Contract de asigurare completare venit
Buna tuturor !
Am tot intrebat una alta in legatura cu acest stupid contract de asigurare completare venit pe care l-am incheiat cu CJPAS Sibiu in 11.11.2002. Copilul meu avea deja aproape 6 luni, nascandu-se in 20.05.2002.
Acum s-a terminat CIC si trebuie sa reziliez contractul, dar cei de la CJPAS mi-au spus ca trebuie reziliat cu data pana cand s-a achitat ultima cotizatie CAS, adica 11.06.2003, altfel trebuie platita cotizatie pt.contract pana la data rezilierii.
Am depus numeroase cereri la CJPAS Sibiu pentru a primi prestatiile sau recupera banii dati pentru acest contract. N-am primit nimic.
I-am dat si in judecata si am pierdut procesul.
Oare chiar asa sa raman fraierita impreuna cu atatea mii de mamici care au incheiat cu CNPAS aceste contracte de asigurare pentru completarea venitului asigurat ? Nu e corect ce se intampla !!!
Prea mare e bataia de joc facuta acestor mamici care si-au dat banii (poate chiar s-au imprumutat) ca sa incheie acest contract de asigurare.
Pe acest site primesc raspunsuri contradictorii. Spre ex.: Liviu si Rozi imi spun ca am pierdut banii, iar Marius imi spune sa fac adresa de recuperare a lor la CJPAS. Cum am spus, i-am dat in judecata pentru a recupera banii, cel putin.
Mi-am pierdut orice speranta.
Ma tot intreb de ce pe acest site nu s-a spus clar de la inceput ce este acest contract, in ce conditii se poate incheia si ce repercusiuni are.
Stim cu totii ca multe mamici (sau cele care trebuiau) au beneficiat de acest contract si au primit sume importante ca indemnizatie...
Dupa aparitia OUG 9/2003 si 23/2003 s-au intamplat multe.
Oare n-a fost tot un fel de Caritas, SAFI, FNI creat chiar de stat, caci poate si celelalte au fost create tot de stat ?
Sper ca de acum incolo nici o mamica sa nu mai pateasca ce am patit eu impreuna cu toate celelalte mamici care si-au depus banii la CAS "pentru ai primi la pensie" !!!
Multumesc mult lui Marius, Liviu si Rozi pentru raspunsurile date, dar nu cred ca o voi mai scoate la capat cu acest contract care m-a facut sa-mi pierd banii si speranta in viitor.
ACretoiu
Un an nou plin de sanatate si impliniri!
Raspunsuri
marius spune:
Tin sa precizez inca odata ca banii platiti in perioada de executie a asigurarii nu trebuiau platiti si in mod normal ar trebui returnati pentru ca nu poti sa fii beneficiar si suportator al ubnei asigurari in acelasi timp. Ori primesti asigurarea ori o platesti. Di acelasi motiv nici in perioada ulterioara datei de 1 iuni anul trecut si pana in prezent nu se pot plati cotizatii pentru ca ei sunt cei care iti platesc asigurarea fiind un contract in executie. Chiar daca contractul de asigurare individual ca si act este altul decat cel ce deriva din contractul de munca, beneficiarul este acelasi pentru acelasi riscuri asigurate.
Pe de alta parte revin cu ideea ca toata explozia la vremea respectiva privind plata cotizatiilor pentru a beneficia de CIC mare ulterior s-a bazat pe o eroare legislativa, pe o speculatie ce a fost corectata. Cine a prins la timp...a avut noroc...mai apoi odata cu corectarea acestei erori...au aparut si pagubitii. Foarte neplacut intradevar, nici mie nu cred ca mi-ar fi convenit sa pierd banii...dar nu uita a fost o speculatie...ca la jocurile de noroc. Nu a fost sa fie. Imi pare rau. Si nu te supara pe noi, sigur nu aveam cum sa te ajutam mai mult decat informational. Pe Rozi si Liviu nici atat ... pe vremea aceea nu mai retin cu exactitate, inca nu erau aici. Pot sa gresesc, a trecut ceva timp ... oricum amandoi sunt oameni deosebiti. Pe Liviu am avut placerea sa il si cunosc personal intr-o vizita la Bucuresti perioada precedenta.
Marius (www.desprecopii.com)