VIata in Germania (9)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Draga Descantec,

Essen e cam la 180 km de orasul unde stau eu, Bad Neuenahr. Daca cunostinta ta are drum prin Bonn, putem aranja o intalnire, eu pot veni fara probleme pana la Bonn.
Te pupic!
Mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

Mirunda, multumesc..o sa vorbesc, el mai umbla prin Germania, poate are drum mai aproape

am intrat si pe linkurile date de alba, Adela, Camelia..multumesc..anul asta basmele si legendele au fost bazaa scoala..i-am cumparat si eu o ditamai culegerea din Germania, acum vreo doi ani..ea imi cere carti cu LOVE :))..io as vrea sa treaca direct pe Thomas Mannn, da cred ca-i musai sa mai am ceva rabdare :)..stiti careva care sunt lecturile recomandate pentru clasa a cincea, a sasea in Germania?..ceva carti speciale, frumoase, fermecatoare?..eu inca sunt in cautarea cartii pe care sa nu o lase din mana :)

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ella spune:

quote:
Originally posted by descintec

.stiti careva care sunt lecturile recomandate pentru clasa a cincea, a sasea in Germania?..ceva carti speciale, frumoase, fermecatoare?..eu inca sunt in cautarea cartii pe care sa nu o lase din mana :)

D.

Hodder der Nachtschwärmer - Reuter Bjarne - de la 10 ani

Der Tag, als ich lernte die Spinnen zu zähmen-Jutta Richter-10 ani

Prinz William, Maximilian Minsky und ich-Holly-Jane Rahlens -12 ani

Wir alle für immer zusammen-Kuijer Guus--de la 10 ani

etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

am auzit azi la radio ca au dat drumul la legea imigrarii!!! pe 30 iunie va fi dusa la nu stiu ce comisie iar pe 9 iulie la Bundesrat. in sfarsit, nu mai au nici un fel de neintelegeri! Doamne ajuta!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

fetele..a curs multa cerneala pe forum despre scoli,examene ..mai vin cu o intrebare,daca s.a discutat si nu am fost pe faza,poate imi da cineva un link,bitte
este vorba despre mine,care cu fiece zi ma simt mai toanta si mai planta,daca nu fac ceva o iau pe aratura.Nu stiu daca cunoasteti sentimentul asta,in care simti ca te uzezi rapid,te plafonezi si..ve´getezi efectiv,cand pentru tine,ca om,nu faci nimic sa.ti revina respectul de sine si pe deasupra mai sunt si grasunicaaa!! Am stat si m.am gandit si am zis ca cea mai buna solutie pentru mine ar fi un fernstudium(recunoscut),de vreo 2-3 ani,sa-l incep cat de curand si sa fiu pe gata cand se duce Marc la gradinita.Tin foarte mult la ideea asta,vreau neaparat sa o duc la capat,numai ca sunt intr.o totala lipsa de info,de aceea,va rog din suflet sa ma ajutati.
Ma termina gandul ca am facut o fac degeaba,ca acum as putea sa.mi gasesc de lucru doar ca putzfrau sau vanzatoare la paine intr.un caz bun si idealurile mele au fost cu totul altele.Pe moment as face orice,munca nu e o rusine,dar acum gandesc in perspectiva si sunt in stare de mult mai bine.Trebuie neaparat sa ma smulg din moleseala si depresia (cred ca asta este) in care sunt intepenita,acum nu ma simt in stare de nimic:(
acum m.am descarcat putin,,imi trece mie cu siguranta,faze nasoale are oricine,doar ca am nevoie de un impuls,de un tel bine definit.
cat despre ce vreau efectiv sa fac in perspectiva,asta e iar problema cu bucluc,sunt multe care m.ar interesa in mod deosebit,dar cel mai tare trag spre ideea de traducator(am gasit ceva super pe akade,dar e cam foarte scump la momentul asta si e pe engleza,eu vreau in timp sa fac si germana-romana,dar aici iar n.am nici o info unde ar trebui sa ma interesez si ce pasi ar fi de urmat)La fel de interesant e ceva in domeniul turismului,ca sa.mi folosesc si fac din ro si chiar aveam cateva idei de afaceri cu perspectiva,pe vremea cand eram eu insami:)La fel de incantata sunt si de PR,resurse umane.
acum o sa.mi spuneti ca sunt cu fundul in sapte luntre,sa ma hotarasc intr.o directie.Aveti dreptate.Insa nu ma fugareste nimeni cu batul si mi.am acordat vara asta sa strang toate info posibile si din septembrie trebuie sa urmez o cale.
sper ca nu v.am plictisit,ca nu ma trimiteti la psiholog,si ca ma ajutati intr.un fel sau altul cu ce info si adrese aveti despre invatamantul la distanta in germania.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

ancuta, candva eram si eu in aceeasi stare ca si tine. Mi-a mai trecut, mi-am revenit, iar m-a apucat...
Daca te duci pe google si dai o cautare dupa "fernstudium" ai sa gasesti o multime de facultati. Unele isi fac reclama si la tv, uite ca nu-mi vine acuma nici un nume in minte. De pe net poti comanda materiale informative, din proprie experienta iti spunc a daca stai un pic pe net iti aduni intr-o saptamana la hartoage de-ti umpli casa. Ei sunt f darnici ca doar din asta traiesc. Mare atentie: sa scrie ca sutn autorizate, de fapt ai sa le recunoasti de la inceput pe cele serioase si pe cele nu.
Dar sa stii ca nu-i asa usor sa inveti acasa cand ai si un copil pe langa tine. Si cam toate sunt pe bani... si nu putini :(
Eu ti-as mai recomanda sa te interesezi ce facultati sunt in Bonn sau unde poti tu sa ajungi repede si sa vezi daca nu au si Berufsbegleitendekurse. Adica sa fie in weekend sau seara. Exista si asa ceva si ti-as fi mai usor sa mergi si sa te concentrezi acolo la ei.
Dar mai intai si mai intai eu am ales sa-mi pun la punct germana, macar cat de cat acolo. Stiu ca ai facut cursuri, poate ar fi bine sa ai si un certificat ceva ca sa-ti dai seama unde te situezi. E f greu sa inveti fara sa intelegi tot.

Stiu ca nu face parte din Ausbildung dar face parte din stima de sine: cura de slabire! e neaparat sa faci. Nu stiu cum arati, daca esti intr-adevar rotunjoara sau nu si asta oricum conteaza mai putin. Ceea ce e intr-adevar important e sa te simti bine in pielea ta. Si daca tu nu esti multumita atunci inseamna ca tb sa faci ceva.

uite ce am gasit eu in cateva minute, si mai sunt!:
www.fernuni-hagen.de
www.ag-fernstudium.de
www.fernstudiumai.fh-trier.de/
www.uni-hildesheim.de/de/zfw.htm
www.uni-frankfurt.de/fernstudium-weiterbildung/
www.fh-nordhessen.de/index.php?type=fernstudium
www.fern-fh.de/studienzentren/sz_pm.html

citeste tot ce prinzi, se poate ca la un moment dat sa-ti pice o fisa si sa te luminezi. spor la treaba!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

quote:
Originally posted by Ella

quote:
Originally posted by descintec

.stiti careva care sunt lecturile recomandate pentru clasa a cincea, a sasea in Germania?..ceva carti speciale, frumoase, fermecatoare?..eu inca sunt in cautarea cartii pe care sa nu o lase din mana :)

D.

Hodder der Nachtschwärmer - Reuter Bjarne - de la 10 ani

Der Tag, als ich lernte die Spinnen zu zähmen-Jutta Richter-10 ani

Prinz William, Maximilian Minsky und ich-Holly-Jane Rahlens -12 ani

Wir alle für immer zusammen-Kuijer Guus--de la 10 ani

etc

ella

Ella, multumesc, le-am notat. In loc de etc voi lasa lista deschisa, fiinca probabil ca doar putine din ele vom gasi la toamna la centrul cultural german.

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

despre fernstudium....pot sa iti spun din auzite ...ca desi sunt ele recunoscute(unele) ...nu ti se recunosc diplomele de catre angajatori..adica ei nu dau 2 bani pe ele

din reclamele de la tv. imi vine acum in minte ILS

pe astia i-am vazt si eu la tv si am intrat pe net si mi-au trimis acasa un caiet cu ce "specializari" au si cu pretul...care este mareee + ca trebuie sa mergi si la practica 3 saptamani/per semestru si apoi in vacanta....cel putin...in functie de profil....si apoi cauta cazare pt. 3 saptamani...si toate ce mai vin..
si zice ca ai un prof al tau...daca nu intelegi sa te ajute si ei legatura cu el prin telefon (o nota de telefon apoi de te indoaie) si ca ar fi gratis...asa scrie in prospect...dar apoi daca sunti la ei sa iti explice ce si cum ..te lamureste rapid ca si o consultanta telefonica costa (in funtie de ce intrebare ai si de cat stati la telefon)...iar daca iti vine e-mail: iti vine unul in care te instiinteaza "vezi ca ti-am trimis acasa raspunsul la intrebarile tale....si nota de plata langa", si nici de cum un e-mail cu nelamurirea ta....nici macar e-mail-urile cand iti trimit tema nu sunt gratis!!!

asa ca eu mi-am luat gandul

asa ca....intereseaza-te bine inainte sa intri in hora.

mai incearca la fac. care sunt in jurul tau, caci este si aici posibilitatea sa faci la FF. , doar in we.

bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Fetele de la Germania haideti la o intalnire cu copiii. Ce spuneti? Aruncati un oki aici:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27812

~~Adela &Julia 2 ani- 19. Iunie. 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Saso spune:

fetelor dragi...
eu iar va bat la cap... vin ai mei...sau vor sa vina! acum ..nu mai stiu ce sa fac..sa le fac invitatie?

(s-au scos la noi niste reguli stricte.. mai ceva ca inainte cind era doar cu vize..metrii p´patrati la locuinta..de la servici de la sotu' ca lucreaza mai mult de 3 luni acolo...si cu toate astea se poate sa nu-ti dea!)

unii zic de pe aici.. ca la care cum cica unii vamesi ro, le-au cerut turistilor bani sa acopere toata perioada asigurarii de sanatate! se poate?? ati mai auzit??
eu am citit legea..si nu asa o inteleg!

intrebarea cea mai intrebatoare e ca: si vamesii unguri cer aceeasi chestie sau deja pe ei nu-i mai intere' !(ca de ex ..ce se intimpla cu un card(cu care se poate opera si din afara tarii) si extras de cont_pe care se poate ca ungurii sa nu-l inteleaga ???

aici am citit de lege:

http://traduceri.netfirms.com/schengen.htm

mie mi-ar fi de mare folos daca mi-ati mai impartasi din experientele voastre..sau ale altora de pe la granitza!

va multumesc!

Nathalie si Sofi
http://www.nathalie.net.ms/

Mergi la inceput