La France (11)
Raspunsuri - Pagina 6
Aurelia spune:
Luminita i-mi pare rau dar tradus din cartea de munca nu merge ,am incercat si eu la inceput cu cartea de munca tradusa si cu legislatia muncii in rominia ,in cartea de munca scria ca am muncit 11 ani 9 luni si 10 zile in procent de 100% apoi cum stiti si voi in articolul 11 din codul muncii scrie ca ziua de munca in timp complet numara 8 ore pe zi si etc......dar n-au acceptat si ca consecinta m-au platit doar 320 de euros pe luna in loc de 620 ! asta cind organismul platitor a fost CNASEA,cind insa am facut cursuri la AFPA mi-au aceptat traducerea de pe cartea de munca cu 100% si mi-au platit bursa intreaga! acum depinde unde vei face cursuri si cine este platitorul .
Nadiuta o sa-ti trimit o fotocopie dupa adeverinta mea dar am nevoie de adresa postala caci scanata pot sa o fac doar in format BMP in celelalte formate nu se vede nimic doar in BMP iar asta este un fisier foarte voluminos BMP si daca ai internetul pe telefon o sa dureze cam 20 de minute sa il primesti ,acum zi-mi tu cum vrei si eu asa o sa fac!
Va pupic dulce pe toate nu inainte de a ura Bun Venit Ilenei pe care cit de curind astept sa o vedem cu stegulet francez !
Aura&Luca,2 ani si 2 luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://www.yamafoto.com/?ref=10692
http://www.yamafoto.com/?ref=6542
Mirunda spune:
Oana draga, nu te panica, stai calma, nu cred sa fie vreo problema, cu branza luata din magazin, in folie, etc...problemele le-as vedea eu mai curand la fetele de acasa, care mai ai branza de prin piata, facut de tarani, unde nu stii in ce conditii a fost facuta, tinuta, etc...Nu ma intelegeti gresit, si eu am papat urda de la taran, si mie imi place, dar sigur ca in sarcina trebuie sa ne pazim bine ce papam, si aici si oriunde am fi...
Deci eu nu cred ca trebuie sa iti faci probleme! Mai iubitico, nu te mai speria din orice zice unul sau altul, nu mai intra in panica, uite, eu cred ca corpul tau stie el ce ai tu nevoie acum...cere branza, da-i branza, si sigur, ai grija de unde o iei! Desi in Franta, sunt sigura, tocmai la branza, alimentul lor supra traditional, precis sunt controale peste controale! Sigur, ai si grija , ce cumperi sa nu tii afara, la soare, sa consumi repede, etc...dar asta stii si tu, nu?
Uite, si eu cu Mara, in primele 4 luni de sarcina, ma-m hranit NUMAI cu branza si fructe, nu putea vedea altceva! Numai sa imi inchipui ca mananc carne...brr, pe loc mi se facea rau! Eu, carnivor innascut:-))
Numai ce simteam iz de cafea, a mea era toaleta...:-)) Eu, cafegioaca puternica...
I-am dat cu branza si iar branza, si struguri si fructe cu tona...si sti ce e haios? Mara MOARE dupa branza! Ar manca toata ziua numai branza daca ar putea! Asa ca-zic eu - ea a fost cea ce m-a "impins" de la spate:-)))
Oana, te pupic, si nu te mai panica, ca stie el bebe ce vrea:-))
Draga iilena, si eu iti urez bine ai venit aici, in Forum, desi -dupa cum vezi-si eu sunt doar musafir aici, la Franta...dar e plin de fete dragute pe aici, care m-au "adoptat"si pe mine la ele, asa, ca o "aspiranta" la Franta...Eu sper ca anul viitor pe vremea asta sa fiu acolo, si nu prea departe de tine, cam la 250km la nord de Bordeaux, si la vreo 70km la sud de Nantes...SPER! Pana atunci mai povestesc si eu pe aici, cu fetele astea dragute, care stiu sa dea o groaza de sfaturi bune, si ma mai si ajuta la invatat franceza!
pentru LuMore si Otilia...
Asa ca eu nu pot ajuta cu sfaturi, ca eu am cetatenie D, fiind aici de 15 ani, dar, ca si tine, sunt o incepatoare in ale Frantei, deci putem schimba impresii!
Draga Aurelia, sa sti ca ENORM de rau imi pare de povestea cu nepoata ta, si te inteleg prin ce treci...e groaznic asa ceva....Sper din suflet ca in curand sa aveti vesti bune de acolo, si daca crezi ca te putem ajuta cu ceva...sa ne spui!
In rest, fetelor, eu va citesc aproape in fiecare zi, dar nu ajung sa scriu, din lipsa cronica de timp, de cand cu cursul asta intensiv de franceza...dar ma bucur sa va citesc, si sa vad ca sunteti sprintene la scris!
Cu drag, Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
oana cretu spune:
Multumesc, Mirunda! M-am panicat asa rau, pentru ca am mancat foarte multa, din cauza asta! Mi-e si rusine sa va zic ca mancam in jur de 150 g odata si asta de trei ori pe zi. Eu, care puneam branza in gura doar cand vedeam ca sunt mai multi care mananca, o data la nu stiu cat timp (poate o data pe luna), acum nu mai pot fara ea. Deci, daca este sterilizata e ok. Tu sti, ca lucrezi in breasla. Merci din suflet! Of, m-am linistit, pot sa mananc in continuare.
oana si bb din burtica (8 saptamani)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."
Mirunda spune:
Draga Samsara,
abia acum am citit ce ai scris...speram ca francezii sa fie mai "de familie" decat nemtii, dar imi spulberi sperantele...si eu am lucrat ca studenta intr-un camin de batrani, si pot spune, cu mana pe inima, ca NICIODATA in vreo slujba de-a mea, nu mi-a fost mai rau...numai vazand singuratatea acolor oameni, pentru care viata se limita in a primi regulat niste mese, a dormi si sa se spala, pentru care contactele sociale se rezumau la a vedea de 3 ori/zi o sora sau ingrijitoare, activitatile lor "deosebite" erau intalniri saptamanale in jurul unei mese unde se canta sau se desena ca la gradinita...GROAZNIC de trist...se face mult pentru trupul acestor batrani, dar mai nimic pentru sufletul lor...traiesc ca niste legume, bine spalati si hraniti, dar...plante si nimic mai mult....Am zis ca mai bine asa, ca la noi, ca traiesc 10 ani mai putin, dar macar mor acasa intre cei dragi, si macar mai au scopul de a misca un leganus unde le doarme (stra)nepotul...
tema aste este pentru mine tare dureroasa, si se pare ca face parte din "costurile" ce trebuie sa le "platim" pentru a trai intr-o lume...civilizata...si atat de insingurata...
Gata, schimb tonul ca nu vreau sa va intristez si mai tare cu povestile mele...Vezi ce repede au trecut cele 3 saptamani?
Doamne ajuta!
Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Otilia spune:
quote:Oana, daca scrie pe eticheta ca sunt facute din lapte pasteurizat e OK. Eu am o carte explicativa, "Ghidul de la A la Z al unei alimentatii sanatoase" in care brinza ocupa un capitol intreg. Nici eu nu prea stiam care e brinza "aia rea" cind eram gravida, dar mai poti intreba si vinzatorii, ei trebuie sa stie.
Originally posted by oana cretu
Dr mi-a spus ca pot manca orice branza dar sa nu fie din lait cru, ci pasteurizat. Si pe toate care le-am mancat scrie ca sunt din lapte pasteurizat.
Eu oricum ma "fixasem" la Comté (fromage à pâte pressée cuite), care este foaaaaarte bun (vezi ca exista si Comté din lait cru, citeste eticheta!)
Pentru Feta:
http://www.iga.net/fr/info_aliment/fromagefeta.asp
http://www1.mesproduitslaitiers.org/fran/recettes/4_1_1_1_10.asp
FETA:
Catégorie: pâte molle (pâte non pressée, non cuite, dont la maturation se fait dans la saumure). Lait de brebis pasteurisé.
Apparence et texture: sans croûte, surface humide, striée et rugueuse; pâte de couleur blanche; texture douce, friable et granuleuse; habituellement vendu dans un contenant de saumure ou emballé sous vide.
Arôme: parfum salin dû à la saumure.
Saveur: légèrement salée, bouqueté.
Uite, am gasit si Caprice des Dieux:
http://www3.sympatico.ca/mary.martella/LettreC.htm
Pâte molle, non pressée et non cuite, double crème. Croûte fleurie duvetée parfaitement blanche. Prix abordable. 60% M.G.
Lait de vache pasteurisé, enrichi de crème.
Sainte-Maure Soignon AOC
Pâte molle, un peu sèche, lisse et dense. Croûte fine couverte de moisissures blanches à bleuetées. Le fromage est salé, acidulé, un arôme de noix. 22% M.G.
Lait de chèvre pasteurisé
Asa ca nu cred ca ai gresit cu ceva... Au mai ramas niste brinzeturi pe care nu le-am gasit, Petit Billy si Brie de President, dar daca vrei cauta pe Google mai multe informatii... Oricum, daca scrie pe eticheta ca-s facute din lapte pasteurizat nu-s probleme! Nu te mai speria asa din orice ca nu face bine!
................................................................
Urez si eu bun-venit la DC noilor frantuzoaice!
quote:Elena, nu stii cumva daca la ASSEDIC te poti inscrie pe net? Parca vazusem eu ceva mai demult, dar acum nu mai gasesc...
assedic si la anpe (la assedic poti sa te inscrii si prin telefon
Merci!
Pupici!
~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
Chuny spune:
Buna seara.
Mersi Lumi pt complimente si bine ai venit. Ii urez bun venit si Elenei. Am eu multe de spus, dar sunt moarta de oboseala.
Asa. Vroiam sa va zic ca pt actele necesare la casatorie am ceva ce v-ar putea fi de folos. Depinde întotdeauna de primarie, daca e bine dispusa sau nu în ziua în care depuneti actele. Dar daca nu e va pot face probleme chiar si pt acel certificat de nastere ( PS- asa am facut cunostiinta cu Chatonel, anul trecut, când ma plângeam de certificatul meu). Deci, daca nu vor sa va creada ca certificatul e unic(mie îmi spuneau ca Ambasada le-a spus ca nu e adevarat), va pot scana si trimite scrisoarea mea oficiala în care mi se spune ca am dreptate si ca de acum încolo nu vor mai retine originalele certificatelor de nastere ale persoanelor de origine româna. Pt mine o fost o experienta cam traumatizanta faza cu certificatul mai ales ca eu nici nu mi-am dat seama ca îmi retinusera originalul. Credeam ca Ronan l-a pus înapoi in dosarul nostru cu acte. Si m-a dus sa-l cer înapoi dupa câteva luni si mi-au spus ca nu mi-l dau PENTRU CA E ORICUM EXPIRAT. Ma rog, l-am obtinut cu ajutorul CIMADE-ului dupa ce încercasem câteva luni singura si nu a mers.
Scuzati greselile, daca sunt si va urez noapte buna. Deci ideea era ca sa îmi trimiteti un mail în cazul în care aveti probleme cu certificatul. Gata, merg la somn!
Sibylle
Aurelia spune:
Nadia ai primit fisierul cu adeverinta ?
Aurelia spune:
Mirunda puiule multumesc mult pentru gindurile tale bune ,In legatura cu nepotica mea ce sa va mai spun ,a trecut o luna si mai bine de cind a plecat la scoala si nu s-a mai intors ,am avut mare noroc ca am dat peeste o fiinta cu suflet mare "anca06" care locueste in Olanda si care a vorbit cu tatal ei politist la Brigada de investigatii ,acum omul a facut tot posibilul ,i-am trimis cea mai recenta poza a ei si ne-a promis ca o difuzeaza la toate birourile de paspoarte astfel incit o eventuala cerere de pasaport sa-i fie refuzata ,pina acum nu avem nici o veste inca ,nu stim daca a reusit s-au nu "prietenul" ei sa o scoata din tara asa cum "i-i promisese"!
Acum sincer sora mea plinge fara lacrimi nici nu mai poate plinge ,mi-a spus intr-o zi ca trebuie sa ne asteptam la ORCE!
Daca asa a fost sa fie.........
Vedeti si voi ca viata nu e numzai roz......
In Franta dispar anual 2000 de copii !!! am auzit aseara la tele !unele familii mai spera si dupa 26 de ani ca cei disparuti se vor intoarce......
ilenna spune:
Va multumesc foarte, foarte mult, fetelor pentru mesajele de intampinare... si penttru sfaturi
Nu stiu de ce nu v-am gasit eu de prima data! Si o luna de zile m-am zbatut cu atatea de intrebari...si m-am panicat rau de tot!
Numai cateva randuri va scriu in seara asta, ca altfel adorm pe tastatura ...pic de oboseala...
De interesat, m-am interesat si eu... am sunat la rand... Ambasada, Minister Externe... dar, intr-un fel sau altul, pentru linistea mea, vroiam ca cineva sa imi comfirme ceea ce am aflat... Si cel mai bine o poate face cineva care a trecut sau trece prin asta...
Elena ... mersi mult, mult de tot...o parte din lucrurile care mi le-ai zis am si inceput sa le fac... saptamana asta imi eliberez certificatul de nastere de la primarie (am asteptat vreo 3 sapatamani-pentru ca sunt nascuta la vreo 600km de aici...),acum sunt in curs de a face scoala de soferi...diploma mi-o voi traduce... de continuat studiile nu prea cred ...sincera sa fiu sunt cam satula de studii , dar vreau sa imi gasesc ceva de lucru...
Aurelia... se poate sa iti cer si eu un model de adeverinta? Nu se stie, e bine sa il cer poate...
Maine promit sa citesc mai atenta...si de asemenea sa va mai scriu...
Noapte buna!
Elena
Corina spune:
Oana nu iti mai stresa bebeul!!Papa brinza feta cita vrei,pentru mine asta a fost mincarea de baza in primele luni,ca restul pleca la boboci!!!!
Pireul de cartofi si piinea cu brinza si ardei m-au salvat!Nu puteam sa vad carnea nici macar in publicitati,dar sa o mai maninc!!!
Si eu am patit-o cu certificatul de nastere,dar eu nu mi-am mai batut capul cu ei,m-am dus in Romania si mi-am facut altul!Pe asta nu il mai dau la nimeni,uite asa ,ca-s patita!
Draga Samsara,inteleg bine ce povestesti.Eu am lucrat intr-un camin pentru handicapati mental.Unii dintre ei au trecut de 50 de ani,altii au abia 19,dar sint putini cei care au vizite sau sint luati acasa din cind in cind de catre familie.Au mincare,sint bine ingrijiti,conditiile sint super iar ei sint fericiti in lumea lor.Ei macar nu isi dau seama de ce se intimpla in jurul lor!!
Asta ma face sa ma gindesc la bunica mea,care mi-a murit in brate ,dupa ani in care s-a degradat incet ,incet pina a ajuns o leguma( a suferit un accident vascular cu paralizie).Am ingrijit-o noi,eu si mama si ne-a fost tare greu,lucram in ture inverse ca sa nu o lasam singura.Dar acum nu imi pare rau,macar stiu ca a fost acasa cu noi,nu printre straini.
Va pup pe toate,oriunde v-ati afla
Corina si Anna nazdravana!!