[left][center]Buna ziua,
Sunt insarcinata in 8 saptamani si as vrea sa va rog sa-mi interpretati urmatoarele rezultate ale analizei anticorpilor rubeola IgG si IgM:
In 30-04-2004: IgG=216UI/ml, analiza efectuata de laboratorul "A";
In 10-05-2004: IgG>100, IgM(OD=0,690;CO=0,385)"slab pozitiv"(exprimarea nu imi apartine), la laboratorul "B";
In 14-05-2004: IgG=220, IgM=negativ, analiza efectuata de laboratorul "C";
Mentionez ca in ultimele luni nu am avut nici un simptom care ar fi putut fi interpretat ca posibila infectie: temperatura ridicata, pete etc.
Va multumesc!
Gianina Vanca
mailto: gianina_vanca@personal.ro
Gianina, IgG-ul semnifica faptul ca ai avut rubeola in trecut si deci esti imunizata (nu mai prezinta pericol in sarcina) iar IgM-ul daca ai in prezent sau nu rubeola.
Din moment ce 2 laboratoare confirma prezenta IgG-ului inseamana ca ai avut rubeola in trecut si acum esti in afara oricarui pericol. Varianta lab B nu mi se pare concludenta (adica ai avut in trecut dar mai ai si acum ), cred ca au ametit-o cei de la lab B. Deci stai linistita .
8+ saptamani
ingerasu cu ingerasul mic din burtica
Nici o grija, inseamna ca ai facut boala in copilarie si totul este bine acum.
Lab "B" cred ca stiu care este. Este singrul care da rezultate gen "slab pozitiv" si cel care mi-a dat un astfel de rezultat pentru un herpes genital pe care nu il am. Insa mi-au trebuit ani de agitatii si analize ca sa ma linistesc definitiv si sa ma conving ca nu am.
Rox si BB Alexandra Maria (10.02.2004)
Si mie mi-a iesit IGG pozitiv, deoarece am avut in copilarie. Mi s-a spus ca acum am imunitate buna. Ce e aia " slab pozitiv"? Toata lumea stie ca odata ce ai avut rubeola, nu mai pot face. Nu e ca la toxoplasmoza.
Stai linistita.
Crinuta si bb din burtica
Gianina, de ce nu vii la mamici de ianuarie februarie 2005? Putem discuta mai multe acolo.
pupici
Crinuta si bb din burtica 8+ saptamani