Cum exersati voi limba materna?!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CryssUK spune:

Mersi la toata lumea (Scarmanus,Irimell si restul)!
Inca nu imi fac griji mari, era doar asa un gand care imi venise intr-o zi si ma tot gandeam cum o sa fie cu limba mea materna.
Chiar la inceput de cand venisem, timp de 8zile nu am vb deloc romana, ci doar scriam mail-uri si cand am vb pt prima oara in romaneste m-a bufnit un plans si imi ascultam cuvintele si aveam impresia ca e asa ciudat sa ma aud.Timpul in mintea mea era marit inzecit pt ca de cand ma nascusem nu existase nici o zi in care sa nu rostesc cateva cuvinte in romana si acum trecusera cateva zile...
Eu am noroc ca am cu cine vb romaneste macar o data pe zi,dar numai citind si scriind nu mi se pare suficient.POate ar fi o metoda sa citesti cu voce tare ca sa te auzi ce spui!
Cu siguranta e o impresie exacerbata din cauza ca sunt la inceputul indepartarii mele de o alta lume in care am trait din clipa in care m-am nascut.Cu siguranta totul o sa intre incet , incat in normal si peste cativa ani sau zeci de ani o sa vb inca bine si corect lb materna.Sau cine stie ce va fi si unde o sa fiu eu!
Pupici,
Cristina

Mergi la inceput