VIata in Germania (9)
Raspunsuri - Pagina 16
tinatache spune:
monicuta sar'mana, imi fac curaj sa ma duc si eu la un Berater din asta. Oare chiar sa fie o iesire din impas? parca nu-mi vine sa-mi fac sperante... si daca totusi???
Cat despre lege atata vreme cat s-a scos sistemul de puncte nu e absolut nici o diferenta intre ce era si ce este, in ceea ce ne priveste. cel putin din ce am citit noi. Se spune clar ca dupa 5 ani poti cere drept de resedinta permanenta. Daca ti se da sau nu... asta ramane de vazut. Eu zic ca da, daca indeplinesti conditia cu 60 luni platite la stat, pt ca celelalte sunt ... anexe. Mergem la curs de integrare, avem apart. unde sa stam, etc.etc.. Daca a vazut cineva mai mult de atat chiar il rog sa spuna, poate ne-a scapat noua.
hai ma monica, oare chiar sa am si eu bafta sa dau peste unul asa de treaba? oricum, felicitari! esti tare daca ai reusit tu sa-i convingi. Si sa nu ne uiti de acolo de pe bancile studiosilor de la siemens.
Cristina
monicaa spune:
Cristina multa bafta si tie si celorlalte.
Merita incercat.Nici eu n-am crezut ca voi obtine banii astia, dar a fost un test important ptr sufletul meu.Am dat 2 examene, le-am luat fara fehler si i-am mai si impresionat.Si uite ca am primit si banii ...adica am avut noroc.Oricum pana nu ma vad la aia in banca tot am stres.Ma tot astept sa sune careva sa zica ca s-au razgandit si imi iau banutzi. Mi se pare incredibil ca plateste statul german cursurile mele.Plus ca exista posibilitatea sa nu se stranga destui si sa se amane cursul.
Dar orice va fi sunt multumita si mi-am mai recapatat din increderea pierduta dupa atatea absagen-uri.
Va doresc din tot sufletul sa gasiti solutia ideala.Poate pana la urma iese si pe strada noastra soarele.Daca mai aveti ceva intrebari, nelamuriri cu mare placere.
Pupici multi...ma duc sa beau sa-mi sarbatoresc barbatul.
iris spune:
bravo monica!!!
ei, nu-i mai da si tu atitea detalii cristinei, sa faca bine sa se mute la krefeld city ....
pupici
mamica dulce spune:
monica,ai fost la arbeitsamt in krefeld sau in Köln?
te sun maine ,te pup!
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
vikinga spune:
Pentru fetele interesate de transcrierea actelor in Romania: so, la mine a mers procura facuta la avocat cu apostila, transcrierea a durat la Starea Civila din Galati doar o luna, actele au ajuns la mine ieri prin DHL. A costat in jur la 2.200.000 lei pt ca stau eu pe insula, dar cica normal costa pt Germania 1.800.000 lei. Mama le-a pus luni dimineata, au ajuns aici marti dupa-amiaza.Acum urmeaza sa merg la Consulatul din Berlin, aici in Hamburg e consulat onorific, nu se ocupa de astfel de acte. Fetelor care ati avut ceva de rezolvat acolo, spuneti-mi si mie, oare ma pot descurca intr-o zi? E aglomerat? Nu stiu cam ce legaturi am eu de aici cu trenul, dar tare as vrea sa rezolv totul intr-o zi. Sunt de treaba cei de la Consulatul din Berlin? Adica daca as suna m-ar expedia imediat sau ar fi cit de cit politicosi ca am oroare de nesimtirea birocratilor nostri...(ok unii)Vikinga& bb Aldo http://community.webshots.com/user/vikinga109