Romani in Anglia!(postati aici!!!!)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mary-Jane spune:

Cristina,

sa vedem ce zice Miruna de softplay centre in cazul in care ploua dimineata si pare a ploua toata ziua. Intrarea in parc e gratuita pt toti. Intrarea la softplay centre se plateste doar pentru copii (parca £2.80 pentru cei sub 1m inaltime si £3.40 pentru cei peste 1m).

Mocanita,
Depinde ce te-ar interesa. Poti vedea locurile turistice obisnuite, toate merita. Personal, n-as recomanda palatul Buckingham, muzeul Madam Tussaud sau gradina zoologica. Nu cred ca merita timpul (si banii) intr-o vizita scurta. Mie imi place la Observatorul din Greenwich, London Tower, Hampton Court, zona Canary Wharf e interesanta. Fii pregatita pentru preturi f mari de intrare. Gratuit sint insa multe muzee, de ex National Portrait Gallery, Imperial War Museum (f bun), Natural History Museum, Science Museum. Vezi ca toate au cite un website, daca vrei sa te familiarizezi cu ele inainte de venire si sa-ti planifici. Sa ma mai gindesc, e atit de mult de vorbit despre Londra...Imax Cinema (fie cel de linga Waterloo, fie cel din Science Museum), London Aquarium, V&A Museum, unde sa ma opresc? E mult de tot, teatru, balet, musicals. La sfirsit de Octombrie (25 Oct. pt o saptamina) e vacanta scolara, asa ca s-ar putea ca locurile turistice sa fie destul de aglomerate. Cel mai bine ar fi sa iei un Rough Guide to London sau Lonely Planet sau Time Out si sa citesti si sa planifici. Sau vezi pe internet.

Sinzi,
ar fi frumos sa ne vedem cind veniti la Londra. Noi vom fi plecati o saptamina pe la sfirsit de sept, dar poate reusim sa ne vedem inainte.

"Mary-Jane"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirupati spune:

Mary-Jane - suna bine acel soft play, multumesc pentru ideea. M-am uitat la meteo si vad ca e posibil sa fie ploi scurte, cine stie, poate scapam.

Hai sa stabilim de principiu sa ne vedem la 14:30 la Coram's Fields.

Cristina - nu pare complicat sa ajungi acolo. Euston si King's Cross sint la 10 min de mers pe jos, si e imediat cum iesi la Russell Square/ Piccadilly Line.

Mocanita - la citi prieteni am plimbat am devenit cit de cit experti in Londra turistica. Asa cum zice si Mary Jane, nici eu nu m-as duce la Gradina Zoologica (vreo 12 lire intrarea de caciula) si n-am fost la Madam Tussaud, ca sa vad cum e, dar nici nu ma atrage cine stie ce. Eu ador sa iau vaporasul de la Big Ben si sa ma duc la Greenwhich - o calatorie superba, vezi tot felul de minuni in stinga si-n dreapta, treci pe linga Tower. Plimbarea la Greenwhich e superba, muzeul timpului e putin kitsch, dar privelistea de acolo merita. Dar mai bine da-mi un email cam cu ce te-ar interesa si iti raspund mai detaliat. Sfaturi cu unde sa maninci iefti si cum sa eviti capcanele turistice - acolo!

Sinzi - noi ne intoarcem pe 7 septembrie. Dar poate ne vedem la Constanta/ Mamaia - vrem sa-i ducem pe bebelini vreo 3 zile la mare cind venim in a doua parte a lui august, sa-i urcam pe vreu delfin !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mary-Jane spune:

Sper sa ne vedem peste citeva ore, la Th Coram Playing Fields.

Mary-Jane

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crystina spune:

Salutare la toata lumea!

Eu nu am mai scris de mult timp..apoi nici nu stiam ca scrieti acum aici. Anyway..vad ca s-a adunat multa lume, ce bine ca puteti sa va si intilniti! Sper ca intr-o zi sa ajung si eu prin Londra..acum,sansele sunt minime..tocmai ne-am cumparat o casa noua si ne mutam in doua-trei saptamini (depinde de avocati ..sunt foarte incetzi, fac o mie de erori - ex: firma de avocatura ne-a inscris din gresheala la doua birouri diferite si ca urmare ne-au luat banii din cont de doua ori - plus de asta sunt un milion de formalitatzi).

Nu de mult cineva intreba la "mamici din Anglia" ce parere avem despre sistemul medical de aici...as fi vrut sa spun ca nu prea buna (nasterea a fost un cosmar cu o multzime de erori), insa ce am patit putin timp in urma cu micutza mea a fost e experientza pe care nu o voi uita prea curind. Eu si Ryan am hotarit s-o ducem pe Lilly la spital dupa ce cu o seara inainte si o zi intreaga a avut febra foarte mare. Ne-a fost teama ca e ceva in neregula mai ales ca nu parea sa fie de la dinti. A fost mereu un bebe tare activ, insa atunci era tare somnoroasa si apatica.Am ajuns la spital si la receptie am spus ca are febra (avea 39 de grade acasa cind i-am luat temperatura)...ne-a spus sa luam loc si sa asteptam. Am asteptat fetelor DOUA ORE! timp in care nu a venit absolut nimeni sa-i verifice temperatura sau sa ne intrebe ce facem..in schimb pe toti peretii erau afise de genul "nu stresati personalul medical la cit de mult asteptati" si mai mult era si un afis electronic care iti spunea ca durata maxima de asteptare in acea seara era de peste trei ore. In astea doua ore am zis ca imi iau cimpii..plingeam cu Lilly in brate, o simteam din ce in ce mai fierbinte, am deschis o fereastra si am scos-o la aer..cind in final, ne-au chemat inauntru doctorul de garda ne-a tratat ca pe niste paranoici care isi duc copilul la spital la orice mic semn de boala.Ne-au luat insa in serios abia dupa ce i-au verificat temperatura..avea 40 de grade si jumatate! Am stat in spital citeva ore perioada in care i-au dat niste medicamente si au tinut-o sub observatie pina cind febra a scazut sub 38 si jumatate. Am luat-o acasa si dupa o saptamina am facut-o bine..cu comprese, cu medicamente si o mie de sfaturi de la maica-mea.

N-as mai vrea sa trec prin asa ceva..de fapt, cine vrea? E foarte frustrant, mai ales cind se intimpla unui bebe care nu iti poate spune ce il doare dar pe care il simti ca arde si il vezi moale ca o cirpa in bratele tale?Nu stiu cu v-as simti voi in aceasta situatie dar eu m-am simtit ca naiba! A mai avut cineva o astfel de exeperienta?

Asta e..acum Lilly a mea revenit la starea ei de dinainte..[copil.

Sper ca voi sunteti bine si ca v-a mers bine la intilnire!

Patricia, sper ca ai primit mesajul meu trimis cu foarte mare intirziere!

Va pupacesc pe toate!


Cristina si Lilly

Cristina si Lilly Elisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2girlsmum spune:

Fetele, cum a fost la intalnire? Ati facut ceva poze?
cand aveti timp, scrieti ca sa citeasca si cele care nu au fost prezente..

as avea o intrebare: stiti cumva ce produs as putea sa folosesc pentru caderea (ingrijoratoare) a parului? Stiu ca s-a mai scris despre acest subiect, dar eu as vrea sa aflu despre ceva ce pot cumpara de aici din Anglia (Boots, Superdrug sau eventual alteceva de pe High Street) caci nu ma ajuta sa stiu ce produse miraculoase se gasesc la Plafar sau mai stiu eu unde prin Americi.Sper ca una din mamici care a trecut (cu bine) de faza asta sa ma ajute.

va pupic,

Patricia, Miriam si Ruth (6.12.03)

http://community.webshots.com/user/2girlsmum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mary-Jane spune:

Intilnirea a fost frumoasa. N-am facut insa poze... Dar puteti sa ma credeti ca Miruna si Cristina (CryssUK) sint f dragute iar bebelinii ce sa mai zic.

Din pacate vremea n-a fost prea grozava. N-a plouat dar a fost cam acoperit si frig. Abia pe la 5 a iesit soarele. Eu am stat cu baietelul meu in parc pina pe la 6. Aseara a fost obosit si s-a culcat mai devreme decit de obicei.

"Mary-Jane"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

bravo fetelor ca v-ati organizat si intalnit. poate data viitoare marim grupa, o aduc pe fie-mea (13 ani) care e lesinata dupa astia micii si avem si baby-sitter

eu sunt inca cu viata imprastiata, nu mi-au dat loc la scoala pentru copila, stau calare pe telefoane si fac corespondenta cu tot felul de autoritati (mai bine zis idioti)...

acum alta dandana - la health clubul la care cotizez si unde n-am mai ajuns de-o vreme au o trupa de incompetenti la financiar care ma sunara ieri sa-mi spuna ca n-am platit din februarie... pai eu le-am semnat direct debit anul trecut in septembrie si inca o data in aprilie anul asta... astia de la banca nu-mi verifica tranzactii mai vechi de o luna decat daca platesc o taxa am tot platit pe carti de credit intre timp ca nu stiu de ce le-a fost asa greu sa porneasca direct debit dar nu m-am uitat sa vad daca au facut tranzactia sau nu, eu am asumat ca da, ei zic ca nu... grrr!!!

of!! abia astept sa plec de aici! problema este ca nu am hotarat incotro!!!

si capac peste toate - vineri soseste si maica-mea in vizita - pentru o luna, ah - ce-mi lipsea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mary-Jane spune:

Voljena,
si eu am patit asa cu un health club. Mi-au trimis scrisoare ca n-am platit. Stiind ca am platit am ignorat scrisoarea si pe urmatoarea si pe urmatoarea. Dupa care mi-au trimis una urita ca voi auzi de la avocatul lor. Atunci i-am sunat si au constatat ca de fapt platisem. Am mai patit asa si cu o alta firma, una de carti. Chestia e ca am sunat sa le spun ca-i o greseala dar a trebuit sa astept vreo 10 minute si m-am plictisit. Aceeasi poveste, scrisori amenintatoare. Pina la urma am sunat si mi-am pierdut vreo 1/2 ora (cel putin!) explicind din departament in departament. Ca in castelul lui Kafka, daca o hirtie a intrat in "sistem" cu greu o scoti la capat.

Si inca un exemplu (cred ca am multe, astea mi le amintesc acum) cind am cumparat ceva medical din SUA (un fel de de-humidifier) si firma postala (nu DHL, nu mai tin minte exact care) m-au taxat cu vreo £40 pt vama. Aparatul costate vreo $100, deci aproape mai mult vama decit aparatul. A trebuit sa vorbesc la telefon cu firma postala, sa corespondez prin e-mail cu firma vinzatoare, la telefon si email cu un birou din Irlanda de Nord pt tax exemption. Am primit certificatul de tax exemption si i l-am dat soferului cind mi-a adus aparatul (mi-l adusese cu o saptamina inainte dar nu mi l-a lasat ca n-am vrut sa platesc taxa de vama - despre care nu pomenise nimeni nimic). Problema rezolvata - credeam eu. Peste vreo 6 luni ma suna de la firma postala (mi-e ciuda ca i-am uitat numele, una americana) ca trebuie sa le platesc £40. Uffff. Iar o iau de la capat, explic ce si cum. Ma pun sa le dau o copie dupa certificat pt ca n-au primit originalul de la sofer. La asta chiar ca m-am enervat si le-am zis ca asta e problema lor si daca vor sa ia legatura cu biroul din Irlanda de Nord si sa obtina copie pt ca nu e treaba mea, eu imi facusem datoria. Nu stiu ce-au facut pina la urma, cred ca au renuntat. E foarte enervant cind se intimpla asa ceva, desi esti nevinovat te fac sa te simti f prost si "guilty before proven innocent".

"Mary-Jane"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirupati spune:

Salutare,

Scuze ca n-am scris, am fost prinsi cu toate cele ...

Am scos patru poze de la intilnire si le-am pus aici - un nou album numit Duminica in parc (n-am gasit alta rima... :)

http://community.webshots.com/user/petimiru

Intilnirea a fost super, parcul ala e raiul copiilor si nu vrem sa ne gindim ce-o sa mai misune bebelinii acolo cind mai cresc. Pina atunci, mare premiera mare duminica: bebelinii s-au dat prima data in leagan ! Noi zicem ca le-a placut, mai ales ca roiam cu totii in jurul lor.

Cristina (Mary Jane) are un baietel tare dragut, un voinic - argint viu, vorba aia - nu stiu de unde avea atita energie sa alerge !

Ne-a facut mare placere sa ne cunoastem - sa vedem unde mai combatem data viitoare !

Voljena - parca e o boala nationala acest customer service, parca angajeaza dinadins numai cretini ca sa nu-ti vina sa le dai telefon... Am o mie si una de povesti de genul asta, cu prostii de te doare mintea, care lor li se pareau in regula... E problema lor daca n-au procesat direct debitul cum trebuie, ei trebuiau sa te caute imediat, nu sa astepte tocmai din februarie. Tu vii cu bani la ei, e interesul lor sa se asigure ca totul e ok. Hai, vino si tu data viitoare la intilnire sa vezi ce te scoatem noi din suparare !

Patricia - nu stiu cum se numeste acel produs pentru par. Si mie mi-a cazut parul ceva de speriat, de-abia acum a inceput sa-si revina la normal. E ceva normal cica sa-ti cada parul dupa nastere. Incearca la www.babycentre.co.uk - un database impresionant, sigur gasesti acolo ce si cum cu caderea parului.

Crystina - ce cosmar cu Lilly.. o singura data am avut asa o problema. Horia a avut o mare febra intr-o seara, nu stim de la ce. Asa ca am sunat la spital si ne-au spus sa-l ducem. S-a dus doar Peter, ca a trebuit sa ramin cu Martin. Mi s-a rupt inima cind am vazut masina disparind in noapte si Horia stind singurel in scaunel in spate.... Felicitari pentru casa ! Mare realizare !

Hai ca va las ca purceii misuna prin casa, trebuie sa-i caut pe sub paturi, mese ... cind nu desfac teleomanda sa manince bateriile. !

Pa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CryssUK spune:

Saluatare!
Eu am fost f ocupata si abia acum am reusit sa intru pe forum.
Miruna, am vazut pozele,frumoaseee....
Duminica a fost frumos la intalnire, in ciuda vremii care a fost cam aiurea.
Miruna si Cristina(mary-Jane) sunt f de treaba,prietenoase si eu m-am simtit f bine,chiar daca eram cea mai tanara de pe acolo.
Baietii,Cristian si Peter nu au iesit in poze ca s-au ascuns(dupa aparatul de fotografiat) ;)
Despre bebei ce sa mai zic, niste dolofanei de toata frumusetea si amuzanti foc.I-am dat in leagan , pe topogan...ce sa mai,a fost o zi mare pt ei!:)
Dominic , baietelul Cristinei e foarte sociabil, vorbaret de nu-l poti opri si s-a jucat tot timpul cu Cristian(prietenul meu).Si ca sa ii mai transmit inca odata Cristinei un mesaj din partea lui Cristi''baietelul tau chiar joaca f bine tennis,in special e f bun la lovitura de rever!Du-l in continuare la tennis!''
Ar fi frumos sa ne mai intalnim si poate mai vin fete noi la intalnire!Nimic nu e greu daca vrei cu adevarat!
Va pup si mai revin,
cristina

Mergi la inceput