Mamici de Iulie August (64)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Ah ce m-ash mai plimba prin parcuri prin mijloc de Bucuresti! Dar nu am voie decat pe langa casa...(nu avem masina si e prea complicat cu taxiul...)

Trebuie sa recunosc ca de prin aprilie de cand au inceput sa nasca mamicile de mai-iunie citesc zilnic si la ele...sa vad ce se mai intampla ...:)
Si ele sunt putine! Ia sa vedeti ce o sa fie pe aici pe la noi cand ne-om apuca de treaba!...:)))

Monica 32+ saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rain spune:

pentru toate burticile si toti bebeii !!!!
am aparut si noi sa dam raportul si avem o vorbarie ...astazi va spun o parte, iar maine partea a II-a

SINTEM BINE amandoua, la fel de rasfatate de mama (am devenit o lenesa, nici macar o farfurie nu spal), si pentru ca nu fac nici un efort vreau sa va spun ca mi s-a urcat sarcina asa de sus ca mi-e teama sa nu iasa bebetica prin alta parte, imi sta in gat si am probleme cu respiratia, simt ca nu am aer, ma sufoc ...am inceput sa fac exercitii de respiratie, ma ajuta foarte mult si sper sa-mi foloseasca si la nastere (aiurea, cred ca o sa uit toate metodele de respiratie).
astazi am fost si am cumparat patut, salteluta, lenjerie si aparatori pentru patut + doua body-uri si o pereche de pantalonasi pentru bebetica si am dat pe toate 6.500.000 ( in Prisma), ce ziceti, e ok? voi ati inceput sa cumparati diverse? ...ca eu cand ma gandesc cate mai am de cumparat!
bineinteles ca tati a si montat patutul si arata asa bine ca imi vine sa dorm in el, sa o invat pe puiuta mica cum e in patutul ei, a zburdat toata ziua de bucurie
fac si eu o propunere si in acelasi timp va rog pe voi sa faceti asta (v-am spus ca am devenit o lenesa, halal "vaza"), sa punem si noi o listuta cu ce trebuie sa luam la spital (bagajul) si ce mai trebuie pentru acasa (ex: biberoane, hainute, ceaiuri colici etc.), eu am cautat liste pe net si nu am gasit!
asa ....ce sa va mai spunem, maine la 11.30 facem ecografie si dupa amiaza merg la Badiu, sa ne vada ...sa vada ce burticoase sintem, mie mi se potriveste foarte bine apelativul de "Purcelica" (asa ma alinta tati), asa ca o sa avem vesti maine despre puiuta, despre poznasa noastra, care ma tine noaptea la povesti, cand inchid si eu ochii o apuca o joaca de imi vine s-o pap si bineinteles ca avem o gramada de nopti albe, de insomnii, iar dimineata cum se lumineaza incepe gimnastica ...mai dormi daca poti ?!?!!
Sper ca sinteti toate bine, nici nu va dau voie sa fiti altfel, ne-a fost tare dor de voi ...
Eli, felicitari pentru cavaler, chiar ma gandeam la tine ca nu stiai ce este si cand am vazut mesajul tau m-am bucurat mult!
Miha, asteptam vesti de la eco !
vorbim maine, ca tati vrea sa ne culce ...adevarul este ca astazi am umblat toata ziua si acum ma dor toate cele, talpi, spate, mijloc, stiti si voi cum e cu oboseala!
va pupacim dulce si maine dupa pranz ne auzim

Nicole 31 saptamani

26 ani, DPN - 25 iulie 2004, dr Badiu A.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irrinuca spune:

Uf, de ce trebuie sa vorbitzi despre prajituri din astea bune...
Eu nu stiu sa fac decat chec si tot fac la chec pana o sa ma satur... Prajiturile englezesti... nu le recomand la nimeni.
Va multumesc pentru urarile de bun-venit!
Monica: in legatura cu pretul ecografiei, mi se pare tare scump! In ce oras se intampla asta??? Pentru ca in Ploiesti, in blocul de langa Banca Transilvaniei, sunt niste cabinete noi, marfa, si unde un 4-D costa 650.000 cu caseta cu tot. O sa ma interesez de numele cabinetului si de nr de telefon. Sper ca nu am fost prost informata, fratele meu mi-a spus. As fi venit din Anglia special sa fac eco asta, dar e cam riscant sa calatoresc atat, chiar si cu avionul, mai ales ca ma tin astia sub supraveghere.
Anca: deci nu sunt singura... Ce nedreptatite suntem! Dar vorba aceea, orice-ar fi, sa fie sanatos!

Mai, eu vad ca toate v-ati apucat de cumparaturi, eu nu am luat NIMIK, sunt superstitioasa. Mai e cineva in situatia mea???
Ar trebui macar camera lui bb sa o zugravim si sa scoatem mobila veche afara, dar n-am facut nimik. Cand va aud ca aveti totul pregatit... Ma faceti sa ma simt vinovata ca nu il astept pe bebe pregatita. Poate o sa merg sa vad ce imi place si o sa-l trimit pe Bogdan (sotul) sa cumpere ce trebuie DUPA ce se naste, cat suntem noi in maternitate. Saraku, cat de stresat o sa fie...

30 +1, nu se stie sexul

Irinuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns super-lia spune:

Dragele mele ati fost superbe de data asta cu mesajele voastre. Vesele si optimiste , puse pe sotii ... am ras , m-am emotionat ... am fost alaturi de voi.
De la noi nimic nou... doar calduri mari , nopti nedormite , bebelus topaitor ...
Pupici si multa sanatate!

mamica fericita a unui baietel!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doamna Bibi spune:

Buna dimineata burtici!
Cu ce am gresit asa tare de s-a schimbat vremea asta?!?!?Pe 4 iunie plecam la mare sper sa se indrepte vremea,ce zici Roxana,pui o vorba buna (niste incantatii ceva sa alungi norii).Am cautat Magne ala si e facut de Sicomed (nu Terapia cum am zis) si se numeste Magneziu Forte cu vitamina B6.Ce zici,ebun?
Am gasit eu pe alt site lista de spital (reclama).V-o trimit.
Bun venit mamicilor noi!!!!

Monique si bebe mic 25 sapt.,DNP 30 august 2004
28 ani, sagetator
http://community.webshots.com/user/monicaotelea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

neatza si de pe marele litoral in care ploua cu galeataaaaa
veste mare de tot: azi am inceput santierul!!!! si meseriasii spun ferm ca termina in 2 saptamini,a sa ca daca sunt 3...eu sunt super fericita!!!!
Eli felicitari pentr mostenitor, bravo!!!!
Irinuca dragutzo intrebam, si eu...ca sa te "alaturam" la listute!!!! eu nu am auzit de vreun ecograf 4D in Romania dar daca zici tu asa e....asa o fi. dar de ce spui ca s-ar putea sa iti provocae nasterea la 36 de saptamini? e vreo problema?
Robi bine ai revenit mama!!! in rest totul ok? cind ne mai "auzim"?
Iren, cind vrei sa vii?
PS: Monique, ala e. poti sa il iei linistita, e f bun. daca vrei poti lua si 2 pe zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_s spune:

Buna dimineata la toata lumea. Noaptea buna la tura trei. vad ca numai eu sunt pe baricade asa devreme. Aici vremea e nashpaaaaaaa, ploua si e uratel (mai ales dupa cele 34 de grade de sambata).
Noi am avut un weekend cam agitat. M-a durut burta rau de tot si totula culminat cu niste super contractii dureroase toata noaptea trecuta de n-am dormit deloc.
Sambata am primit patutul cu saltea, pilota pernutza, cadita si suportul pentru baie de la babycomfort. De cate ori trec pe langa camera lui bebe mai intru putin sa ma uit la ele.

Andreea, 26 ani-Pesti, DPN 4 iulie, dr Bogdan Marinescu

Mergi la inceput

LUCRURI UTILEAceasta listuta este intocmita de mamici pe baza propriilor experiente:
LISTA PENTRU LA SPITAL
1. O camasa de noapte cu nasturi, mai larguta
2. Sosete groase
3. Papuci
4. Cosmetice
5. Vata multa
6. Prosop
7. Apa plata
8. Cana
9. Pieptan
10. Mult curaj
11. O lama de ras
12. 2/ 3 salopetele pentru bebe
13. Pampers numarul 2 (pentru 3-5 kg) (iti recomand Pampers, deoarece eu sunt foarte multumita, iar Alexa nu a avut nicodata probleme, iritatii etc.)
14. Sampon/ sapunel pentru bebe. Cel mai bine este samponul Nivea for babies, Shampoo & Bad, cu care il poti spala si pe cap si pe corp
15. Un scutecel si un prosop special pentru bebe
LISTA PENTRU ACASA BEBE
1. Patut
2. Masa de infasat (ideale sunt cele care au si cadita in set)
3. Scaunel de masina
4. Port-bebe (marsupiu)
5. Carucior
6. Cadita (daca nu are masuta de infasat)
7. 7 salopetele cu maneca
8. 7 body-uri cu maneca lunga
9. 5 caciulite
10.4 scutecele (eu le puneam in patut, pana i-am facut lenjerie de patut, sau pe masuta de infasat)
11. 2 prosopele de baie pentru nou-nascuti (au o gluguta speciala) si sunt foarte practice
12. Servetele pentru igiena bebelusului (servetele umede)
13. 2 costumase cu pantaloni, bluzita, manusi
14. Barbite
15. Pantalonasi si bluzite, dar pe la vreo 3 luni
16. Multi Pampersi
17. Biberoane (daca alaptezi, pentru ceai si apa)
18. Paturica (unele mamici folosesc sac de dormit, dar pentru ca Alexuta dormea numai pe burtica, nu am putut folosi sacul de dormit, ci i-am luat 2 paturici)
19. Sosetele
20. Multe alte hainute... pe care nu ai sa te poti abtine sa nu le cumperi, oricat ti s-ar spune ca sunt de fara rost. Dar tu sa nu te iei dupa nimeni, ca e minunat sa cheltuiesti bani pentru puiul tau. Nimic nu se compara cu asta.

Sfat: Eu, ca sa nu aiba colici, i-am dat preventiv (bineinteles la recomandarea medicului) Bonisan sau Sab Simplex. Si Alexuta nu a avut colici deloc.

MAMI
1. 2 sutiene pentru alaptare
2. Camasi largi, cu nasturi
3. Pompita de muls
4. Tot ce altceva iti doresti tu, ca meriti, pentru ca ai adus pe lume o minune!

28 ani, sagetator

Mergi la inceput

LUCRURI INUTILE: (zic mamicile):

pai uite ce m-am grabit eu sa iau si nu am folosit deloc ! Sterilizator biberoane , umidificator , scaun cu ventuze pt cada ( a fost prea grasun si nu a intrat in el ! ) , suzete , biberoane , termometru apa , pudra talc , caciulite care se leaga sub barbie ,.....ce sa mai zic ?
Sigur , asta a fost in cazul meu . In general consider inutil cantarul ( asta stii deja ca doar ti-am facut capul calendar ) , multe hainute pt ca nu apuca sa le imbrace si ramai cu ele noi-noute , cosul pt bebei ( am si nu l-am folosit niciodata ) , chiar si tarcul pt ca imi ocupa locul degeaba in sufragerie si marc nu sta in el . cam atat ..... parerea mea !
a , si sacul de dormit ! l-am cumparat si cumparat a ramas ca nici macar nu l-am mai desfacut de cand l-am adus de la magazin !
Nu am luat umidificator insa nu cred ca l-as fi folosit. :? Am luat si nu am folosit: pudra talc, termometru baie, camasute care se leaga la spate ( e mereu cu spatele gol, cele mai bune sunt cele tip body). Aolica, ceva inutil si foarte costisitor a fost Baby Monitor ( adica interfonul) pe care l-am folosit numai 2 saptamani pentru ca ulterior oricum isi facea simtita prezenta prin urlete serioase.

28 ani, sagetator

Mergi la inceput

Hai ca am copiat totul, dar de fapt vroiam sa trec doar adresa. Sorry

http://reclama/forum/viewforum.php?f=5

Monique si bebe mic 26 sapt.,DNP 30 august 2004
28 ani, sagetator

Mergi la inceput