VIata in Germania (9)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns livia spune:

Referitor la invitatie...
Eu am facut chiar acum 2 zile pt.tatal meu invitatia.Se poate face la orice notar dar cred ca preturile difera,am platit 11,60Eur.
Nu este o invitatie tip,trebuie facuta acasa si scrie in ea datele tatalui meu(nume complet,adresa si nr.pasaport)si adresa si numele unde vine precum si perioada,cam atat,fara alte inflorituri de gen spatiu locativ,salariul celui la care sta etc...Tatal meu tot vine la mine de 2 ani si la vama(oricare vama)cum arata invitatia nici nu-l mai baga in seama si nu-l mai luau la puricat cu alte intrebari (ex.:ca pe cei care prezinta bani sau alte moduri de venire),nici in geanta nu la-u controlat,si cand venea avea la el doar 20 sau 50 eur asa ca ,nu va mai faceti asa mari probleme...

Salutari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

quote:
Originally posted by tinatache

fetele dragile, as vrea sa va aruncati o ochire si pe subiectul asta:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27910

Cristina

Hallo fetelor,
Sa stiti ca serviciile postei germane, nu sunt chiar asa de scumpe,
ca exemplu :-)
un colet mic pina in 2 kg = 4,10 €
pina in 5 kg = 6,70 €

Deci cine ii mai trimite Cristinei un pachetzel ?

"Intreaga suferinta din lume, apare din dorinta egoista de fericire doar pentru sine.
Intreaga fericire din lume, apare din dorinta de a-i face fericiti pe ceilalti."

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=alba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

quote:
Originally posted by livia

Referitor la invitatie...
Eu am facut chiar acum 2 zile pt.tatal meu invitatia.Se poate face la orice notar dar cred ca preturile difera,am platit 11,60Eur.
Nu este o invitatie tip,trebuie facuta acasa si scrie in ea datele tatalui meu(nume complet,adresa si nr.pasaport)si adresa si numele unde vine precum si perioada,cam atat,fara alte inflorituri de gen spatiu locativ,salariul celui la care sta etc...Tatal meu tot vine la mine de 2 ani si la vama(oricare vama)cum arata invitatia nici nu-l mai baga in seama si nu-l mai luau la puricat cu alte intrebari (ex.:ca pe cei care prezinta bani sau alte moduri de venire),nici in geanta nu la-u controlat,si cand venea avea la el doar 20 sau 50 eur asa ca ,nu va mai faceti asa mari probleme...

Salutari

livia

deci nu mai e nevoie sa obtii de la Ausländerbehörden acea invitatie cu stampila si toate cele, cu foaia de salariu?Eu acum doi ani am fost la Ausländerbehörde pt.invitatie, cu foaia de salariu, am platit vreo 20 de euro.Livia, cum ati compus invitatia?
Multumesc,
Ramona

Mergi la inceput

Stiti cumva exista zbor direct Frankfurt-Timisoara?Sau macar Bucuresti?
Multumesc,
Ramona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Ramona, uita-te la Tarom ca doar ei au zboruri directe, stiu ca din Muenchen este direct dar din Frankfurt nu stiu :(

Fetili, haideti sa votam Dragostea din tei cu O-zone, ia uitati aici:
http://www.antenne.de/antenne/dynamic/specials/charts/top50tophits.php

ce adica, numai turcii poa' sa aduca shikidim pe primul loc??:))

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

referitor la cazul lui Paul Ungureanu

( http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27241 )

ma pot organiza pe post de "pusculita" (plic sau virament) si sa le duc banii cand mergem in tara. Din pacate plecam de aici abia pe 10 iulie, dar chiar daca ii ajuta Domnul sa rezolve cu prima transa de bani Paul tot o sa mai aiba nevoie pentru urmatoarele rate. In drum spre casa trecem chiar prin Gura Humorului si ii pot lasa la bunica.
ce ziceti, ne mobilizam putin?

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicaa spune:

Tarom are cursa directa Frankfurt.Biletul costa pana in 400€...cat exact nu stiu..depinde si de perioada de sedere.

Am vazut ca ati discutat de ceva cursuri la distantza. Mai exista o varianta foarte buna spun eu mai ales ca nu costa nimic: Arbeitsamt-ul. Au oferte foarte bune de Umschulung si Weiterbildung.
Eu am obtinut de la ei un weiterbildung la Siemens pe Java si SAP, incep in august. Imi platesc cursul (6 luni) si deplasarea sau cazarea (eu merg in Köln).Daca as fi avut copii ar fi platit si Kinderbetreung.Chestia cu deplasarea si copii sunt ceva sume la pauschal, exista si o suma maxima.Inca nu m-am lamurit ca azi am primit actele astea.
Ideea e: sa cautati in baza lor de date oferte interesante ptr voi.Mergeti la Arbeitsamt, gasiti-va un berater si cu el discutati toate cele.Trebuie sa obtineti un Bildungsgutschein.Daca citesti la ei pe site conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti...iti vine sa fugi.De fapt depinde de beraterul tau.daca el spune, ok, merge un weiterbildung sau un umschulung, primeste hartiutza magnifica prin care atesta ei ca platesc cursul resp.
La unele cursuri trebuie Vorkentnisse..eu am dat 2 examene: programare si baze de date.La unele nu.Datele de incepere a cursurilor nu sunt date de obicei sau sunt gresite.Trebuie sunat direct la sursa. Majoritatea cursurilor incep de acum inainte in iulie, sept si octombrie.
Multa bafta

Monica

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by monicaa

Tarom are cursa directa Frankfurt.Biletul costa pana in 400€...cat exact nu stiu..depinde si de perioada de sedere.

Am vazut ca ati discutat de ceva cursuri la distantza. Mai exista o varianta foarte buna spun eu mai ales ca nu costa nimic: Arbeitsamt-ul. Au oferte foarte bune de Umschulung si Weiterbildung.
Eu am obtinut de la ei un weiterbildung la Siemens pe Java si SAP, incep in august. Imi platesc cursul (6 luni) si deplasarea sau cazarea (eu merg in Köln).Daca as fi avut copii ar fi platit si Kinderbetreung.Chestia cu deplasarea si copii sunt ceva sume la pauschal, exista si o suma maxima.Inca nu m-am lamurit ca azi am primit actele astea.
Ideea e: sa cautati in baza lor de date oferte interesante ptr voi.Mergeti la Arbeitsamt, gasiti-va un berater si cu el discutati toate cele.Trebuie sa obtineti un Bildungsgutschein.Daca citesti la ei pe site conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti...iti vine sa fugi.De fapt depinde de beraterul tau.daca el spune, ok, merge un weiterbildung sau un umschulung, primeste hartiutza magnifica prin care atesta ei ca platesc cursul resp.
La unele cursuri trebuie Vorkentnisse..eu am dat 2 examene: programare si baze de date.La unele nu.Datele de incepere a cursurilor nu sunt date de obicei sau sunt gresite.Trebuie sunat direct la sursa. Majoritatea cursurilor incep de acum inainte in iulie, sept si octombrie.
Multa bafta

Monica

Multumesc, Monica, voiam sa stiu si daca aveti idee de zbor direct, fara escale, pana la TM sau Bucuresti, dar am nr.de tel. al Tarom din Frankfurt si voi suna, sa stiu precis.
Ramona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Este cineva in Frankfurt? Sunt aici de aproape 5 ani si nu mi-am gasit prea multe prietene...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Exista zboruri directe catre Timisoara cu Carpat Air, din Düsseldorf, Stuttgart si München. Costa cam 270-290 de euro. tarom nu mai are nimic direct catre Timisoara (din Frankfurt).
mama amea vine sa ma viziteze din Timisoara si vine la Stuttgart. O astept acolo si venim cu trenul incoace.

Mergi la inceput