romanii intorsi: solutie viabila
Raspunsuri - Pagina 15
Cleomax spune:
quote:
Originally posted by kim222
Ei bine sa incetam acest exemplu cu 500 000. Vrei altul? Pretul minim la un apartament cu 1 dormitor si 1 bai(660 sq.ft) este 290 000$.Association fee/month in jur de 250$. Asta ti se pare un exemplu mai bun? Ei , bine tot foarte scump este......
si eu vin si-ti spun ca ceea ce spui tu nu reflecta foarte bine realitatea. de ce? simplu, daca nu-ti permiti acel apartament( nu vorbesc de tine personal, sa fie clar), pur si simplu cauti altceva, te intinzi cat iti este plapuma. tara asta e mare, esti liber sa pleci unde vrei, nu-ti cere nimeni flotant pe o adresa, ce rost are sa refuzi sa vezi(din nou, NU tu) ca exista alternative? aaaa, ca nu-ti plac alternativele( la modul general, nu tie personal), nu inseamna ca poti generaliza ca asa ar fi in toate iu es of ei. mi se pare rauvoitor din partea ta, se vede de la sapte poste ca ai o agenda si nu faci decat sa-i descurajezi pe cei care ar dori sa vina aici. sigur, spune lucrurilor pe nume, dar daca dai exemple extreme, bunul simt ar trebui sa-ti dicteze sa spui si reversul medaliei. daca n-o faci tu, o fac eu sau altcineva pe care tu(acum e vorba de tine) nu-i poti "pacali".
in alta ordine de idei, da, este foarte scump apartamentul de care spui mai sus, dar e in zona scumpa. cine-si permite sa aspire la o zona scumpa inseamna ca-si permite financiar, altfel..viseaza si e nefericit. sunt alte zone in tara asta unde calitatea vietii este excelenta, daca vii cu alt exemplu extrem ca cel cu fiica si tatal care fac copil impreuna zau ca dai de gandit.
si eu ma opresc aici si nu, nu vreau sa dau impresia ca aici e totul perfect, sunt foooorte multe care ma nemultumesc si pe mine, stai linistita.
ocebine spune:
Kim, imi pare rau dar gresesti foarte mult.
Ceea ce vrei tu personal si ceea ce este posibil pentru multa lume sint doua lucruri diferite.
Daca tu ai un nivel de trai cu foarte mult ridicat fata de patura de mijloc de aici si iti doresti casa intr-un carier mai rarefiat, asta nu inseamna ca cineva cu un nivel de trai mediu nu isi poate realiza visul de a avea propria casa.
Case si cartiere sint pe masura fiecarui buzunar. Si alti poate tinjesc la un apartament in Trump Tower dar lucreaza la McDonald's si vai ce rea e soarta mea!!!
Sa fim realisti, posibilitatea de a-ti cumpara casa este mai la indemina aici decit in Romania. Noi ne-am cumparat casa la 6 ani dupa ce am venit in America cu $50 in buzunar. Casa valoreaza acum de 2 ori si jumatate fata de cind am cumparat-o.
Am auzit o fraza foarte frumoasa la cineva aici pe forum (scuze nu imi amintesc cine): "Omul sfinteste locul". Indiferent unde te-ai afla, daca ai in natura ta stilul circotas, nu vei fii fericit nici in Trump Tower, nici in Hamptons, nici in Beverly Hills.
Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex3.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick3.jpg
kim222 spune:
Mai fetelor, eu am dat UN EXEMPLU si atita tot. Un exemplu nu este nicidecum o generalizare.....voi aveti mania detaliilor...Eu nu am o agenda (nu stiu de ce ai tras concluzia asta Cleomax), eu nu descurajez pe nimeni). Eu sint doar o necunoscuta pentru toti ceilalti si chiar crezi ca cineva care vrea sa emigreze, dupa exemplul dat de mine,nu o mai face....Hai sa fim seriosi!
Dar ma enerveaza recunosc atacul la persoana.....atita timp cit nu cunosti un om nu-l poti judeca...Si m-a enervat/amuzat mesajul lui AC in care ma facea praf ca nu sint un asa de bun matematician ca ea.....s-a dovedit intre timp ce logica matematica are ea....
Deci am incheiat subiectul cu pretul caselor in US. Dar va rog nu uitati ca este greu orice inceput (nu imposibil insa )!
Simona27 spune:
"de ce nu dai niste nume? ca eu una nu am habar!!! poate nu le-am aflat eu. "
Era vorba de cazuri de pe site-ul asta...trebuie sa recitesti
Si ca sa stea toti carcotasii linistit, o sa ma duc sa "imi rup gatul" in Romania si sa vin plangand pe forum..
Nu stiu, poate se poate reusi, poate nu..unii "pitici" au reusit, altii nu.... dar fiind pitici nu ii vede nimeni, sunt prea mici
Niciodata nimic nu e perfect si nu putem fi toti la fel
liris spune:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by Simona27
"care sunt scumpe-n occident si Romania le da pe degeaba. ohhh!! sa nu uitam cine face afaceri cu paduri si mobila in Romania. un exemplu mai bun nu se putea."
Poftim rapuns:)
Bine, bine atunci ce afaceri ar trebui sa inceapa romanii? Sa produca masini, dintr-o data? S- dus bietul om si a gasit o oportunitate, hai sa ii dam in cap! Are toata aprecierea mea...
Si da, si eu as vrea tara aia sa explodeze dintr-o data, sa fie un progres de la zi la zi, multe lucurri, multe de tot nu s-au facut bine si nu sunt indragostita de PSD , dar de ce chiar suntem atata de incapatanati sa nu recunoastem macar eforturile la cativa pitici/oameni mici care poate fac un banut cinstit, muncesc si sunt multumiti!
Si da, poate si eu sunt o fraiera/pitic care vrea acelasi lucru...un banut mic, cat se poate de cinstit si nu stresul serviciului!
Ca ies mai multi romani, ca toate sunt statistici irelevante, aici nu sunt de acord. Pe baza de aceleasi statistici multe firme isi muta activitatea in Romania, etc...E un adevarat lant al slabiciunilor!
Sunt mici semne ca una alta se mai misca pe acolo.
Si a fost o discutie(careia i-am pierdut putin sirul) cu faptul ca Romania a ajuns acum la 75% din '89.
Ungaria a ajuns la 100% din '89 in 2002, deci suntem in urma Ungariei cu 2-3 ani,4 - las de la mine!
Salutari...si multumesc tuturor:)
Si nici nu ma las, promit
--------------------------------------------------------------------------------
nu suntem la intrecere, care rezista mai mult!.. personal nu ma intereseaza sa conving pe nimeni de nimic. spun ce cred si atit , fiecare cu viata lui...
e o mare naivitate sa crezi ca sunt multi oameni care fac afaceri banoase si cinstite in Romania.
nu mi se pare normal ca oamenilor li s-au luat padurile si primesc nik inapoi sau mai intii este taiat totul si apoi dat inapoi. si sa fim seriosi ca banii din acest gen de afaceri nu se intorc in nici un fel in tara: genul asta de firme nici taxele nu si le platesc.
ce firma isi muta afacerea in Romania pe baza unei statistici ca romanii ies in numar mare din tara?pai cu un asemenea rationament lantul de hoteluri X investeste acolo unde vede ca se duc romanii mai abitir....... hai sa fim seriosi! ce firma vine sa produca in Romania masini, pe baza numarului de masini noi vindute in Romania ?! chiar asa crezi ca se fac investitiile?
"Si da, si eu as vrea tara aia sa explodeze dintr-o data, sa fie un progres de la zi la zi, multe lucurri, multe de tot nu s-au facut bine si nu sunt indragostita de PSD , dar de ce chiar suntem atata de incapatanati sa nu recunoastem macar eforturile la cativa pitici/oameni mici care poate fac un banut cinstit, muncesc si sunt multumiti!"
de ce nu dai niste nume? ca eu una nu am habar!!! poate nu le-am aflat eu.
cei gindesc ca Romania se misca in directia buna, va doresc aterizare usoara in Romania si oportunitati in afaceri ! de care or fi ele! si sa nu fiti deziluzionati!!
liris spune:
quote:
Originally posted by Simona27
"de ce nu dai niste nume? ca eu una nu am habar!!! poate nu le-am aflat eu. "
Era vorba de cazuri de pe site-ul asta...trebuie sa recitesti
Si ca sa stea toti carcotasii linistit, o sa ma duc sa "imi rup gatul" in Romania si sa vin plangand pe forum..
Nu stiu, poate se poate reusi, poate nu..unii "pitici" au reusit, altii nu.... dar fiind pitici nu ii vede nimeni, sunt prea mici
Niciodata nimic nu e perfect si nu putem fi toti la fel
de ce nu-mi spui tu?
nu imi trebuie exemple de pe forum , ptr ca aici s-au strins intr-adevar oameni , romani, deosebiti.
daca ai sti poate sa-mi spui niste nume de demnitari , sefi de companii, care au facut ceva curat si bun ptr Romania ...da! poate m-ar interesa argumentul...
descintec spune:
un nas fin care a mirosit terenul virgin al afacerilor din Ro:
Kevin Kostner investeste in rafinariile din Valea Prahovei :)))))
D.
Simona27 spune:
Si ca sa termin si partea povestii..
Poate eu personal imi voi da in cap ca fac mutarea asta si poate ca altii si-au dat in cap si au esuat, poate ca nu!
Pe de alta parte, noi am incercat in Romania o afacere "prin telecomanda" si nu a mers, deci am muscat-o si pe asta, mi-am lins ranile un an.
Si dupa aia am mai facut o afacere micuta, noi cu mana noastra in vacante, care aduce o suma micuta, cinstiita dar bunisoara pe luna care poate ne va mai da o gura de aer cand ne va fi mai greu. Si deci ma lovesc intr-un fel de realitatile romanesti in fiecare luna...Si daca si prin telecomanda pot sa fac un banut mic ma gandesc ca la fata locului va fi foarte greu, dar poate ca ma voi descurca..
Si multumesc celor care au fost de partea mea, si imi mentin parerea ca nasul meu nu neaparat fin crede ca acolo se poate face un banut care sa iti aduca un trai decent, cu munca grea si hotarata!
Si poate ca multi dintre noi, sau putini, exista si iedea aceea ca trebuie incercat. Mai bine incerci decat sa stai o viata intreaga si sa spui "oare de ce nu am incercat"... Si ca orice experienta tot mai bogat te face, si in de astea: si de astea:
O seara placuta la toata lumea!
Simona27 spune:
Pardon,
cine cerea nume de demnitari, greii in tunuri..eu nu ma pun cu ei si cu afacerile lor gri!
Eu cel mult pot sa tind la masa aceea micuta de "pitici" care muncesc cinstit si se descurca!
Si nu sariti si nu dati, fura ca in codru nemernici astia..dar cateodata imi tot aduc aminte de celebra vorba spusa de un american (iertati lapsus-ul, nu il mai tin minte)"Nu ma intrebati cum am facut primul milion, despre urmatoarele va pot spune cum le-am facut"
Ai nostri "tunari" nu stiu daca numa' primul milion sau nu l-au facut cum l-au facut