Teste genetice
Raspunsuri - Pagina 2
Victoria spune:
quote:
Originally posted by nicole74
Si anticorpii antispermatici sunt importanti; eu urmeaza sa o fac, dar nu stiu unde. Pentru ca daca organismul tau nu accepta sperma sotului tau, singura sansa din cate stiu eu este FIV.
testul anticorpi antispermatozoizi l-am facut la medicover, costa cca. 400.000 lei.
Este test de sange. Cel postcoital este pt. pH (aciditatea din vagin care ar putea afecta spermatozoizii).
V.
veni, vidi, Victorie!
anis spune:
Nounou matusa mea e dr, lucreaza la Medicover, ea mi-a recomdat atat laboratorul lor dar si GeneticLab (pentru celelalte ,cariotip si microdeliti)...
Eu vorbesc strict de laboratorul de analize.
Asa din experienta mea, am facut analize cam peste tot, Giulesti,Medsana, Cantacuzino, Medicover,Inst de hematologie, si nu mai stiu cate...nu am avut surpize neplacute, iar partea ca dureaza mult pana iti da rezultatul e din cauza faptului ca ei stau si aduna mai multe cereri ca sa iasa la cost ...
AniS
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
nounou spune:
Multzam, Anis.
Ca dureaza mai mult n-ar fi asa o mare problema, oricum FIV-ul ar fi cel mai devreme in toamna ..numai sa fie corecte, asta e cel mai important.
Ceea ce ma intriga in continuare este ca mi se pare totusi putin probabil sa existe un singur laborator de genetica, si acesta particular, cand testele acestea ar trebui sa fie obligatorii intr-o clinica de reproducere asistata, mai ales pentru a se efectua donatorilor de sperma .. deci, Giulestiul nu face oare?
anis spune:
Giulestiul face prin Dr Albu, care e si la geneticLab, ei nu au aparatura am inteles...dar antispermaticii ii fac.
Sa inteleg ca nu sunt singura pe toamna cu FIv, tinem legatura...
Eu zic sa nu iti fie asa de frica de laborator..matu-sa mea mi l-a recomandat...stie ea, doar e in domeniu..
Altceva peste tot iin lume analizele genetice sunt ceva uzual inainte de FIv..la noi e ceva extrordinar..asta e..
AniS
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
nounou spune:
Anis, nu e sigur FIV-ul in toamna inca .. daca in urma tratamentului de acum nu se intampla nimic, facem FIV, daca se va observa un progres, vom incerca si cateva inseminari, nu am facut niciuna pana acum, merita incercat macar un sezon :-)
anis spune:
Categoric , inainte de orice, respectiv FIV, merita sa incercati cateva inseminari.
Eu am facut deja 7..asa ca toate bune si frumoase mergem la toamna la fiv...asta e...
AniS
nounou spune:
Stiu, Anis, ca ai trecut prin atatea inseminari, nici eu nu-mi pun mari sperante, poate nici nu vom ajunge la asta, dar in acest moment intra in plan ..
Cand ar fi incepe in toamna FIV-urile le Giulesti?
Stiu, de asemeni, ca tu vei face in Ungaria, insa eu sunt prea departe .. in plus reusitele din aceasta primavara de la Giulesti ma fac sa sper ... (Ana, Mara, la Giulesti ati fost?)
anis spune:
De Ana , stiu ca a reusit la Giulesti.
FIv-urile incep cu luna septembrie la Giulesti. Inca nu m-am hotarat unde sa fac ori la Giulesti ,ori la Budapesta, reusitele de la Giulesti ,m-au pus pe ganduri bune .
Daca nu se intampla nimik pana in septembrie, incep procedura lunga pt fiv.
La tine sotul are spermograma proasta sau care e problema?
AniS
nounou spune:
Anis, ce inseamna procedura lunga pentru FIV?
Sotul e diagnosticat cu oligoastenoteratospermie, cu un nr. f. mic de spermatozoizi, restul nu tot atat de dezastruos (mobilitate A+B+C=50%, FN 40%)
anis spune:
La fiv, procedura scurta dureaza aproximativ 1 luna pana la ET, se fac concomitent sau alternativ medicamentele, si din cauza asta dureaza mai putin.
Mie mi-au dat pe cel lung mai ales din cauza varstei si dureaza cam 1 luna si jumatate.
AniS