romanii intorsi: solutie viabila
Raspunsuri - Pagina 8
Guestus spune:
Guestus este curios....ai tu garantia ca primesti aceeasi bani pe casa dupa XX ani? Daca pica economia nu pica si pretul caselor din zona? Am vazut niste sume expuse casa de 500 000 azi...peste 30 ani 1 200 000
Simona27 spune:
"mey sunt multe zone cu case super ok si vecini idem. Orange County-ul e ceva gen zona Kisselef, Bucuresti... si acolo casele costa altfel... nu?"
Acuma sunt putin rautacioasa...pentru aia care spun ca totul e perfect dincolo...vedeti, si pe aici se face distinctia intre un gen Kisellef si undeva aruncat cu prastia, si aici sunt scoli proaste si scoli bune...
Va pup detectiv]
conchita spune:
quote:
Originally posted by Guestus
Guestus este curios....ai tu garantia ca primesti aceeasi bani pe casa dupa XX ani? Daca pica economia nu pica si pretul caselor din zona? Am vazut niste sume expuse casa de 500 000 azi...peste 30 ani 1 200 000
Guestus, nimic nu e garantat suta la suta pe planeta asta, nu? dar dupa cum merge economia acum, vreau sa iti spun ca afacerile imobiliare sunt in top la profit. ascultam la NPR zilele trecute, cica luna asta s-au dublat vanzarile de case noi fata de aceeasi luna acum 10 ani. nu stiu daca e un indiciu pentru tine. dar, judecand la bunul simt: casa, papica, tzoala si armele nu se vor devaloriza niciodata, eu asa cred.
apoi, nu cred ca o casa de juma de milion acum va fi dubla peste 30 de ani, in primul rand ca va fi veche...eu n-as cumpara-o. daca as avea un milion la pensie, mi-as lua una noua, nu? :))
Authority Zero
conchita spune:
quote:
Originally posted by Simona27
Acuma sunt putin rautacioasa...pentru aia care spun ca totul e perfect dincolo...vedeti, si pe aici se face distinctia intre un gen Kisellef si undeva aruncat cu prastia, si aici sunt scoli proaste si scoli bune...
Va pup detectiv]
Simona, poti sa dai in citat unde s-a spus pe topicul asta sau pe altele ca "dincolo e totul perfect"?! ah, extremele astea :))
Authority Zero
Cleomax spune:
quote:
Originally posted by Simona27
Buna dragilor:)
Sau e o alta axioma: prima generatie in strainatate ramane neadaptata. Punct. Si o spun strainii, nu eu! De ce aici si un mos care traieste aici din 30 tot italian spuen ca e si nu canadian? Nu suntem noi romanii, ci toti dezradacinatii.
draga mea, dezradacinati, da, posibil, dar neadaptati sigur nu. vezi ca e o mare diferenta intre cele doua.
inteleg ca vrei sa-i indemni pe cei care ar vrea sa se intoarca,eu una am un gust amar la asa ceva, pentru ca pe vremuri de trista amintire exista un atasat la ambasada romana care se infiltra in comunitate si exact asta facea: indemna lumea sa se intoarca. stiu, pentru ca si ai mei au fost abordati de un nene d-asta. nu ma intelege gresit, nu te acuz de asa ceva, fereasca sfantul, incerc doar sa spun ca fiecare e liber sa aleaga unde sa traiasca, fara sa fie implicat tot satul, la urma urmelor, suntem copii mari, nu?
Guestus spune:
Judecind la bunul simt teren in Japan are pret triplu in 3 ani....dar US este mare....vezi curba caselor in Silicon Valley...dar este extrema si nu se pune.
kim222 spune:
Draga Conchita tu spui:"este o eroare statistica sa vorbesti despre medie exemplificand cu extreme, vezi orasele mari din california si ny".
In primul rind eu am vorbit despre pretul mediu in Orange County si am exemplificat cu pretul mediu in aceeasi zona. Care-i eroarea? Eu nu am vorbit de pretul mediu in US in general ca apoi sa exemplific cu un pret mediu in California. Iar unde stau eu este un oras cu
30 000 de locuitori si lucrez in altul cu 100 000, deci nu orase mari.
Exterm ar fi fost sa vin cu pretul maxim care este undeva la citeva milioane de dolari. Sau de ce sa vorbesc de pretul minim? Nu este mai corect sa discutam despre medie? Sau poate ca eu nu mai judec cum trebuie, poate faptul ca sint gravida ma face sa nu mai stiu ce-i logic si ce nu.
Numai bine
conchita spune:
Kim, sarcina usoara, mami
ce am inteles eu din prezentarea ta, stai sa spun cu cuvintele mele si tu sa imi spui daca e corect: ai dat un exemplu de pret mediu din zona X si un salariu mediu din zona Y. salariul de 6.75$ pe ora este mediu la scara Californiei, pretul de juma de milion pe casa este mediu la scara Orange County, adica numa o bucatica din California. in capul meu nu se pupa. zi daca am inteles aiurea.
Guestus, tocmai am aflat aseara cat costa o cravata in Japonia si m-am lecuit de comparatii :)))
Authority Zero
kim222 spune:
Conchita, eu am dat ex. de pret mediu pe Orange County (asa este doar o bucatica din California) si 6.75$/h am spus ca este salariul minim pe economie in Ca , deci implicit si in Orange County. Nu salariul mediu ca atunci nu stiu ce ne-am fi facut! Sper ca am reusit sa ma explic, nu de alta dar chiar nu-mi place sa fiu acuzata pe nedrept (nu de tine!).
Deci nu s-a vrut o comparatie Ro-US ci un mod de a spune ca pt. unii este greu oriunde,si mai ales in Ro unde a cumpara o casa este ceva aproape imposibil , cu citeva exceptii:sa fi lucrat in afara RO, sa fi trait citiva ani in strainatate, sa fi fost membru PCR/in actuala putere sau sa fi beneficiat de ajutorul parintesc.
Nici macar nu am facut vreo aluzie/incurajare la adresa celor care se gindesc sa se intoarca acasa.
Mie mi se pare ca trebuie sa traiesti acolo unde te simti implinit, fericit....unde? Asta-i alegerea fiecaruia.....
cataghe spune:
quote:
Originally posted by gorjan
Cataghe
nu chiar 160% in 20 ani pt in acest timp mai platesti si din credit dar cam in 25 ani platesti cam dublu( la dobinda asta).Exista un algoritm pe care il folosesc toate bancile . Dute la adresa asta http://ninemsn.realestate.com.au/cgi-bin/rsearch?a=o&ag=&s=vic&c=35784156&tm=1085772454&id=101583495&f=0&p=10&t=res&ty=&snf=rbs&cu=MSN&fmt=&header= si pe pagina respectiva in dreapta mai jos o sa gasesti un patrat cu Morgage Calculator apasa pe Calculate si o sa ai schema cam cumse platesc imprumuturile in fct. de dobinda si de nr de ani
Dupa cite stiu eu imprumutul e pe 15, 20, 25 dar dobinda e fixa pe o perioada mai mica de obicei 3 sau 5 ani dupa asta se schimba in functie de dobinda la data respectiva. Cel putin in CAnada nu am auzit de dobinda fixa pe 20 ani.
AP
Multumesc, dar nu stiu de ce am senzatia ca Romania danseaza dupa alta melodie decit restul lumii... Nu avem nici un finantist din .ro pe aici?
This is the first day of the rest of my life!