Alaptatul - Help Line- (2)
Raspunsuri - Pagina 32
karmen spune:
Ma bucur ca pot si eu scrie pe acest subiect deoarece am reusit sa alaptez pe fetita mea spre deosebire de primul copil la care nu am reusit acest lucru. Trebuie sa recunosc marea satisfactie care o traiesti atunci cand iti alaptezi copilul.
Problema mea este ca fetita mea de 7 luni jumatate este cam satula, in timpul zilei (mai ales ca ii dau suc de fructe, apoi pranzul-supa, piure, apoi dupa amiaza fructe, iaurt, biscuiti, etc) si nu prea mai doreste sa suga, decat putin asa in joaca. Astfel eu am acum destul de mult lapte si ea nu-l prea vrea. Mai degraba este interesata de castronelul cu cereale seara, sau de acele gustarici in timpul zilei. Asa ca in decursul unei zile cam 2 mese de lapte de la san reuseste sa manance. Oare nu e cam putin? Vreau sa va zic ca a luat bine in greutate pana acum, chiar peste (are 10,7 kg acum la 7 luni jumatate). Voi ce credeti?
Carmen Ghilescu
pisicuta si matei spune:
Karmen teoretic copilul ar trebui sa consume minim 500 ml de lapte / zi.Oricum daca suge destul in cele doua dati cand o alaptezi nu ai de ce sa te ingrijorezi.Oricum daca tu consideri ca de fapt nu insumeaza cam 500 ml poti renunta la una dintre gustari in favoarea unui supt.Cert e ca nici grasunelul meu nu prea suge pe zi ca mananca pana nu mai poate,dar in schimb peste noapte suge si de 4-5 ori.
http://photos.yahoo.com/selfguide1
pisicuta si matei spune:
Amalita NU te supara pe mine dar imi pare ca faci instructie cu copilul tau nu ca il iubesti.Oricum copiii au ritmuri diferite si i se poate face foame si la 1.5 ore,nu 3.adica eu stiu copii care nici macar nu sunt alaptati,ci consuma lapte praf,cantitatea care teoretic ii ajunge pentru 3 ore si totusi dupa 2 ore cer de mancare.Si infiptul suzetei in gura copilului care iti cere sa il iubesti imi pare cel putin tiranic asa cum a zis si Lyana.Copilul meua supt cand a vrut el si cat de des a vrut si cu toate acestea nu este nedisciplinat.Acum mananca cam la 4 ore si singur si-a format orarul asta,cu foarte putin ajutor din partea mea.Si nu imi pare ca sunt sau au fost o mama rea pentru ca nu i-am facut program la 1 luna sau mai devreme!
http://photos.yahoo.com/selfguide1
ana maria spune:
Sunt si eu pro-alaptare la cerere. Victor are 13 luni si tot la cerere mananca . de fapt acum cere de-a dreptu' se urca la mine in brate si imi ridica tricou'. Tot prematur si piticu' meu si la 6 saptamani l-am trecut de la bibe (ma mulgeam ) la san si de atunci s-a nascut o mare iubire pentru tzitzi. sa stiti ca eu si acum sunt o mare suzeta, noaptea sta cu tzitzi i gurita. dar pe de alta parte laptele meu la ajutat sa recupereze enorm. Nu numai ca nu a avut nici o intarziere a fost chiar precoce. Iar de sanatoias ce va spun, pana la un an nu a avut nici cea mai mica problema de sanatate... Am vazut copii nascuti cu 2 kile mai mult ca el si mult mai bolnaviciosi.
Ana Maria si Victor Stefan (15 12 2004)
Succes si s-auzim numai de bine!!!
Freia spune:
continuati aici: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68384
Freia si Alexa