Familii recompuse
Raspunsuri - Pagina 2
cataghe spune:
quote:
Originally posted by chatonel
zic si io ca tine, cata, copii care sa aiba momente de zapaceala, de neascultat si de miriiala e normal. Ce nu e ok e cind ei sint asa obisnuiti.
Toulouse, la ville rose
Chatonel, ai mare dreptate, e mare diferenta intre copiii care sunt "obisnuiti" asa, cum zici tu (eu le zic "razgaiati" ) si cei care sunt mai putin "obisnuiti", dar problema e ca in cazul celor rasfatati peste masura nu este vina lor... copilul e un mare speculant, daca il lasi ti se urca rapid in cap si dupa aia greu il mai dai jos de acolo... dar nu e vina lui, el face cit i se permite si se poarta in general cum i se permite.
Copilul meu de exemplu a fost crescut pina la 4 ani de parintii mei, eu eram mama de we, si ei si-au dat foarte multa osteneala cu el, dar stii cum sunt bunicii in general, si inca se mai vede (si e deja de 1 an jumate la mine) ca a fost crescut o perioada de bunici care i-au permis prea multe...
In fine, in concluzie nu pot sa-ti spun decit ceva arhicunoscut, ca iti trebuie muuuuuuulta rabdare cu copiii...
Pumpicei,
Catalina.
This is the first day of the rest of my life!
emoison spune:
Ma bucur ca a inceput lumea sa scrie si la subiectul asta!
Lulu, ai dreptate,in primul an mi-a fost destul de greu cu copiii; pina n-am prins un pic de "modul lor de folosire". Nici nu-s o fiinta extrem de tandra, in sensul ca nu ma pup cu toata lumea, toata ziua, poate ca si asta a avut un rol...
Cataghe, eu cred ca (ai nostri copii, cel putin) mai speculeaza si diferentele de, sa le zic conceptii, intre casa mamei si casa tatalui lor.
De exemplu ei considera ca la noi vin sa se distreze,(sotul in general doreste sa faca cite ceva cu ei in fiecare weekend cind sint la noi) si s-a intimplat sa-mi raspunda, cind ii rugam sa faca ordine/puna masa, ca "la mama numai noi facem asta", chestie care ma cam blocheaza oarecum (le raspund ca "aici nu-i la mama")...
Cu bine,
Elena
sinzi_ana spune:
Eu sunt de partea celalata a baricadei... Adica am o mama vitrega cu 5 ani mai mare ca mine...
Nu prea avem foarte multe in comun, inafara de tatal meu, dar ma inteleg bine cu ea. Nu pot sa spun ca e prietena mea ca la inceput am privit-o putin mai ciudat, dar m-am obisnuit si il face pe tata fericit. Cred ca pana la urma asta e tot ce coneaza...a distreaza ca David ii spune "buni"...si cred ca e amuzant ca o femeie de 30 de ani (inca nu ii are!) sa fie bunica, nu???
Sinzi si David
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana
emoison spune:
Mama vitrega posed si eu, Sinziana (ce nume frumos ai!)...insa zic eu a nu prea se pune, pentru ca am primit-o cind eram "copil mare" de vreo 25 de ani...
Cu bine,
Elena