Alaptatul - Help Line- (2)
Raspunsuri - Pagina 30
AC spune:
Lyana welcome
.
Eu am congelat laptic in pungute sterile, Avent.
Daca bebele a apucat sa adore sanul nu prea il ma lasa. In general se recomanda evitarea biberonului inainte de 3-4 luni.
Ai mei copii s-au descurcat perfect cu lapticul meu de am putut pleca si cateva zile la conferinte. E drept ca am luat cu mine si o pompa electrica ca nu cumva sa fac eu vreo traznaie. din fericire cea manuala Avent mi-a fost mereu de ajuns. Si acum puiul doi de sase luni e suficient sa ma vada si nici nu vrea sa zareasca biberonul!
Andreea si galusca
si brotacelul 
Teodora D. spune:
quote:
Originally posted by Lyana
Teodora iti multumesc pentru raspuns, mi-ai luat o piatra de pe inima. Toata lumea ma speria ca bb trebuie hranit din ora in ora. La cat timp te-ai intors la serviciu dupa ce ai nascut?
Lya
Lya, m-am intors la serviciu cand bb avea 3 luni si ceva. el a supt tot la doua ore in primele 4 luni, dar nu a fost o problema sa-i las lapte pt. ca am avut de unde.
dupa 4 luni a supt la 3 ore, iar la 6 luni am inceput diversificarea; l-am alaptat 13 luni in total si e un copil f.sanatos.
sunt si copii care sug din prima luna la 4 ore, fiecare e altfel.
chiar in primele 2 saptamani l-am alaptat din ora in ora ziua, dar au fost excesele unei mame neexperimentate
inteleg ca la voi bb e in faza de proiect doar. sper sa vina cat de repede doriti si vei gasi si atunci pe DC o multime de sfaturi, adaptate la situatie.

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
gabibarta spune:
quote:
Originally posted by Lyana
Gabi iti multumesc pentru info. Poti sa imi spui mai multe despre asta? Cum faceai cu programul alaptatului? Erai nevoita sa o mai lasi pe fetita ta cateva ore singura adica fara tine?
Eu am 21 de ani si sunt casatorita de curand. Problema e ca nimeni nu prea ma informeaza cu privire la aceste mici detalii si am intrat pe acest forum in speranta ca o sa gasesc raspunsurile la intrebarile care ma framanta.
In ziua de azi este cam anormal pentru o femeie de varsta mea sa fie preocupata de bebe, alaptat si alte chestii de genul asta.
Noi ne dorim foarte mult un bebe si suntem destul de tineri si de speriati in ceea ce priveste cresterea lui.
M-as bucura foarte mult daca mi-ai raspunde.
Lya
Nu prea am lasat-o singura, la noi problema era ca bb nu a supt pana la 4 luni, eu m-am muls si congelam plusul de lapte. Program nu prea aveam, ii dadeam sa manance cand a vrut ea.
Gabi+Robert 20.05.1997
Lili 17.05.2002pozici poze iarna 2005/2006
mihairi spune:
Fetelor, apelez iar la voi pentru ca nu stiu ce sa mai fac. Bebe are acum aproape 4 luni si nu se mai satura cu lapticul meu. Desi beau ceaiuri si iau spirulina, Nutrinatal si Galactogil, dupa ce suge 2 minute la un san laptele se termina si el nu se satura, incepe sa planga si sa caute in continuare.
Nu stiu ce sa mai fac pentru ca mi-as fi dorit tare mult sa-l alaptez cat mai mult si mi-e frica de biberon pentru ca am deja experienta primului copil unde cu biberonul am "omorat" alaptatul la san.
Pediatra ma incurajeaza si zice sa insist pana la 6 luni si dupa aceea mai vorbim de altceva, dar mie mi-e mila de el ca-l vad ca nu se satura si ziua nici nu doarme bine din cauza asta(doarme cate o ora si apoi iar vrea papa).
La trei luni avea 6,500 kg in conditiile in care l-am nascut cu 3.380 si a iesit din spital cu 3,040. In primele luni a luat foarte bine in greutate dar acum, la controlul de 4 luni mi-e si frica sa ma duc pentru ca daca nici n-a crescut in greutate chiar ca voi fi nevoita sa-i dau si lapte praf.
Ce sa mai fac? Aveti vreun sfat pentru mine?
Miha+Ciprian(10.06.03)+Iustin(10.09.05)
gabibarta spune:
alapteaza cat de des iti cere bb, pune-l la ambii sani de cel putin 2 ori in timpul unui alaptat si dupa ce ai terminat alaptatul, incearca sa te mulgi. Tragi de pompa cel putin 10-10 minute de la ambii sani chiar daca nu vei scoate la inceput decat 1-2 picaturi. Spirulina nu ajuta la toata lumea, mai mult face o ora de somn.
Gabi+Robert 20.05.1997
Lili 17.05.2002
pozici poze iarna 2005/2006
Amalita spune:
Buna.
Permiteti-mi sa imi spun si eu parerea (fiind mama unui baietel de 4 luni)pentru ca nu sunt de acord cu doua lucruri din ceea ce am citit pe forum.
Este INACCEPTABIL sa dati sfaturi gen alaptati copiii la cerere (cum am vazut pe forum mamici care alapteaza la 1,5 ore sau chiar din sfert in sfert de ora)pe motiv ca vrea copilul. Orice medic va va spune ca sub 2,5 ore nu are loc digestia si apoi va mirati ca are copilul colici, este nedisciplinat si nu te poti intelege cu el, ca sa nu mai vorbim, ca mama, nu iti poti face nici un program. Deci eu zic sa renuntati la sfaturi de acest gen.Daca vrea sa suga sub 2,5-3 ore, puneti-i suzeta, de fapt daca mananca bine nu are nevoie sa manance mai des de 3 ore, are doar instinctul de a suge care se poate rezolva cu suzeta.Daca nu vrea suzeta la inceput, insistati.Daca nu o vrea sub nici o forma, dati-i ceai.Teoria asta cu alaptatul la cerere nu mai este de actualitate, nu -mi vine sa cred ca se mai promoveaza.Iar daca aveti sanii prea plini, goliti-i manual, nu puneti copilul tot timpul la san din acest motiv.
Apoi, alta greseala este de a adormi copilul la san (eventual pe motiv ca ii place). Ce ii place lui nu inseamna ca este si bine. Va asocia suptul sau statul la san cu dormitul, si ii faceti mult rau.Copiii nu au voie sa doarma la san, trebuie invatati sa doarma singuri si in patutul lor(si asta este o datorie a mamei sa invete copiii si nu sa cedeze la ce vor ei).
Cred ca trebuie sa invatam copii cu o anumita disciplina din primele saptamani si asta incepe cu alaptatul la ore fixe.
Sper sa nu va suparati pe mine, sunt pur si simplu indignata ca exista asa ceva.
gabibarta spune:
Amalia, as avea de facut doar o observatie:
Pentru bebelusi sanul nu este doar o sursa de mancare ci si o sursa de dragoste si afectiune. Daca un copil adoarme la san, e ceva absolut normal, inseamna ca se simte tare bine. Daca un copil cere san la doua ore de la suptul precedent, tot nu-i o tragedie. Si noua ni se intampla sa mancam la doua ore dupa masa precedenta, nu? Ce zicit de popoarele unde femeile isi poarta legati de corp bebelusii,si le baga san in gura la fiecare scancet? Nu cred ca ei ar fi mai indisciplinati cand cresc mari.
Si apropo de suzeta: pune-te in locul bebelusului: o chemi in disperare pe mami si in loc de o imbratisare si un san plin cu lapte caldut si dulce ti se baga in gura o chestie rece cu gust de cauciuc, din care degeaba tragi cu forta, tot nu vine nimic.
Inca o intrebare: daca bebelusul tau urla la o ora dupa ce l-ai alaptat, ce faci? Il indopi cu ceai, ii dai suzeta sau pur si simplu il lasi sa urle inca o ora si jumatate?
Apropo: fiica mea care a supt mult si bine cat a vrut si cand a vrut, nu a suferit de colici deloc. Pe fiul meu l-am crescut exact asa cum ai descris si tu, datorita doctoritei noastre de moda veche. Pana la 7 luni l-am alaptat doar, pt ca mai mult nu a vrut. La 3 ani abia am reusit sa-i iau suzeta. Pana la 6-7 ani si-a ros unghiile. Fiica mea in schimb e echilibrata psihic. Si crede-ma, nici fiul meu nu e mai cuminte decat fiica mea.
Gabi+Robert 20.05.1997
Lili 17.05.2002
Teodora D. spune:
Amalia,apreciez demersul tau, dar nu sunt de acord in primul rand cu tonul usor agresiv si in al doilea rand cu frazele pe care le-am selectat mai jos.
quote:
Originally posted by Amalita
Este INACCEPTABIL sa dati sfaturi gen alaptati copiii la cerere...
...Daca nu vrea suzeta la inceput, insistati.Daca nu o vrea sub nici o forma, dati-i ceai.Teoria asta cu alaptatul la cerere nu mai este de actualitate, nu -mi vine sa cred ca se mai promoveaza.
Cred ca trebuie sa invatam copii cu o anumita disciplina din primele saptamani si asta incepe cu alaptatul la ore fixe.
Sper sa nu va suparati pe mine, sunt pur si simplu indignata ca exista asa ceva.
amalia
acum aproape 2 ani, cand am inceput sa ma interesez de alaptat, am citit peste tot ca exista 2 teorii-alaptat la ore fixe cum zici tu si alaptat la cerere; peste tot se preciza ca ultima metoda e cea indicata in prezent, deoarece bebelusul e o fiinta cu necesitati de hrana si iubire care nu e bine sa fie inchistate intr-un program rigid. primind la cerere-dar nu mai repede de 2 ore-ceea ce isi doreste, el afla ca traieste intr-un mediu iubitor, in care dorintele ii sunt respectate si ,in general, ii sporeste increderea in cei din jur.
eu am aplicat aceasta metoda, a fost extrem de greu, am fost invidioasa pe mamele care, alaptand tot la cerere, erau solicitate doar la 4 ore, nu regret, nu stiu ce as face daca as mai avea un copil, nu stiu cum as mai rezista, dar nici nu as sfatui vreo mama sa-si dreseze copilul sau sa o condamn ca ii asculta cererile.
ai dreptate cand spui de adormitul la san, la mine asta nu s-a trasformat intr-o problema, aici nu stiu ce sfat sa dau.
daca in cei 2 ani de cand nu m-am mai informat eu despre alaptat s-a revenit asupra teoriei "alaptati la cerere", da-ne niste link-uri, eu una vreau sa fiu mereu informata, nu se stie cand mai fac un copil.
totusi, despre ceai nu cred ca ne poti da niste articole "proaspete", pt. moment lumea medicala a cazut de acord ca nu e necesar unui copil hranit natural, e o teorie desueta. eu cumpar revista "mami" frecvent si nu am citit ca s-a revenit la indicatia de a da ceai copilului mic.
si, in final, mai spun ca imi displace orice alaturare a cuvintelor bebelus si disciplina, nu gasesc compatibile aceste doua notiuni. copilul se adapteaza treptat la "viata de afara" si noi trebuie sa-l ajutam, nu sa-l dresam ca sa ne fie noua mai usor.
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
Amalita spune:
Eram sigura ca o sa ma criticati foarte aspru.Si sotului meu i s-a parut cam dur tonul si imi cer scuze, n-a fost asta intentia.
Gabi, raman totusi la parerea mea ca daca un copil plange nu e o solutie sa il pui la san. Poti sa te joci cu el, sa il iei in brate, sa il mangai, sa ii vorbesti si se linisteste. Nici macar mama sau soacra mea nu are idei de genul asta. Si nu cred ca sunt o mama rea daca nu fac asta cu copilul meu.Iar daca eu mananc la o ora sau doua ore, nu inseamna ca este si bine pentru mine. De ce pentru bebei ar fi altfel?
Teodora, daca are niste ore relativ fixe de mancat nu inseamna ca il dresez si nici ca nu tin seama de dorintele lui.In plus, avand un program de supt, doarme foarte bine intre supturi. Daca sunt mici nu inseamna ca trebuie sa aiba o viata haotica.
Si inca ceva, alaptatul la cel putin 2,5 ore mi-a fost recomandat de toti doctorii cu care am vorbit, asa ca nu stiu de unde tendinta actuala de care mentionati de a alapta la cerere. Si este de discutat ce inseamna "la cerere", adica cand plange copilul?.Un copil plange din multe motive. Si este mai comod, sa recunoastem, sa punem copilul la san cand plange decat sa gasim altceva ca sa il linistim.
Inca o data imi cer scuze pentru ton, este doar un schimb de idei.
gabibarta spune:
Amalia, sa nu ma intelegi gresit. Daca bb plange si are scutecul plin, normal ca ii schimb scutecul, si nu-i ofer sanul. La orice plans cautam cauza plasnului (frig, kk, cald, durere, foame sau pur si simplu vrea in brate) Dar cand dadea semne clare de foame (ex. isi baga tot pumnul in gura si il sugea disperat intre doua hohote de plans) nu mi s-a parut normal sa-i ofer suzeta sau ceaiul in loc de san. Oricum, ceaiurile au efect medical, deci e bine sa fi consumate doar in caz de nevoie. Unui copil alaptat nu-i bine sa-i oferi biberon, pt. ca asa isi va strica tehnica de supt. La fel nu e indicata nici suzeta pt. ei din acelasi motiv. Asta probabil nu ti-au spus medicii. Medicul nostru e pro-alaptat la cerere, si nu i s-a parut nimic anormal in stilul "natural" de alaptare pe care il foloseam. (alaptam cand vrea copilul si s-a intarcat singura)
Gabi+Robert 20.05.1997
Lili 17.05.2002