Am primit scrisoare din Kentucky-DV2005!
Raspunsuri - Pagina 9
petra spune:
quote:
Originally posted by dcm
e vorba de anul fiscal 2005, care incepe la 1 octombrie 2004 si se termina la 30 septembrie 2005, deci vizele se acorda de la 1 octombrie 2004 in ordinea numarului cistigator.
asa este cu anul fiscal, dar ei iau in considerare aceasta chestie pentru cei care au mai stat in USA si au fost platitori de taxe pe venituri aici(cu fel de fel de vize de munca, student etc.). CAnd am trimis si eu actele am avut un formular referitor la taxe, si se completa in cazul in care ai mai stat in USA. In fine , s-or mai fi schimbat unele, altele si la ei.
Siminaf spune:
DV nu face nici un fel de discriminari intre cei care au fost/sint in US si cei care n-au calcat in viata lor pe acolo. Nu am primit nici un fel de formular pt. taxe. Poate vorbesti de Affidavit of Support...
Home, wherever you are...
Simina & Andrei (Deiutzu)
dcm spune:
quote:
Originally posted by Siminaf
DV nu face nici un fel de discriminari intre cei care au fost/sint in US si cei care n-au calcat in viata lor pe acolo. Nu am primit nici un fel de formular pt. taxe. Poate vorbesti de Affidavit of Support...
In teorie ai dreptate. Pe tine, care nu ai trait niciodata aici, nu te vor intreba nimic de taxe. Cineva care insa a trait si lucrat in US, nu poate aplica pentru Adjustment of Status (cum se numeste aplicatia de GC pentru cineva aflat deja in US) fara a-si clarifica statutul de taxpayer, adica banii datorati guvernului inainte de toate. Banuiesc ca acest subiect apare mai ales in cazul interviurilor organizate aici.
Inca ceva despre ordinea in care se cheama la interviu: in fiecare luna a anului fiscal (2005 in cazul asta), Department of State (care se ocupa de loterie) stabileste pentru fiecare zona geografica (Europa, Asia, etc.) un cut-off number, numarul maxim al unei aplicatii cistigatoare care poate fi procesat in luna respectiva. Deci, indiferent de viteza cu care cistigatorii au trimis actele, un caz nu poate fi procesat inaintea nr. stabilit de cut-off. De exemplu, chiar daca nr. EU 45000 trimite aplicatiile in aceeasi zi in care a fost anuntat ca a cistigat, dosarul nu i se va procesa pentru citeva luni bune (pina cind cut-off numberul depaseste 45000). Pe de alta parte, nr. EU 300 are prioritate indiferent ca a trimis actele la 2 luni dupa ce a fost anuntat si interviul va fi programat imediat ce documentele au fost procesate.
lizi spune:
Raspunsul tau m-a incurajat caci eu am case number mic 16xx iar plicul 1 l-am primit tarziu 12 iulie si l-am trimis pe 13 iulie si.. aveam emotii ca interviul sa nu fie decalat.
Siminaf spune:
Anul trecut s-a publicat cut-off-ul pt. octombrie-noiembrie, pe 9 septembrie. Deci sa urmarim si noi in perioada respectiva.
Bafta ne urez tuturor!
Siminaf spune:
De miercuri am aflat cut-off number pt. Europa pe luna octombrie: 10.850!!! Deci mai e putin!!!
Bafta multa ne urez tuturor!
Siminaf spune:
Aseara am aflat si data interviului: 04 Octombrie!!! Doamne, ce aproape este!!!
Bafta tuturor!
Laura _Oprescu spune:
Simina,
Cum ai aflat data interviului? Te intreb pentru ca noi avem 10xxx, pana in 10850.
Multumesc.
Laura _Oprescu spune:
quote:
Simina ,tu ai mai aflat ceva despre interviu?Stiu ca ai sunat si ca-ti era dosarul la procesat. Ai idee cand vor afisa pt. luna octombrie?Caci case numberul meu e mic 16xx si sigur va fi in octombrie.
Se listeaza undeva?