Concediu prenatal si postnatal

Concediu prenatal si postnatal | Autor: Dgc

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire si doresc sa ma ajute cineva cu un raspuns. Data probabila a nasterii este pe 27 septembrie si vreau sa intru in prenatal cu 84 zile inainte (adica pe 5 iulie din calculele mele) cu toate ca voi naste mai repede, deoarece voi naste prin cezariana si or sa fie cateva zile in minus, deci imi raman 42 zile de postnatal (oricum am auzit ca daca nu iti iei prenatalul nu poti sa iti iei postnatal mai mult). Vreau sa stiu daca intradevar pot intra pe 5 iulie in prenatal si daca sunt bine facute calculele mele.
Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 zile dupa nastere, CU POSIBILITATEA COMPENSARII INTRE ELE, in functie de recomandarea medicului si de OPTIUNEA PERSOANEI beneficiare.

Daca in urma compensarii intre concediul pentru sarcina si concediul pentru lauzie, raman de efectuat mai putin de 42 zile din concediul pentru lauzie, concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului se acorda numai dupa parcurgerea, de la nastere, a acestei perioade.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

quote:
Initial creeata de Dgc

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire si doresc sa ma ajute cineva cu un raspuns. Data probabila a nasterii este pe 27 septembrie si vreau sa intru in prenatal cu 84 zile inainte (adica pe 5 iulie din calculele mele) cu toate ca voi naste mai repede, deoarece voi naste prin cezariana si or sa fie cateva zile in minus, deci imi raman 42 zile de postnatal (oricum am auzit ca daca nu iti iei prenatalul nu poti sa iti iei postnatal mai mult). Vreau sa stiu daca intradevar pot intra pe 5 iulie in prenatal si daca sunt bine facute calculele mele.
Va multumesc.

Calculul este corect.
Referitor la opinia ca "daca nu iti iei prenatalul nu poti sa iti iei postnatal mai mult", este gresita. Poti sa iei si 126 de zile de concediu de lauzie, fara sa efectuezi o singura zi de concediu prenatal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dgc spune:

Va multumesc pentru raspuns.
In legatura cu prenatalul, asa am inteles de la cei de la resurse umane din cadrul firmei naostre.

Mergi la inceput