As vrea sa stiu daca am posibilitatea sa imi iau prenatal 2 luni intregi si daca, pe perioada concediului postnatal, au dreptul sa ma cheme inapoi la servici? Adica au voie sa imi refuze concediul prenatal sau sa ma lase sa plec doar cand vor ei?
sa cresteti mari! :-)
Ai dreptul la maximum 84 de zile de concediu prenatal, care pot fi si consecutive.
Cei de la servici nu te pot conditiona cu acordarea concediilor pre/postnatal.
In cazul in care nu-mi iau concediu prenatal decat 1 luna, pot lua restul, pana la 126 de zile in concediu postnatal?
Cu multumiri,
Gioni
quote:
Originally posted by Gioni
In cazul in care nu-mi iau concediu prenatal decat 1 luna, pot lua restul, pana la 126 de zile in concediu postnatal?
Cu multumiri,
Gioni
Mie de la evidenta de personal de la birou mi-au spus ca am 63 de zile prenatal si 63 de lauzie... Deci nu 84... Cum e?
sa cresteti mari! :-)
In lege scrie (citez din minte) ca se iau 63 - 63, dar se pot compensa intre ele in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare. Singura restrictie sunt cele 42 postnatal, de unde rezulta un maxim de 84 zile prenatal.
Oricum, aceste concedii nu sunt "la mila" angajatorului. Vei primi un certificat medical. Nu-ti poate fi refuzat, nu te pot obliga sa vii sau sa pleci cand vor ei. Nu este nimic negociabil.