea sa;
b) salariatei care se află în concediul de risc maternal;
c) salariatei care se află în concediul de maternitate;
d) salariatei care se află în concediul pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârstă de până la 3 ani;
e) salariatei care se află în concediul pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârstă de până la 18 ani.
(3) Dispozițiile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierilor pe motive economice ce rezultă din desființarea postului ocupat de salariată, ca urmare a dificultăților economice, a transformărilor tehnologice sau a reorganizării angajatorului, în condițiile legii.
deci conform art 21 alin 3 in caz de reorganizare ma pot concedia.
liviu`s spune:
Calibra, OUG 96/2003 din care mi-ai redat art.21 a fost modificata prin Legea de aprobare, astfel incat art.21 alin.(3) are alta forma:
"(3) Dispozițiile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentuui angajatorului, în condițiile legii."
Daca privesti atent acest alineat, observi ca poti sta linistita.
Roaga juristii de la tine de la servici sa citeasca mai atent legislatia.
liviu`s spune:
Reorganizarea poate fi:
- voluntara;
- legala;
- judiciara.
Doar reorganizarea judiciara si falimentul sunt cazuri exceptate de la protectia instituita prin art.21 alin.(1) al OUG 96/2003.