Buna, sunt insarcinata in 23 de saptamani, am Listeria 1/320 (a doua oara testata). Dl.dr.Peltecu mi-a spus sa nu fac tratament caci nu a intalnit cazuri in care sa-i faca rau lui bebe iar dl.dr. Badiu mi-a dat Ampicilina 2 saptamani. Eu nu m-am hotarat inca cine va fi medicul cu care voi naste, astfel incat nu stiu ce sa fac. Aveti vreun sfat pentru mine din experienta voastra?
Multumesc.
Sanatate tuturor!
ampicilina in sarcina?
Nu prea stiu eu ce e Listeria, dar stiu ca antibioticele sunt interzise in sarcina. Eu stiu, poate ar trebui sa mai consulti un medic. Nu lua antibiotice pana nu stii sigur. Nu inteleg de ce nu a mai raspuns inca nimeni
Succes si sarcina usoara
„Dumnezeu sa te tina in palma mainii Sale, iar ingerii sa te indrume mereu.”
Multe antibiotice sunt permise in sarcina, printre care ampicilina, amoxicilina, adica toate antibioticele din clasa penicilinelor. chiar si in sarcina, doza uzuala la tratamentul Listeria este un gram de ampicilina pe zi (sau la 12 ore, depinde de cit de crescut este titrul).
infectia cu Listeria nu este tocmai de dorit, pentru ca intr-adevar poate cauza probleme fatului, traversind placenta incepind cu luna a 7-a.
sfatul meu este sa iei antibioticul pentru ca riscurile sale in sarcina sunt zero. iar titrul la Listeria trebuie intr-adevar tinut in friu, daca se poate reduce la 1/160 este ff bine, daca nu macar sa ramina asa cum este.
Succes si numai sanatate,
Roxi (29+ saptamini)
Cititi ce scrie la link-ul asta!
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11669
Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C
Doxi multa sanatate si sa scada titrul cit mai repede....si asa sa ramina, mic!!!
, Roxi
Mai periculoasa este infectia decat antibioticul(mai ales ca bb este mare).
Multa sanatate si cred ca Badiu are dreptate!
Cu drag,
Badiu are dreptate! Ia ampicilina. Stiu ce vorbesc si eu am avut listeria in sarcina si am trecut prin niste clipe... mai ales ca stiam cat rau face.![]()

Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 8 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA