Cum va place Biblia?
Raspunsuri - Pagina 4
alinamoro spune:
"Oamenii nu resping Biblia fiindca gasesc greseli in ea, ci fiindca ea gaseste greseli la ei" (John Blanchard)
"Un suflet umil si doritor va descoperi mii de lucruri in Biblie pe care savantul mandru, arogant si ingamfat va esua jalnic sa le inteleaga" (J.C.Ryle)
"Omul care o citeste superficial va trai superficial, iar un crestin superficial este cea mai patetica parodie a adevarului" (John Blanchard)
Este necesar sa citim Biblia in fiecare zi?Eu zic ca da,este necesar.Cred ca trebuie sa avem un timp regulat de citire a Bibliei,un timp de rugaciune cu Dumnezeu in fiecare zi.Asa cum corpul omenesc are nevoie in fiecare zi de hrana,tot asa si sufletul are nevoie in fiecare zi de Cuvantul lui Dumnezeu si de rugaciune.
alina
anda141 spune:
Vechiul Testament este impartit in cinci parti:
legea (Geneza-Deuteronomul),
istoria (Judecatorii-Estera),
literatura de intelepciune (Iov-Cantarea cantarilor),
profeti majori(Isaia-Daniel)
profetii minori (Osea-Maleahi).
Scopul Vechiului Testament era sa le arate evreilor ca Mesia, sau Hristosul, va veni intr-o zi pe pamant pentru toata lumea, pentru ca omul are nevoie de un Mantuitor. Isus (numele insemnand "Mantuitorul") din Nazaret este acest Hristos. Putem sa-L vedem pe Isus in fiecare carte din Vechiul Testament.
Noul Testament ne dezvaluieste ca Isus din Nazaret este Hristosul (Mesia), Fiul lui Dumnezeu care a venit pe pamant ca sa moara pe cruce pentru toata lumea, ca stapaneste peste imparatia sa, biserica, si ca se va intoarce intr-o zi ca sa aduca biserica in cer.
Viata lui Isus
*Matei - Isus este Rege
*Marcu - Isus este Robul care sufera
*Luca - Isus este Fiul Omului
*Ioan - Isus este Fiul lui Dumnezeu
Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
http://community.webshots.com/user/monica1816
alinamoro spune:
"Cautati in Cartea Domnului si cititi!" (Isaia 34:16)
Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu si nu al uni om.Dumnezeu se identifica cu tot ce a vorbit si a lasat sa se scrie.De aceea nici o putere omeneasca nu va putea invinge Biblia.
In timp ce unele carti informeaza,altele reformeaza,numai Biblia transforma.
Cuvantul lui Dumnezeu descopera inaintea pacatosului toata vinovatia lui si,in acelasi timp,harul care iarta toate pacatele sale prin credinta in Mantuitorul.
(Cartea-Meditatii zilnice)
alina
anda141 spune:
Dumnezeu a transmis mesajele Sale pentru noi prin proorocii care au scris .Lui Dumnezeu i-a placut să facă cunoscut lumii adevărul Său prin intermediul oamenilor și El Însuși, prin Duhul Său cel Sfânt, i-a pregătit pe oameni și i-a înzestrat să facă lucrarea aceasta. El le-a călăuzit mintea ca să aleagă ce să vorbească și ce să scrie. Comoara a fost încredințată vaselor omenești și, cu toate acestea, nu este mai puțin din ceruri. Mărturia este transmisă prin exprimarea nedesăvârșită a limbajului omenesc, dar este mărturia lui Dumnezeu; iar copilul lui Dumnezeu ascultător și credincios vede în ea slava unei puteri divine, pline de har și de adevăr.
Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
Milia spune:
quote:
Originally posted by alina morostes
Cred ca trebuie sa avem un timp regulat de citire a Bibliei, un timp de rugaciune cu Dumnezeu in fiecare zi. Asa cum corpul omenesc are nevoie in fiecare zi de hrana, tot asa si sufletul are nevoie in fiecare zi de Cuvantul lui Dumnezeu si de rugaciune.
Fetelor, exact asta faceti cand scrieti aici. Toti cei care citim ne hranim sufletul cu invatatura divina. Bravo! Si continuati!
anda141 spune:
Uitati un capitol din Biblie care pe mine ma incurajeaza foarte mult:
Celce sta supt ocrotirea Celui Prea Inalt,si se odihneste la umbra Celui Atoputernic,
zice despre Domnul: El este locul meu de scapare, si cetatuia mea,Dumnezeul meu in care ma incred!"
Da, El te scapa de latul vinatorului,de ciuma si de pustiirile ei.
El te va acoperi cu penele Lui,si te vei ascunde supt aripile Lui.Caci scut si pavaza este credincioaia Lui!
Nu trebuie sa te temi nici de groaza din timpul noptii,nici de sageata care sboara ziua,
nici de ciuma, care umblă in intunerec,nici de molima, care bintuie ziua nameaza mare.
O mie sa cada alaturi de tine,si zece mii la dreapta ta,dar de tine nu se va apropia.
Doar vei privi cu ochii,si vei vedea rasplatirea celor rai.
Pentruca zici: Domnul este locul meu de adapost!"si faci din Cel Prea Inalt turnul tau de scapare,
de aceea nici o nenorocire nu te va ajunge, nici o urgie nu se va apropia de cortul tău.
Caci El va porunci ingerilor Sai sa te pazeasca în toate caile tale;
si ei te vor duce pe maini,ca nu cumva sa-ti lovesti piciorul de vreo piatra.
Vei pasi peste lei si peste naparci,si vei calca peste pui de lei si peste serpi. -
Fiindcă Mă iubeste - zice Domnul - deaceea îl voi izbavi; il voi ocroti, caci cunoaste Numele Meu.
Cand Ma va chema, ii voi raspunde; voi fi cu el în stramtorare,il voi izbavi si-l voi proslavi.
Il voi satura cu viata lunga ,si-i voi arata mantuirea Mea".
Psalmul 91
Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
anda141 spune:
Psalmul 121 imi place, de asemenea foarte mult si vreau sa-l cititi si voi:
"Imi ridic ochii spre munti....
De unde-mi va veni ajutorul?
Ajutorul imi vine de la Domnul,
care a facut cerurile si pamantul.
Da, El nu va ingadui sa ti se clatine piciorul;
Cel ce te pazeste, nu va dormita.
Iata ca nu dormiteaza, nici nu doarme
Cel ce pazeste pe Israel.
Domnul este pazitorul tau,
Domnul este umbra ta pe mana ta cea dreapta.
De aceea nu te va bate soarele ziua,
nici luna noaptea.
Domnul te va pzi de orice rau, iti va pazi sufletul.
Domnul te va pzi la plecare si la venire,
de acum si pana in veac"
Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
anda141 spune:
CE AU SPUS UNII OAMENI CU RENUME DESPRE BIBLIE:
Daca ar fi sa fiu dus la inchisoare si mi s-ar ingadui sa iau cu mine numai o singura carte, as alege Biblia. Goethe
Biblia nu este invechita, nici moderna, este eterna. Luther
Biblia este o carte care raspunde la intrebarile unui copil si ia in ras intelepciunea celui intelept. Profesorul Bettex
Walter Scott, un scriitor englez bine cunoscut, este autorul a numeroase carti cu renume mondial. Pe patul de moarte, a spus fiului sau mai mare: Da-mi cartea! Fiul a intebat la ce carte se refera tatal. Scott a raspuns: Este numai o carte care se poate numi Cartea: Biblia!
Spurgeon a citit Biblia de o suta de ori si a zis: Cand o citeam a suta oara am gasit Biblia nemarginit mai frumoasa decat prima oara.
anda141 spune:
Fagaduinte biblice
"Pot sa se mute muntii, pot sa se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine, si legamantul Meu de pace nu se va clatina, zice Domnul, care are mila de tine." Isaia 54:10
"Sa nu vi se tulbure inima. Aveti credinta in Dumnezeu, si aveti credinta in Mine. In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri. Daca n-ar fi asa v-as fi spus. Eu Ma duc sa va pregatesc un loc. Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi." Ioan 14:1-3
"Inainte ca sa Ma cheme, le voi raspunde; inainte ca sa ispraveasca vorba, ii voi asculta!" Isaia 65:24
"Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna." Matei 11:28